Menü

Lehet-e stresszhelyzet a nyaralás?

Általában csak szimpla kikapcsolódásként tekintünk a nyaralásra, ahol egyszerűen az évszak része a tiszta, gondtalan öröm, az, hogy megengedjük magunknak, hogy most nem gondolunk a munkára, az előttünk álló feladatokra, esetleges problémákra. Ezzel ellentétben a címben szereplő kérdésre a válasz röviden és tömören mégis: naná, hogy lehet!

Mire eljutunk a nyaralás helyszínére, már egy csomó potenciális stresszhelyzeten megyünk keresztül: rendben vannak-e a csomagok, elpakoltunk-e mindent a gyerekeknek is, nehogy lekéssük a csatlakozást, esetleg tömeg a reptereken, zsúfolt közutak. Most azonban megosztunk veletek néhány tippet, hogy a nyaralásra való felkészülés minél kevésbé járjon idegeskedéssel és fejfájással.

Foglaljatok időben!

Igyekezzetek időben lefoglalni mindent, amire a helyszínen szükségetek lesz. Így rengeteg pénzt spórolhattok, jobb ajánlatokhoz juthattok, és sokkal rugalmasabban tervezhettek. Ha repülővel utaztok, érdemes egy korai járatot választani, mert ezeket sokkal ritkábban törlik, mint a napközben indulókat. Ha tehetitek, ne a legkedveltebb időszakokban utazzatok.

Használd ki a digitális világ előnyeit!

Annak ellenére, hogy személy szerint gyakran elég technikaellenes tudok lenni, egy nyaralás alkalmával elég sokat segíthet, ha előkapjuk a tabletet vagy az okostelefonunkat, amire előzetesen számos játékot, filmet töltöttünk le. Ezzel lefoglalhatjuk magunkat az utazás idejére. Persze egy könyv is tökéletes megoldás lehet, de a kisebb gyerekeket nem mindig köti le.

Hagyjatok időt magatoknak!

A szokásos indulás időpontját helyezzétek át egy órával korábbra! Induljatok időben, így ha egy kis késést össze is szedtek, még mindig biztosan odaértek. Ez egy rendkívül könnyű és egyszerű választási lehetőség, mégis rengeteg idegeskedéstől kímél meg.

Ha családostól utaztok, legyen nálatok elég rágcsálnivaló!

Persze ez más esetekre is igaz, hiszen sokan nem bírják túl hosszú ideig étel nélkül. Az üres has sokszor agresszívvá tehet. Főleg, ha mellette van még egy adag idegeskednivaló is. A gyerekeknek viszont így sokkal könnyebb átvészelni a hosszabb utazásokat. Azonban ezt is lehet egészségesen tenni, hiszen választhattok fehérjében, rostban gazdag nasikat, amelyek eltelítenek, mégsem az egészségtelen chipsfogyasztásba torkollanak. Válasszunk olajos magvakat, sajtokat, aszalt gyümölcsöket vagy keményre főzött tojásokat.

Ne felejtsétek el sosem, hogy hiába a várva várt pihenés, mások számára is ugyanolyan stresszes lehet ez az időszak. Ezért igyekezzetek megőrizni a nyugalmatokat, mosolyogjatok embertársaitokra, és maradjatok pozitívak.

Fort Molnár Henriett

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.