Menü

Josep Blatter beszólt C. Ronaldonak, a válasz sem késett sokáig

Cristiano Ronaldo a közösségi médiában saját hivatalos oldalán reagált Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetőjének a portugál válogatott és a Real Madrid csatárára tett, a királyi klub részéről is gúnyosnak és tiszteletlennek tartott megjegyzéseire.

Az előzmény az, hogy Josep Blatter az Oxford Egyetemen népes hallgatóság előtt megfogalmazta véleményét Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról. Tény, hogy a futballszeretők sem tudnak egyformán viszonyulni hozzájuk, bár mindkettő elképesztő képességekkel megáldott futballista. A FIFA első embere az argentínt kedvesnek és az apák kedvencének mondta, addig a portugálról néhány dicsérő szó mellett azt fogalmazta meg, hogy a pályán úgy jár, mint egy parancsnok és túl sokat költ fodrászra. Blatter még utánozta is Ronaldo-t a főként diákokból álló hallgatóságnak, akik ezen jót derültek, nevetésben és tapsviharban törtek ki.

Erre reagált először Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, aki levelet küldött a FIFA-nak, amelyben bocsánatkérést vár Blattertől és az egész testülettől is.

Az ügyben elhangzottakra, a felháborodott Cristiano Ronaldo saját hivatalos Facebook és a Twitter oldalán is reagált:

„Ez a videó világossá teszi, hogy a FIFA részéről mennyire tisztelnek engem, a klubomat és a hazámat. Az itt látottak sok mindenre választ adnak. Szívből kívánok hosszú életet és egészséget Mr. Blatternek , illetve azt is remélem, a jövőben még sokszor lehet szemtanúja kedvenc csapatai és játékosai sikerének” – replikázott a felháborodott Cristiano Ronaldo a közösségi oldalon. Természetesen van benne igazság, hiszen pont a FIFA elnökének kellene legnagyobb elismeréssel nyilatkoznia azokról a játékosokról, akik milliókat szórakoztatnak hétről – hétre, s példa lehet sportteljesítményük.

Természetesen Blatter megpróbálta könnyedébben feloldani a kezdődő vitát: „Kedves Cristiano! Elnézést kérek, ha feldúlt volna a könnyed tréfám, melyet pénteken, egy privát eseményen mondtam. Nem akartalak megbántani. Tiszteletbeli szurkolója vagyok a Real Madridnak, és ahogy már elmondtam, sok tehetséges futballista van a világban - mint ahogy te is közéjük tartozol. A legjobbakat!" – felelt Blatter a Twitteren.

Ahogy Ronaldót ismerjük, a következő mérkőzésen amint lesz lehetőség, biztos lesz energia és tehetség valami viszontválaszra!

Fotó:
sikerado.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.