Menü

Praktikák, amikkel sikeresebbé teheted az első randit

Úgy tűnt, végre megtaláltad a tökéletes párt, az első randi azonban nem éppen a terveidnek megfelelően alakult, ezért kérdésessé vált, lesz-e bármi is kettőtök között? Néhány egyszerű praktika segítségével elkerülheted, hogy az első találkozás rosszul sikerüljön, és ez elriassza tőled kiszemeltedet.

1. Válassz megfelelő randihelyszínt

Érdemes rögtön a tervezésnél kiküszöbölni a lehetséges problémákat és olyan helyszínt választani a találkozóhoz, amely biztosan kényelmes és ideális lesz kettőtök számára: egy csendes kávézó vagy bár, ahol nincs nagy zaj és tömeg, így képesek vagytok odafigyelni egymás szavára, és meghitten érezhetitek magatokat, talán a legjobb választás az első alkalomra. Az elegáns éttermeket és a mozit is érdemes kerülni, inkább olyan helyre menjetek, ahol kellőképp fel tudtok olvadni; a kellemes környezet sokat segít, még az introvertáltabb személyeknek is, hogy otthonosan érezzék magukat, így sokkal jobb élmény marad a randevú.

2. Kerüld a semmitmondó beszélgetéseket

A nehézkes, problémás kommunikáció, amikor meg sem tudtok mukkanni, annyira feszélyezettnek érzitek magatokat, vagy éppen unalmas semmiségekről beszélgettek egész idő alatt, nagyon könnyen tönkreteheti a randit. Az ideális ismerkedésnél mindketten könnyedén kezelitek a helyzetet, szívesen beszéltek a legváltozatosabb témákról – beleértve saját életeteket –, és isszátok egymás szavait: természetesen nem mindig könnyű ezt elérni, kellő gyakorlással azonban megtanulhatod, hogyan bontakozz ki a hasonló társas szituációkban. Természetesen fontos a spontaneitás is, azonban nem szégyen előre kitalálni a felvetendő témákat, elgyakorolni a beszélgetést, és lelkileg felkészíteni magadat – így sokkal biztosabban ülhetsz le kiszemelteddel az asztalhoz.

3. Tanulj a múlt hibáiból

Túl sok borzalmas randin vagy már túl? Ne bánkódj, inkább vond le a tanulságokat a múltban elkövetett hibákból, és ezek segítségével kerüld el, hogy megismétlődjenek: gondold át, mik azok a dolgok, melyeket mindenképp érdemes elkerülnöd, min kell javítanod saját magadnak, és mit vársz el a partneredtől.

4. Alakíts ki pozitív első benyomást

Az első benyomás rengeteget számít, nem csoda, hogy az online randioldalakon és appokon a legtöbben óriási energiákat fordítanak a minden tekintetben ideálisnak tűnő profil megszerkesztésére, ugyanakkor az első találkozáskor mégis sokan elhasalnak e tekintetben. Nagyon fontos, hogy egy pozitív – de ugyanakkor a valóságnak megfelelő, nem hamis – képet prezentálj magadról a randipartnered számára, melyhez az önismeret a kulcs: kérd meg közeli ismerőseidet, írják le, hogyan látnak téged, milyen benyomást keltesz bennük, mely dolgokon lenne érdemes változtatnod, és ennek alapján dolgozz az imázsodon.

5. Ügyelj a testbeszédedre

Társas helyzetekben legalább annyi mindent elárulnak rólad a nonverbális jelzéseid, mint az, amit a szavaiddal mondasz: ha feszültnek tűnsz, folyton fel-alá rugózol a széken, az ujjaiddal játszol, esetleg úgy tűnik kívülről, mintha nagyon unnád a szituációt, kifejezetten elriasztja a másik felet.

Érdemes tudatosan odafigyelni a testbeszédedre, és elkerülni a kellemetlen mozdulatokat, gesztusokat – ne feszülj rá a dologra, és ne akard görcsösen irányítani minden rezzenésedet (ez csak még riasztóbban hat), de ügyelj rá, milyen jeleket küldesz, akár tudatlanul is, partnered irányába.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.