Menü

Érdi Mária női Európa-bajnoki ezüstérmes lett a Byte EB-n

  • Dátum: 2014.05.29., 12:01

Érdi Mári a Yacht Club Budapest versenyzője ezüstérmet szerzett a lányok között a vasárnap véget ért ifjúsági Byte CII Európa-bajnokságon az olaszországi Loanóban.

Eszes Tamás, Mári edzője küldött beszámolót a helyszínről az utolsó napról:"Szél hiányában parti halasztással kezdődött az Európa-bajnokság utolsó napja. 12:30-kor a rendezőség kivitte a vízre a mezőnyt, amikor elkezdett leterjedni a szél, ám pár perc után úgy döntöttek, hogy inkább a parton halasztanak tovább. A szél frissült és kb. 10 csomósra erősödött, azonban a rendezők úgy döntöttek, hogy már nem mennek vissza, és az Európa-bajnokság véget ért. 

Várható volt ez a döntés, hiszen a Mári csupán egyetlen ponttal volt lemaradva a hazai vizeken versenyző olasz lánytól. "Áprilisban a Garda-tavi világbajnokságon Mári éppen Albanót előzte meg az utolsó napi jobb teljesítményével."

Az Európa-bajnokság végeredménye 6 futam alapján a lányoknál:

1. Carolina Albano - ITA

2. Érdi Mári - HUN

3. Pires De Lima Mafalda - POR 

Érdi Mária tavaly nyáron ült először Byte CII hajóba. Az Egyesült Államokban Newportban női világbajnok lett és első helyen kvalifikált a 2014 szeptemberében a kínai Nacsingban megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára. Ősszel Európa-bajnoki második lett, majd idén a Garda-tavon bronzérmet szerzett a világbajnokságon, ahol több futamban is műszaki hibák hátráltatták. Most Európa-bajnoki ezüstöt ért el.

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.