Menü

Négy Nemzet Torna - Büntetőkkel győzelem a lengyelek ellen

  • Dátum: 2013.11.08., 22:02

A magyar jégkorong-válogatott - miután 85 másodperccel a lefújás előtt egyenlített - büntetőkkel 2-1-re legyőzte a lengyel csapatot a káposztásmegyeri Jégpalotában zajló Négy Nemzet Torna első, pénteki fordulójában.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány a mostani és a szombati mérkőzésen hiányzik, mert az U20-as válogatottal Szlovéniában vesz részt egy tornán. Helyette a nyáron visszavonult Sille Tamás vezette a csapatot, Chernomaz útmutatásai alapján. Így aztán három újonc mutatkozott be a válogatottban: a kanadai-magyar állampolgár Tyler Metcalfe, valamint Varga Arnold és Nemes Benjamin, ugyanakkor a honosítás előtt álló kapus, Peter Sevela csak a kispadon kapott helyett.

 A kapuban Hetényi Zoltán kezdett, ő áprilisban nem kívánt szerepelni a divízió I-es vb-re készülő keretben.

Az első harmadban Ladányi és Sikorcin előtt adódott nagy gólhelyzet, ám ezek kimaradtak. A lengyelek is többször tesztelték a magyar hálóőrt, aki remekül látta el feladatát. A meccs derekán egy szép cselsorozat végén Dronia volt eredményes, és a vendégek a minimális előnyüket a zárófelvonásra is megőrizték. Kovács és Baginski "akadt össze" a fordulást követően, így hosszú időre ki kellett ülniük a büntetőpadra.

 A lengyel hálóőre, Odrobny pazarul védett, több ziccert is fogott. A hajrában négyperces emberelőnybe kerültek a házigazdák, sőt, még Hetényi helyére is mezőnyjátékost küldtek be, Bartalis pedig 85 másodperccel a vége előtt belőtte a kapu elé belőtt pakkot.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyben létszámfölénybe kerültek a lengyelek, de nem tudtak betalálni, így következtek a büntetők, melyekből az első hét kísérlet kimaradt. Végül Mihály betalált, ezzel a magyarok nyertek.

 Eredmény, 1. forduló:
Magyarország-Lengyelország 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0), büntetőkkel: 1-0
---------------------------------------------------------------------
    gól: Bartalis (59.), illetve Dronia (33.)
    győztes büntető: Mihály

Forrás, fotó:
MTI

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.