Menü

Az őszinte szerelem jellemzői

Egy egészséges, boldog és őszinte, erős érzelmeken alapuló kapcsolatból az alábbiak nem hiányozhatnak.Talán kevés olyan ember van, aki ne vágyna arra, hogy megtapasztalhassa életében az igaz, őszinte szerelmet. Erről sokaknak eltérő elképzeléseik vannak, az irreális, romantikus filmek pedig számtalan téves elvárást támaszthatnak a nőkben és a férfiakban egyaránt.

Az ezen alapuló kapcsolat sokkal többről szól az ajándékoknál, a kedves gesztusoknál és a gyertyafényes vacsoráknál. A következők nélkül nem lesz hosszú távú, boldog a kapcsolat.

A biztonságérzet is megvan
Ha igaz szerelemről van szó, akkor a felek erős érzelmi kötődést éreznek egymás iránt, emellett azonban a biztonságérzetük is megvan, ha együtt vannak. Nyugodtan felfedhetik valódi énjüket a másik előtt, nem kell feszengeniük, vagy azon gondolkodniuk, hogy mit szól a viselkedésükhöz a partner. Tudják, hogy mindig számíthatnak egymásra, ha úgy van, közösen oldják meg a problémákat, és támogatják egymást a nehéz helyzetekben.

Több, mint egyszerű vonzalom
Ebben az esetben nem csak a vonzalom és a vágy van jelen a felek között, hanem ezeknél sokkal több. Valóban érdeklődnek egymás iránt, törődnek a másikkal, és értékelik partnerüket. Az igaz szerelem egy megnyugtató, kölcsönös, erőteljes kötődés is egyben.
Kölcsönös tisztelet
A partnerekre jellemző ilyenkor, hogy egyenlő félként tekintenek társukra, és tisztelik egymást, egymás véleményét. Általában mindenről tudnak beszélgetni anélkül, hogy megsértenék a másikat még akkor is, ha teljesen eltér a nézőpontjuk. A legfontosabb témákat, ügyeket kivétel nélkül átbeszélik, és a nagy, mindkettőjüket érintő döntéseket szintén közösen hozzák meg.

Boldogság és fejlődés
Bár természetesen minden kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb hullámvölgyek, zökkenők és veszekedések, ha igaz szerelemről van szó, akkor a viszonyt alapvetően a kiegyensúlyozottság, boldogság jellemzi, valamint az, hogy bármilyen probléma is merül fel, azt képesek valahogy együtt megoldani a felek. Jó hatással vannak egymásra, mindig támogatják egymás fejlődését.
Nemcsak szerelem, hanem barát is
A felek ilyenkor úgy érzik, hogy nem csak szerelmükkel, hanem egyben legjobb barátjukkal vannak együtt. Minden rosszat és jót megoszthatnak a másikkal, felfedhetik előtte titkaikat, és nem unatkoznak, nem érzik magukat egyedül, ha együtt vannak.

Közös jövőkép
Ha valaki rátalál az igaz szerelemre, akkor nem tudja elképzelni a jövőjét a másik nélkül. A legtöbb tervében, elgondolásában szerepel a partnere is, és közösen tervezik a következő éveket, évtizedeket.

Segítenek megvalósítani egymás céljait, vágyait, támogatják a másikat, és ha kell, képesek kompromisszumot kötni a közös boldogságuk érdekében.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.