Menü

A Szerv Atlasz, avagy az orvoslás másképpen

A Szerv Atlasz egy anatómiai tankönyv, amely teljesen eltérő szempont alapján próbálja elemezni és bemutatni a minket körülvevő világot, pontosabban a minket alkotó egészségügyi világot. A betegségek okai és hátterét vizsgálja. Ezek az új alapok az emberi testről való felfogásunkat kívánná megváltoztatni. Egy oktatási, módszertani segédlet, tulajdonképpen értelmező szótár: a testi elváltozások okai, összefüggéseit mutatja be. Ezek a törvényszerűségek természetesen túlmutatnak a klasszikus orvostudomány határain és ezúttal az egyén élete, életmódja kerül terítékre. A lelki háttere a betegnek épp oly hangsúlyos, mint a testi. A test-agy-lélek hármasát együttesen kezeli. Itt bizony nem csak a kezelés maga a fontos, hanem az adott elváltozás/probléma/tünet kialakulásának körülményei. Sokkal inkább egy életmódbeli segítség ez a biológiai könyv.

Alapja egy német polihisztor, dr Ryke Geerd Hamer munkássága, tudományos táblázata, amely egy egyedülálló, komplex tudomány alapjai. Legyinthetünk a dolgon, de vizsgálatok tömkelege bizonyítja, hogy a pszichés betegségektől kezdve a testi elváltozásokig minden mindennel összefügg és ahogy mondani szokták a dolog, mármint az egészség, bizonyos határok közt fejben dől el.

A Szerv-Atlasz elsősorban a hétköznapi embereknek szól. Nem szükséges hozzá előképzettség, csak józan paraszti ész. A prezentáció tudatosan a szervek mentén lettek kibontva. Az érzelmi konfliktus tartalom nagyon hangsúlyos ebben az új medicinában. Most már 152 oldalból áll a könyv. Az információk tömbösítve vannak rajta, a gyors megértés a cél. Az egyszerűsége, a magyarázatok is komoly segítségek. Nagyon sokszor csak sodródik a lexikonokban az ember, viszont itt folyamatábrák tömkelege segít minket. A cél, hogy a helyén kezeljük a betegségeinket a hétköznapok szintjén. A leírásai roppant logikusak és nem latin elvont betegségbemutatók. Ez egy iránytű arra, hogy magunkat megtudjuk gyógyitani. Nagyon könnyen kezelhető a könyv. A lelki és anatómiai sajátosságok bemutatása a konfliktusok leküzdését szolgálja. Ez a tudományos rendszer-hozzáállás alapja, hogy a testünkben rend van. Minden okkal történik.

Nyilván, ha valakire ráesik egy zongora, arra megváltást nem tud adni, de a megelőzésben az egyik legfontosabb segítségünk lehet. A legfontosabb, hogy a konfliktusainkat meg tudjuk oldani és ezáltal a testi tüneteket fel tudjuk számolni. Az elváltozások „biológiai értelmét” vizsgálja. A biológiai, tesi logika megismerése a célja a Szerv-Atlasznak. Mindenkit csak biztatnék, hogy tegyen vele egy próbát. Sajnos sokan csak komolyabb betegség esetén lapoznak bele, pedig a mindennapi önképünk formálásában, a önmagunk iránti felelősségünk kialakulásában is komoly szerepe lehet. Mindenkinek sok sikert kívánok ehhez és merjünk vállalni a konfliktusainkat, éljünk a lehetőséggel, hogy ezeket meg tudjuk oldani. Merjünk aktívan tenni önmagunkért.

A könyv megvásárolható vagy letölthető.

Tényleg napi 10.000 lépést kell sétálni?

A legtöbb okostelefon gyártója nagyon modern, a rendszerből eltávolíthatatlan alkalmazásokkal igyekszik megszínesíteni a mindennapjainkat. Sokunknak biztos lépésszámláló is található a telefonján. De vajon elég-e az általuk előírt napi 10.000 lépés az egészséghez? Erre keresünk most választ.

Segítség, kiégtem!

Kimerültnek érzed magad? Eltűnt a lelkesedésed, az életkedved? A kiégettség, vagy tipikus tünetei lehetnek ezek. Vajon mi az oka és hogy lehet tenni ellene?

A humor a legfontosabb! (és ez nem vicc)

A humor és a nevetés az életünk fontos része, segít átvészelni a szürke hétköznapokat, gyógyír a problémákra, nagyon pozitívan hat a párkapcsolatra, összefügg az immunrendszerrel

Neked mi a hobbid?

Nemcsak stressz-szintünket csökkenti, de életünket is változatossá teszi egy értelmes hobbi, egy hasznos szabadidős tevékenység, egy szórakoztató időtöltés. Neked mi a szenvedélyed?

8 ok, hogy miért menj táncházba egy sima buli helyett

Szórakozni mindenki szeret. Ennek vannak közismert, szűk körben ismert, és egészen sajátos módjai is. Kevesen tudnak ellenállni egy jó lagzinak, ahol élő zene és hangulatos díszítés biztosítja a táncos jókedvet. És ezt a hangulatot sok más buli is igyekszik megtartani. De ha valami újra vágysz, akkor mindenképpen próbáld ki a táncházat! Íme, nyolc érv, hogy miért.