Menü

Miért jó a Bullet Journal?

A Bullet Journal tulajdonképpen egy lehetőség arra, hogy magadnak alakítsd a naptárad és ezáltal az életed rutinját. Semmi másra nincs szükség hozzá, mint egy üres füzetre és néhány darab színes ceruzára. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne hasonlítsd másokhoz a munkát, inspirálódj belőlük, de alakítsd a sajátoddá. Bullet Journal-t bármikor elkezdhetsz, nincs időhöz kötve.

A kreativitás szabadsága

A te saját Bullet Journal naptárod olyan lehet, amilyen te is vagy. Azt tehetsz bele, ami neked fontos. Olvasmánylistát és filmeket, amiket meg akarsz nézni. Szokás és hangulat figyelőt vagy éppen költségvetést.

A hónapokat különböző téma köré építheted fel. Színekhez, érzésekhez, élményekhez és emlékekhez is kötheted, vagy olyan tematikát találhatsz ki, ahol a kedvenceid (zenék, könyvek, filmek, sorozatok) kerülhetnek a középpontba.

Szakíts időt!

Egy ilyen kézzel készített notesz sok odaszánt időt és munkát igényel. Ezzel együtt pedig remek lehetőség a kikapcsolódásra. Csakúgy, mint a színezők (Johanna Basford munkái) segítenek a stresszoldásban és a lelassulásban, megtervezni egy Bullet Journalt és megvalósítani minden ötletet lehetőséget biztosítanak az pihenésre. Az időt és az energiát oda kell áldozni, de mindez kifizetődik.

Inspirálódj!

Az inspirációt pedig szinte bárhol megtalálhatjuk. Másoktól, vagy akár könyvekből és filmekből is szerezhetünk ihletet.

Itthon is nagyon népszerű a Bullet Journal, amihez nagyban hozzájárult, hogy az egyik legismertebb női youtuber, Viszkok Fruzsi is évek óta készíti maga a naptárját. Rendszeresen oszt meg videókat, tippeket és ötletek követőivel és az érdeklődőkkel, amik sokat segítenek azoknak, akik még csak ismerkednek a Bullet Journal lehetőségeivel.

Ahhoz, hogy a naptárad tényleg hasznos társad legyen a hétköznapokban, nemcsak elkészítened, hanem használnod is kell. A kialakított rutinok akkor épülnek be valóban az életedbe, ha napi szinten helyet és időt kapnak. A Bullet Journal így a segítőd lehet a hétköznapi feladatok és történések sokszor zavaros útvesztőjében.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.