Menü

Csináld magad – vagy inkább mégse

Aki csak teheti és elővigyázatos, az betartja a #maradjotthon felhívást, ez viszont kialakít egy csomó új otthoni élethelyzetet, ám sok-sok mindent nem lehet online megoldani. Gondolok itt a műkörömépítésre, kozmetikai kezelésekre, fodrászati tevékenységekre.

A neten egy lány csak amolyan „nap csókolta” barnított hatást szeretett volna elérni az arcbarnítóval, de a fotói alapján rendesen túltolta, mintha egy pirosra sült grillcsirkét vennék ki a sütőből.

Egy szépen formázott szemöldök csodás keretet ad az arcnak és szépen kiemeli a szemet is, amennyiben viszont nem értünk hozzá, bízzuk kozmetikusra és ne kezdjük el otthon festegetni, vagy amatőr kontároknál tetováltatni, hajat hosszabbíttatni. Ezeket pláne ne.

A profi smink egyik alapja a finom porpúderek, színek, anyagok, textúrák alapos és részletes eldolgozása, aminek köszönhetően egységes és friss lesz az arcszín, azonban a kevesebb néha több elvet tartsuk szem előtt, s ne nézzünk ki úgy, mint akire ráborult egy fél flakon - sok árnyalattal a bőrtől eltérő - hintőpor.

A hajfestés is az a tevékenység, amit jobb a szakemberekre bízni. Egy laza színező felvitele nem hiszem, hogy olyan veszélyes, de mondjuk a fekete hajból holnapra szőkét ne otthoni hajfestéssel próbáljunk meg kivitelezni és pláne nem egyik napról a másikra, mert rémisztő lehet a végeredmény.

Az agyonnapoztatott bőr sem szép, s rendkívül veszélyes is, így aki teheti, hogy erkélyre, teraszra, udvarra kifeküdjön napozni a házi karantén ideje alatt, nos mindezt mértékkel tegye. Nagyon kellemes dolog élvezni a jó időt és a D vitaminra is szükség van, de a bőrt tilos kitenni erős UV sugárzásnak, mértéktelen napfürdőnek. A napozás is mértékkel ajánlott, s megfelelő fényvédőszerek használata mellett.

Műszempillát se próbáljunk meg otthon felragasztani, sem hennával tetoválni, vagy bármi olyat, amihez nem értünk, a sort pedig nem is merem folytatni, nehogy bárkinek ötletet adjak arra, mit nem kellene kipróbálni. Inkább azt tanácsolom, várjuk meg, míg visszaáll az élet a rendes kerékvágásba és keressük fel a profikat. Viszont az a jó, hogy amíg begyógyul/elmúlik/lekopik, legalább otthon senki se látja.

Martinka Dia

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Sportolási ötletek a nyári időszakra

Ahogy beköszönt a nyár, sokan keresünk lehetőségeket a szabadban való tevékenységekre, hogy kihasználjuk az évszak adta lehetőségeket. A nyári hónapok ideálisak a szabadtéri sportolásra és testmozgásra, hiszen a napsütéses napok lehetővé teszik, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Viszont tény, hogy a nyári forróság fullasztó tud lenni, emiatt a szabadtéri sportolás terén kompromisszumot kell kötni. Az alábbi cikkben néhány nyári sportolási lehetőséget nézhetünk meg, amelyek aktív, és szabadtéri kikapcsolódást jelentenek.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.