Menü

Péksütemény helyett

A heti öt munkanapból öt munkanapon péksüteményt vagy szendvicset majszolsz reggelire? Nem muszáj! Létezik alternatív megoldás. Megmutatjuk mi az!

Amikor esténként a vacsora után nekiállok elkészíteni a másnapi szendvicshalmazt, mindig arra gondolok, tulajdonképpen miért nem eszünk mást sosem? Miért nem születik meg valami más opció a fejemben, hogy a fehér búzalisztes zsemlék helyett valami változatosabbat készítsek? Aztán járkáltam az üzletekben, s egyszer csak megszületett a B opció. (Ezt csak azt jelenti, hogy létezik több is, de ma csak egyet mutatok be.)

Gyakran szembesültem azzal a problémával is, hogy a fél hatos kelés után nem vagyok kapacitálható egy reggelire. De ha mégis, délelőtt kilenckor ugyanúgy megéhezem, s akkor még nagyon távoli az ebédidő. Régóta szerettem volna már egy smoothie makert is venni, mert láttam, hogy nagyon divatba jött, és még nem volt hasonló eszközöm a háztartásban. Persze, akkor még fogalmam sem volt mire fogom használni, de éreztem, szükségem van rá. S aztán a két ötlet találkozott, és egy egésszé kovácsolódott.

Úgyhogy a téli munkanapokra mindig egy shake-et készítettem magamnak, amelynek amellett, hogy egészségesebb, mint a fehérlisztes szendvicshalmaz, az is az előnye, hogy nem kell kiülni az ebédlőbe, hanem folyamatosan lehet iszogatni munka mellett/közben (így a főnök sem szólhat, hogy már korán reggel szünetet veszünk ki).

Tehát minden este összevágtam egy-két banánt és egy narancsot (de bármilyen gyümölcs lehet, ez egy téli variáció), felöntöttem egy kevés vízzel vagy tejjel (tejérzékenyek vagy tejellenesek nyugodtan használhatnak helyette mandulatejet, rizstejet stb.), néha kiegészítettem egy kis mézzel (ez jó, ha túl sok savanyú gyümölcs kerül a turmixba) és egy kevés lenmaglisztet is szórtam bele. Aztán csak bekapcsoltam a készüléket, és kész is volt a reggelim. A hűtőben egy teljes napig eláll minőségromlás nélkül.

A lenmaglisztnek egyébként nincs különösebb íze, ám számos pozitív egészségügyi hatással bír, például csökkenti a menopauza tüneteit, a termékeny korszakban lévő nőknél pedig szerepe lehet a peteérés elősegítésében. Magas magnéziumtartalommal bír, így több betegség tüneteinek a csökkentésében részt vehet.

Amit nem mondtak el Neked az életmódváltásról

Mindenki az életmódváltás pozitív hozadékait hangoztatja, azt viszont nem szokás reklámozni, ami nem kellemes, ami áldozattal és lemondással jár. A diéta egy valóságos aknamező. Miért is?

A túlzásba vitt fehérjefogyasztás következményei

A túlzott fehérjebevitel máj- vagy vesekárosító hatása ma nem kellően alátámasztott, de dehidrációt, fáradékonyságot, ingerlékenységet és más kedvezőtlen jelenségeket valóban előidézhet, látens vagy tekintetbe nem vett ismert vesebetegségek esetén pedig ez a probléma is felszínre kerülhet. De ezek a feltételezések tényleg igazak, vagy csak mendemondák

Ételek pajzsmirigy- alulműködésére

A pajzsmirigy nem megfelelő működésének terápiája a gyógyszeres kezelés, viszont igen sokat tehetünk érte egy kellően összeállított étrenddel is.

Húsvét vegetáriánus szemmel

A húsvéti időszak joggal a tavasz egyik tetőpontja. A ragyogó időt az ünnepi hangulat és egy kis munkaszünet is megkoronázza, a vallási háttér mellett. A hagyományok széles tárházát vonultathatjuk fel, ami az ünnepi menüben is megmutatkozik. De nem megy ez ilyen könnyen, ha vegetáriánus vagy.

Tipikus hibák, amelyekre nem figyelsz oda diéta során

Nem megy úgy, ahogy eltervezted? A fogyás akkor sem könnyű, ha „mindent” jól csinálunk, de sajna, akaratunkon kívül is, elkövethetünk hibákat, melyek még inkább megnehezítik a súlyvesztést. Most megtudhatod, mik a leggyakoribb fogyókúra hibák, és hogyan lehet ezeket tudatosan elkerülni.