Menü

Barackszezon – miért szeretjük?

Ki ne örülne a nyárnak, amikor könnyen elérhetőek a hazai friss és édes gyümölcsök? Ilyen a barack is, amely nemcsak kiváló vitaminforrás, hanem a felhasználási lehetősége is széleskörű. Íme néhány kreatív felhasználási ötlet a lekváron és a befőttön túl!

A konyhában előszeretettel alkalmazzuk a barackot, de nem csak a sajtos csirkemell feltétjeként isteni (noha az is sokak kedvence). Érdemes kipróbálni például, hogy bolti édes-savanyú szószok helyett házilag készítünk hasonlót, ennek fantasztikus alapanyaga a kockára vágott barack. Vagy önmagában a serpenyős ételekhez is kipróbálhatjuk más zöldséggel, szintén édes-savanyú ízvilágot tudhatunk a magunkénak.

Érdemes kipróbálni a grillezett barackot - grillrácsra téve ínycsiklandozó látványt nyújt sülés után. Akik nem félnek a kalóriáktól, kenhetnek rá fűszeres olivaolajat is, akár zöldfűszereket, akár curry-s alapot felhasználva. Tálaljuk jázmin rizzsel, hogy az ízvilág teljes legyen!

Finom vendégváró, vagy a családtagoknak és önmagunknak is kedveskedhetünk a barackos mozzarellával. A barackot vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és a helyére illesszünk mini mozzarellát. A fentiekhez hasonló módon fűszerezhetjük is, ha turbózni szeretnénk az ízeket.

Te is megéheztél…? :) Jó étvágyat kívánunk!

Milyen fehérjét egyek, ha nem eszem húst?

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Van, aki húst hússal eszik, s fogja a fejét a vegetáriánusok, esetleg vegánok elvein. A növényi étrend követői pedig zöldséget, gyümölcsöket, gabonákat, magvakat esznek. Az azonban biztosan közös bennük, hogy fehérjére mindenkinek szüksége van.

Glutén hatása a pajzsmirigyre

Tudósok úgy gondolják, hogy amikor egy lisztérzékeny elfogyasztja a gluténnak nevezett búzafehérjét, amely ma már sok feldolgozott élelmiszerben megtalálható, az illető bélrendszere nem tudja azt rendesen feldolgozni.

Szervezetünk kálium forrásai

A kálium a szervezetünk számára egyik legfontosabb mikrotápanyag. Ez a 10 alapanyag segít abban, hogy sose szenvedj hiányt belőle!

Tökmag versus szotyi

Nagy meleg ide, kánikula oda egy valami nem megy ki a divatból a nasizás, nasolás. Mielőtt még a tükör előtt keseregnénk az alakunk miatt szép sorjában számba fogom venni kedvenc tradicionális rágcsánkat, itt az ideje megtudni, hogy még is mit eszünk valójában.

Tudnivalók a vegán életmódról

A veganizmus az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát, amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is.