Menü

Mi tehet és mit nem a munkáltató egy várandós munkavállalóval?

A felmondási védelem továbbra is köti a munkáltatókat, így a várandós kismama sem a terhesség alatt sem utána, a gyermek 3 éves koráig nem elbocsátható. Viszont fontos tudni, hogy ez a védelem nem illeti meg azokat, akik próbaidőn vannak, illetve határozott idejű munkaszerződéssel rendelkeznek. És természetesen, ha a várandós kismama nem tesz eleget munkakörének megfelelő kötelezettségeinek, akkor rendkívüli felmondás keretében elbocsátható.

De mi van akkor, ha a kismama pont várandós állapota miatt nem tudja megfelelően ellátni munkaköri feladatait? Nos, a törvény arról is rendelkezik, hogy amennyiben az adott munkakör valamilyen szempontból veszélyes, káros a kismamára nézve, úgy a munkáltató köteles áthelyezni a várandós munkavállalót egy másik munkakörbe. Természetesen orvosi szakvéleménnyel kell igazolni, hogy az adott munkakör egészségügyi szempontból nem megfelelő a kismamának. Az is lényeges előírás, hogy az áthelyezés ellenére a kismama munkabére nem csökkenhet.

Azt is érdemes tudnia egy várandós munkavállalónak, hogy a kötelező orvosi vizsgálatok alatt mentesül munkavégzési kötelezettsége alól.

Sokan bizonytalanok abban is, hogy mikor kell bejelenteni a terhességet a munkahelyen. Régebben ugyan voltak ezzel kapcsolatos törvényi előírások, jelenleg azonban a felmondási védelem akkor is érvényes, ha a munkáltató nem tud a terhességről (sőt még akkor is, ha maga a kismama sem tud róla). Szóval ezzel kapcsolatban nincs nyomasztó munkavállalói kötelezettség, bár nyilvánvalóan egy idő után érdemes jelezni a munkáltató felé, hogy szülési szabadságra fog menni.

A felmondási védelem a gyermek 3 éves koráig érvényes, de nem vonatkozik azokra, akik munkaerő-kölcsönzés keretein belül foglalkoztatottak, illetve ha a munkáltató jogutód nélkül szűnik meg.

Ismét az év védőnőit ünnepelték a SOTE dísztermében

Idén is ünnepélyes keretek között adták át az Év Védőnője díjakat, amelyekre az édesanyák és édesapák jelölhették segítőiket. A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által alapított elismeréseket ezúttal is szakmai zsűri ítélte oda több kategóriában. A tavalyihoz hasonlóan a közönség is megválaszthatta kedvencét.

Apák és gyerekeik sportolhatnak együtt az UNICEF Apák napján

Hazánkban idén először ünnepeli nagyszabású rendezvénnyel az UNICEF Magyarország az apák napját. Június 17-én 10 órától a Marczibányi téri Sportcentrumban apaságról szóló kerekasztal-beszélgetések és dedikálás mellett sportprogramok is várják az érdeklődő családokat..

Anyu esze, apu szeme?

Na de kire ütött ez a gyerek? Anyu esze, apu szeme, a nagyi keze - génjeinknek köszönhetően gyermekeinkben nem csak az édesanya és az édesapa vonásait, de akár a nagyszülők, dédszülők örökségét is felfedezhetjük. A tudomány fejlődésével az előző generációk fizikai és mentális tulajdonságai alapján egyre többet tudhatunk meg születendő babánkról.

5 totális változás, amikor gyereked lesz

Minden nő életében hatalmas változás, amikor anya lesz. Előtte sok klisét hallunk, és ezek közül vannak dolgok, amik tényleg megtörténnek, de vannak, amikről sose gondoltad volna, hogy veled is úgy lesz. De hogyan is néz ki ez a gyakorlatban, a mindennapokban?

Hamarosan vakáció! (avagy Pánikban a szülő)

A várva várt nyári szünet hirtelen nagy változás a gyerekek életében, melyet sokszor nem tudnak jól kezelni. Az első napokban sok szülő szembesül azzal, hogy gyermeke unatkozik, nem tudja lekötni szokatlanul nagy szabadidejét. A nyári szünidő megszervezése bizony nem egyszerű feladat, nézzük milyen lehetőségek vannak lefoglalni unatkozó csemetéinket!