Menü

A Szerv Atlasz, avagy az orvoslás másképpen

A Szerv Atlasz egy anatómiai tankönyv, amely teljesen eltérő szempont alapján próbálja elemezni és bemutatni a minket körülvevő világot, pontosabban a minket alkotó egészségügyi világot. A betegségek okai és hátterét vizsgálja. Ezek az új alapok az emberi testről való felfogásunkat kívánná megváltoztatni. Egy oktatási, módszertani segédlet, tulajdonképpen értelmező szótár: a testi elváltozások okai, összefüggéseit mutatja be. Ezek a törvényszerűségek természetesen túlmutatnak a klasszikus orvostudomány határain és ezúttal az egyén élete, életmódja kerül terítékre. A lelki háttere a betegnek épp oly hangsúlyos, mint a testi. A test-agy-lélek hármasát együttesen kezeli. Itt bizony nem csak a kezelés maga a fontos, hanem az adott elváltozás/probléma/tünet kialakulásának körülményei. Sokkal inkább egy életmódbeli segítség ez a biológiai könyv.

Alapja egy német polihisztor, dr Ryke Geerd Hamer munkássága, tudományos táblázata, amely egy egyedülálló, komplex tudomány alapjai. Legyinthetünk a dolgon, de vizsgálatok tömkelege bizonyítja, hogy a pszichés betegségektől kezdve a testi elváltozásokig minden mindennel összefügg és ahogy mondani szokták a dolog, mármint az egészség, bizonyos határok közt fejben dől el.

A Szerv-Atlasz elsősorban a hétköznapi embereknek szól. Nem szükséges hozzá előképzettség, csak józan paraszti ész. A prezentáció tudatosan a szervek mentén lettek kibontva. Az érzelmi konfliktus tartalom nagyon hangsúlyos ebben az új medicinában. Most már 152 oldalból áll a könyv. Az információk tömbösítve vannak rajta, a gyors megértés a cél. Az egyszerűsége, a magyarázatok is komoly segítségek. Nagyon sokszor csak sodródik a lexikonokban az ember, viszont itt folyamatábrák tömkelege segít minket. A cél, hogy a helyén kezeljük a betegségeinket a hétköznapok szintjén. A leírásai roppant logikusak és nem latin elvont betegségbemutatók. Ez egy iránytű arra, hogy magunkat megtudjuk gyógyitani. Nagyon könnyen kezelhető a könyv. A lelki és anatómiai sajátosságok bemutatása a konfliktusok leküzdését szolgálja. Ez a tudományos rendszer-hozzáállás alapja, hogy a testünkben rend van. Minden okkal történik.

Nyilván, ha valakire ráesik egy zongora, arra megváltást nem tud adni, de a megelőzésben az egyik legfontosabb segítségünk lehet. A legfontosabb, hogy a konfliktusainkat meg tudjuk oldani és ezáltal a testi tüneteket fel tudjuk számolni. Az elváltozások „biológiai értelmét” vizsgálja. A biológiai, tesi logika megismerése a célja a Szerv-Atlasznak. Mindenkit csak biztatnék, hogy tegyen vele egy próbát. Sajnos sokan csak komolyabb betegség esetén lapoznak bele, pedig a mindennapi önképünk formálásában, a önmagunk iránti felelősségünk kialakulásában is komoly szerepe lehet. Mindenkinek sok sikert kívánok ehhez és merjünk vállalni a konfliktusainkat, éljünk a lehetőséggel, hogy ezeket meg tudjuk oldani. Merjünk aktívan tenni önmagunkért.

A könyv megvásárolható vagy letölthető.

A sport és a szerelem hálójában

Kevés komoly témájú romantikus film lát napvilágot manapság, és még ritkábbak a minőségi darabok, a néhány napja megjelent Challengers azonban minőségi romantikus alkotás, és sportfilmnek is bőven megállja a helyét. Romantikus dráma ez, de közben csak nyomokban tartalmaz szerelmet, és messze nem csak egy nőért versengő két férfiról szól. Helyette komoly emberi érzelmekről, drámáról, és a sport mögöttes mozgatórugóiról is beszél.

Az érzelemszabàlyozás módszerei

Például hosszú kihagyás után (és ennek most sokak életében lehet aktualitása) újra emberek közé, társaságba kell mennünk. Akkor is, ha ez sosem ment könnyen, ha mindig is némi szorongás társult hozzá és győzködni kellett magadat például egy szombat esti összejövetel kapcsán, hogy ’érdemes elmenni, jól fogom magam érezni…’.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.