Menü

Fiatalító sminktippek és egyéb trükkök

Lehetséges, hogy mára férfiolvasóink egy részét elveszítettük, de most a fiatalító sminkeléssel kapcsolatos tippeket, trükköket gyűjtjük össze és helyezzük előtérbe, melyeket akár már a holnap reggeli készülődésnél érdemes lehet megfogadni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, fiatalosabb legyen a megjelenésünk.

A fiatalos és ápolt megjelenés a bőrápolás fontosságával kezdődik, ez mindennek az alapja. A megfelelő arcápolási rutin kialakítása, a bőrünknek megfelelő termékek használata, a rendszeres arctisztítás, alkalmanként arcpakolás, esetleg arcmasszázs, havonta a kozmetika mind-mind segít a fiatalosabb és egészségesebb külső elérésében, mindez persze mit semmit sem ér elegendő vízfogyasztás, életmódváltás és rendszeres mozgás nélkül.

Az arcápoláshoz a korral érdemes a sminkrutinunkat is fejleszteni, változtatni. Nem célom az, hogy akár sminkben, akár öltözetben korunknál jóval fiatalabbnak akarjunk mutatkozni, ez visszatetszően hat és erőltetettnek látszik.

Én azt szoktam mondani, hogy nem akarok 40 évesen 20 évesnek kinézni, én egy jó negyvenes szeretnék lenni, ezt pedig így is gondolom, de nézzük a fiatalító sminktippeket:

Használjunk megfelelő hidratálót és szemkörnyékápolót sminkelés előtt, lehetőleg ne zsíros állagút, hanem gyorsan felszívódó, könnyű készítményeket, melyektől nem nehezül el az arcunk. Felejtsük el a vastag sminket, a többréteg alapozót, a túlságosan mattító púdert, nem a vastag vakolat a cél, ezért inkább színezett hidratáló krémet és enyhe arcpírt használjunk.

Sokan úgy gondolják, hogy a bőrhibákat és a ráncokat csak maszkszerű, vastag sminkrétegekkel lehet elfedni, de így csak ártunk magunknak, egyrészt az erős vakolat nem hagyja lélegezni a bőrt, másrészt mert megül a barázdákban, szarkalábakban, ennek köszönhetően pedig csak még inkább öregít.

A tökéletes rúzs kiválasztása nem a sötét színű árnyalatokkal kezdődik, már nem divat és öregít, ezért inkább a szájfény, vagy egy természetes barack, halvány pink árnyalatú színekben gondolkodjunk. Választhatunk egy „nude” rúzst, ami minden alkalomra tökéletes választás.

A friss, fiatalos kinézethez elegendő egy könnyű alapozó, egy kevés pirosító és egy vidám árnyalatú rúzs. A szempillaspirált sose hagyjuk ki a sminkrutinból. Nagyon sokat dob az összképen a szépen ívelt, megfelelően festett szempillák látványa, mely megkoronázza a szemsminket.

Világos szemhéjpúderekkel sminkeljünk! Ezek kinyitják a tekintetet, a belső szemzugba tett fehér „pötty” optikailag nagyítja a szemet, a csillámos termékek is szépen mutatnak.

A szemöldök formázása sosem maradhat el. Törekedjünk a természetes hatásra. A sminkelésnél örök érvényű szabály, hogy a kevesebb néha több, negyven-ötven év felett ez pedig különösen igaz.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.