Menü

Mi tehet és mit nem a munkáltató egy várandós munkavállalóval?

A felmondási védelem továbbra is köti a munkáltatókat, így a várandós kismama sem a terhesség alatt sem utána, a gyermek 3 éves koráig nem elbocsátható. Viszont fontos tudni, hogy ez a védelem nem illeti meg azokat, akik próbaidőn vannak, illetve határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek. És természetesen, ha a várandós kismama nem tesz eleget munkakörének megfelelő kötelezettségeinek, akkor rendkívüli felmondás keretében elbocsátható.

De mi van akkor, ha a kismama pont várandós állapota miatt nem tudja megfelelően ellátni munkaköri feladatait? Nos, a törvény arról is rendelkezik, hogy amennyiben az adott munkakör valamilyen szempontból veszélyes, káros a kismamára nézve, úgy a munkáltató köteles áthelyezni a várandós munkavállalót egy másik munkakörbe. Természetesen orvosi szakvéleménnyel kell igazolni, hogy az adott munkakör egészségügyi szempontból nem megfelelő a kismamának. Az is lényeges előírás, hogy az áthelyezés ellenére a kismama munkabére nem csökkenhet.

Azt is érdemes tudnia egy várandós munkavállalónak, hogy a kötelező orvosi vizsgálatok alatt mentesül munkavégzési kötelezettsége alól.

Sokan bizonytalanok abban is, hogy mikor kell bejelenteni a terhességet a munkahelyen. Régebben ugyan voltak ezzel kapcsolatos törvényi előírások, jelenleg azonban a felmondási védelem akkor is érvényes, ha a munkáltató nem tud a terhességről (sőt még akkor is, ha maga a kismama sem tud róla). Szóval ezzel kapcsolatban nincs nyomasztó munkavállalói kötelezettség, bár nyilvánvalóan egy idő után érdemes jelezni a munkáltató felé, hogy szülési szabadságra fog menni.

A felmondási védelem a gyermek 3 éves koráig érvényes, de nem vonatkozik azokra, akik munkaerő-kölcsönzés keretein belül foglalkoztatottak, illetve ha a munkáltató jogutód nélkül szűnik meg.

Az anyaság következményei

Eredetileg a téli immunerősítésről szerettem volna írni valami hasznos cikket, aztán valahogy elkalandoztam a hírek között. Vajon milyen érdekességre bukkantam? Hát az anyaság hatására az agyra. Lássuk a részleteket!

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Önzetlen ember=több gyermek?

Mi történik azokkal, akik önzetlenül viselkednek, és áldozatokat hoznak másokért? Egy friss kutatás eredményei szerint az önzetlen emberek hajlamosabbak több gyermeket vállalni, és magasabb fizetéseket is érnek el életük során, mint önzőbb társaik.

Kismamából egyből bombanő. De miért is?

Szülés után a legtöbb nő nagy félelme, hogy nem tudja majd visszanyerni a teherbeesés előtti súlyát, ami érthető, de semmiképp sem szabad azonnal kemény edzésekbe és szigorú diétába kezdeni. Vajon tényleg az az elvárás, hogy szupermodellként nézzen ki egy frissen szült anyuka?

A születési súlyt befolyásoló tényezők

A születendő baba súlyát több tényező is befolyásolja, azonban sokszor meglepő dolgokat olvashatunk. Nézzük, mi mekkorát nyom a latban.