Menü

A Szerv Atlasz, avagy az orvoslás másképpen

A Szerv Atlasz egy anatómiai tankönyv, amely teljesen eltérő szempont alapján próbálja elemezni és bemutatni a minket körülvevő világot, pontosabban a minket alkotó egészségügyi világot. A betegségek okai és hátterét vizsgálja. Ezek az új alapok az emberi testről való felfogásunkat kívánná megváltoztatni. Egy oktatási, módszertani segédlet, tulajdonképpen értelmező szótár: a testi elváltozások okai, összefüggéseit mutatja be. Ezek a törvényszerűségek természetesen túlmutatnak a klasszikus orvostudomány határain és ezúttal az egyén élete, életmódja kerül terítékre. A lelki háttere a betegnek épp oly hangsúlyos, mint a testi. A test-agy-lélek hármasát együttesen kezeli. Itt bizony nem csak a kezelés maga a fontos, hanem az adott elváltozás/probléma/tünet kialakulásának körülményei. Sokkal inkább egy életmódbeli segítség ez a biológiai könyv.

Alapja egy német polihisztor, dr Ryke Geerd Hamer munkássága, tudományos táblázata, amely egy egyedülálló, komplex tudomány alapjai. Legyinthetünk a dolgon, de vizsgálatok tömkelege bizonyítja, hogy a pszichés betegségektől kezdve a testi elváltozásokig minden mindennel összefügg és ahogy mondani szokták a dolog, mármint az egészség, bizonyos határok közt fejben dől el.

A Szerv-Atlasz elsősorban a hétköznapi embereknek szól. Nem szükséges hozzá előképzettség, csak józan paraszti ész. A prezentáció tudatosan a szervek mentén lettek kibontva. Az érzelmi konfliktus tartalom nagyon hangsúlyos ebben az új medicinában. Most már 152 oldalból áll a könyv. Az információk tömbösítve vannak rajta, a gyors megértés a cél. Az egyszerűsége, a magyarázatok is komoly segítségek. Nagyon sokszor csak sodródik a lexikonokban az ember, viszont itt folyamatábrák tömkelege segít minket. A cél, hogy a helyén kezeljük a betegségeinket a hétköznapok szintjén. A leírásai roppant logikusak és nem latin elvont betegségbemutatók. Ez egy iránytű arra, hogy magunkat megtudjuk gyógyitani. Nagyon könnyen kezelhető a könyv. A lelki és anatómiai sajátosságok bemutatása a konfliktusok leküzdését szolgálja. Ez a tudományos rendszer-hozzáállás alapja, hogy a testünkben rend van. Minden okkal történik.

Nyilván, ha valakire ráesik egy zongora, arra megváltást nem tud adni, de a megelőzésben az egyik legfontosabb segítségünk lehet. A legfontosabb, hogy a konfliktusainkat meg tudjuk oldani és ezáltal a testi tüneteket fel tudjuk számolni. Az elváltozások „biológiai értelmét” vizsgálja. A biológiai, tesi logika megismerése a célja a Szerv-Atlasznak. Mindenkit csak biztatnék, hogy tegyen vele egy próbát. Sajnos sokan csak komolyabb betegség esetén lapoznak bele, pedig a mindennapi önképünk formálásában, a önmagunk iránti felelősségünk kialakulásában is komoly szerepe lehet. Mindenkinek sok sikert kívánok ehhez és merjünk vállalni a konfliktusainkat, éljünk a lehetőséggel, hogy ezeket meg tudjuk oldani. Merjünk aktívan tenni önmagunkért.

A könyv megvásárolható vagy letölthető.

Jelek, hogy alacsony az érzelmi intelligenciád

Amikor tévedsz, valld be, ha pedig a párod téved, csak hallgass? Ez lenne a párkapcsolati titok? Finom gesztusokból, érzésekből olvasunk és próbáljuk megérteni társunk reakcióit.


Volt egyszer egy Tarantino

Quentin Tarantino újra akcióban, ráadásul a világ megmentésén ügyködő DiCaprióval az oldalán Brad Pittel karöltve elvisz minket a 60-as évek végének Hollywoodjának hőskorába. Remek jelmezek, hömpölygő cigifüst, kiváló filmzene. Természetesen a laza hangulat és nagy beszólások sem maradhatnak el. A film mégis felemás lett.

Az elengedés művészete – tippek a stresszmentes élethez

A stressz, az aggódás, az idegesség ma már szinte minden ember hétköznapjait megkeserítik. Legyen szó külső vagy belső, saját magunk felé támasztott elvárásokról, a megfelelési kényszer ott van bennünk. Ez sokszor motiváció is lehet, de legtöbbször a mentális és a fizikális egészség rovására megy. Azonban nem muszáj így élni az életünket. Íme pár tipp és tanács, hogyan lehet stresszmentesen megélni a hétköznapokat!

Az esti étkezésben rejlő praktikák

Egyesek szerint este vétek kalóriát juttatni szervezetünkbe, hiszen arra a mozgáshiány miatt nincs szükségünk, azt testünk nem fogja elégetni, hanem testzsírként raktározza el.

Nyaralás előtti/utáni depresszió

A nyári szünet általában csak a gyerekek számára tud igazán megvalósulni, a felnőttek jó esetben egy-két hétre tudnak elszabadulni a munkából. Ezt a pár hetet pedig sokan töltik utazással. Csakhogy az utazás nemcsak abból a pár napból áll, amíg elmegyünk. Vannak, akiknek előtte komoly stresszt kell leküzdeniük, és vannak, akik utána esnek mély letargiába