Menü

A Szerv Atlasz, avagy az orvoslás másképpen

A Szerv Atlasz egy anatómiai tankönyv, amely teljesen eltérő szempont alapján próbálja elemezni és bemutatni a minket körülvevő világot, pontosabban a minket alkotó egészségügyi világot. A betegségek okai és hátterét vizsgálja. Ezek az új alapok az emberi testről való felfogásunkat kívánná megváltoztatni. Egy oktatási, módszertani segédlet, tulajdonképpen értelmező szótár: a testi elváltozások okai, összefüggéseit mutatja be. Ezek a törvényszerűségek természetesen túlmutatnak a klasszikus orvostudomány határain és ezúttal az egyén élete, életmódja kerül terítékre. A lelki háttere a betegnek épp oly hangsúlyos, mint a testi. A test-agy-lélek hármasát együttesen kezeli. Itt bizony nem csak a kezelés maga a fontos, hanem az adott elváltozás/probléma/tünet kialakulásának körülményei. Sokkal inkább egy életmódbeli segítség ez a biológiai könyv.

Alapja egy német polihisztor, dr Ryke Geerd Hamer munkássága, tudományos táblázata, amely egy egyedülálló, komplex tudomány alapjai. Legyinthetünk a dolgon, de vizsgálatok tömkelege bizonyítja, hogy a pszichés betegségektől kezdve a testi elváltozásokig minden mindennel összefügg és ahogy mondani szokták a dolog, mármint az egészség, bizonyos határok közt fejben dől el.

A Szerv-Atlasz elsősorban a hétköznapi embereknek szól. Nem szükséges hozzá előképzettség, csak józan paraszti ész. A prezentáció tudatosan a szervek mentén lettek kibontva. Az érzelmi konfliktus tartalom nagyon hangsúlyos ebben az új medicinában. Most már 152 oldalból áll a könyv. Az információk tömbösítve vannak rajta, a gyors megértés a cél. Az egyszerűsége, a magyarázatok is komoly segítségek. Nagyon sokszor csak sodródik a lexikonokban az ember, viszont itt folyamatábrák tömkelege segít minket. A cél, hogy a helyén kezeljük a betegségeinket a hétköznapok szintjén. A leírásai roppant logikusak és nem latin elvont betegségbemutatók. Ez egy iránytű arra, hogy magunkat megtudjuk gyógyitani. Nagyon könnyen kezelhető a könyv. A lelki és anatómiai sajátosságok bemutatása a konfliktusok leküzdését szolgálja. Ez a tudományos rendszer-hozzáállás alapja, hogy a testünkben rend van. Minden okkal történik.

Nyilván, ha valakire ráesik egy zongora, arra megváltást nem tud adni, de a megelőzésben az egyik legfontosabb segítségünk lehet. A legfontosabb, hogy a konfliktusainkat meg tudjuk oldani és ezáltal a testi tüneteket fel tudjuk számolni. Az elváltozások „biológiai értelmét” vizsgálja. A biológiai, tesi logika megismerése a célja a Szerv-Atlasznak. Mindenkit csak biztatnék, hogy tegyen vele egy próbát. Sajnos sokan csak komolyabb betegség esetén lapoznak bele, pedig a mindennapi önképünk formálásában, a önmagunk iránti felelősségünk kialakulásában is komoly szerepe lehet. Mindenkinek sok sikert kívánok ehhez és merjünk vállalni a konfliktusainkat, éljünk a lehetőséggel, hogy ezeket meg tudjuk oldani. Merjünk aktívan tenni önmagunkért.

A könyv megvásárolható vagy letölthető.

Színek, illatok, élmények - mi segít a tanulásban?

A környezetünk nagyon sok mindent befolyásol az életünkben. A tanulás és elsajátítás is olyan dolgok, melyekre nemcsak a saját befogadóképességünk van hatással, hanem a magunk körül tapasztalt jelenségek is. Mi minden teheti könnyebbé a tanulást a környezetünkben?

Miért gondolunk néha olyan dolgokat, amelyek ránk nem jellemzőek?

Igen, néha a legangyalibb kisgyerek is belegondol, hogy milyen lenne az uzsonnáját egy az egyben hozzávágni a tanító nénihez. És ez a gondolat a felnőttekben ugyanígy megfogalmazódik, ha nem is ilyen kontextusban. „Mi lenne, ha ahelyett, hogy átadom a helyemet a buszon, elkiáltanám magam, hogy én fáradt vagyok, és hagyjon engem mindenki békén?” És ez még az egyik legszolidabb verzió volt. De honnan jönnek ezek?

Körömerősítés természetes úton

A köröm egészsége és szépsége a mai modern világban a nőiesség egyik kifejező eszköze is egyben, viszont a higiénia miatt is nagyon fontos odafigyelni rá. A szép és természetes megjelenés hátterében az erős körmök állnak, aminek eléréséhez most néhány hatásos tippel, illetve jól bevált praktikával szeretnék szolgálni nektek.

Gyerek edzőcipőben

Az nem kérdés, hogy minden gyereknek jót tesz, ha sportol valamit. Ha lehet, próbáljon ki többféle sportágat, hiszen így tud választani közülük. Hogy miért fontos többféle sportágat kipróbálni? Erre kerestük a válaszokat a cikkben.

Légy nagyon óvatos a villámdiétával

A nagymértékű fogyást ígérő diéták mindig gyanúsak. A divatfogyókúrák ígéreteiben csak úgy röpködnek a kilók, amelyek gyors eredményt hoznak tömérdek mellékhatással. Az a pár plusz kiló nem ettől fog eltűnni, egészségünkben viszont könnyen kárt tehetünk.