Menü

Harc a WestEndben

  • Dátum: 2014.02.10., 20:58

Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan ismételten a vívásé volt a főszerep a Nyugati téri bevásárlóközpontban, most szombaton ugyanis a női tőrözők vették birtokukba a pástot. A WestEnd Világkupa-verseny 147 fős, rendkívül erős mezőnyében 15 magyar sportolóért is szurkolhattunk, akik közül öten a főtáblára is felkerültek.

„A selejtezők pénteken kezdődtek, a 147 induló között természetesen ott voltak a magyar tőrözőink is, sőt öten a 64 közé, ketten pedig a 32 közé is bejutottak. Ügyesen meneteltek a lányaink, az Angyalföldi Sportközpont ismét megtelt, így szurkolásban sem volt hiány” - kezdte Szetey András, a Magyar Vívó Szövetség kommunikációs igazgatója.

Legtehetségesebb kadetjeinkre ezúttal sajnos nem támaszkodhattunk, mivel Szatmárnémetiben egy európai körversenyen vettek részt. Ennek ellenére volt minek örülni, ugyanis Európa-bajnokunk Varga Gabi könnyedén jutott tovább a selejtezőből, sőt Jeszenszky Szilvia győzelme, több év kihagyás után, egyenesen bravúrosnak mondható. Nagy küzdelmek árán ugyan, de Knapek Edina, a junior korú Gólya Fruzsina, és a „magyarverő” Varga Kati is fiatalos lendülettel menetelt tovább, ám a diadal most csak a 32 közé jutáshoz volt elegendő.

„A legjobb 32 jelentette a végállomást a lányaink számára, de nincs okunk panaszra. Reálisan nézve nem várhattunk csodát a magyar tőrözőinktől, számos világbajnok, és olimpiai bajnok ellen kellett bizonyítaniuk, és ők megtettek minden tőlük telhetőt, büszkék lehetünk rájuk. Közrejátszott az is, hogy a sorsolás sem alakult a legjobban, hamar összekerültünk a kiemelt versenyzőkkel, ami még inkább megnehezítette a lányok helyzetét. Igaz, hogy érem nélkül, de felemelt fővel léphettek le a pástról, jövőre pedig mindenképp visszatérnek” – értékelte a magyar női tőrözők teljesítményét Szetey András.

A szombati nap az olaszoknak kedvezett, ugyanis a Világkupa döntőjében három itáliai, és egy koreai tőröző mérhette össze tudását. Végül némi meglepetésre a győzelmet Cipriani szerezte meg.

A nívós sportesemény még ezzel sem ért véget, ugyanis vasárnap reggel 9 órakor kezdődött a WestEnd Világkupa - csapatverseny, ahol Knapek Edina, Varga Kati, Jeszenszky Szilvia, és Gólya Fruzsina erősítette válogatottunkat. A magyar tőröző lányok végül az esélyesnek számító Kínát legyőzve a 8. helyen végeztek.

Forrás, fotó:
Just Creative

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.