Menü

Focival indul a Mozgás Éjszakája a Hősök terén

  • Dátum: 2014.06.25., 21:57

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság által keltett futball-láz a Mozgás Éjszakáján sem hagyhat alább, ezért az egész éjszakás rendezvény is a legnépszerűbb hazai sportággal indul. Az Európa-bajnok magyar cukorbeteg futsal-válogatott a szegedi ÁGOTA Alapítvány ifjúsági csapatával tart közös labdarúgó bemutatót közvetlenül az ünnepélyes megnyitót követően. A június 28-án este 22.15 órakor a Hősök terén zajló focimeccsen a kezdőrúgását Prof. Dr. Radák Zsolt, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja végzi majd el.

Több mint 10 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők június 28-án este 10 és hajnali 4 óra között a hagyományteremtő szándékkal először megszervezett Mozgás Éjszakáján. A rendezvénnyel az Országos Egészségfejlesztési Intézet az egészséges életmód fontosságára kívánja felhívni az emberek figyelmét. Többek között lesz éjszakai futás az Andrássy úton, kerékpártúra a belvárosban, a vállalkozó szelleműek zumbázhatnak és salsázhatnak a Hősök terén, asztaliteniszezhetnek és tollasozhatnak a Városligetben, kipróbálhatják a nordic walkingot és a szabadtéri fitnesz parkot, vagy akár sárkányhajózhatnak is a városligeti tavon.

A sportdömpinget egy kispályás labdarúgó bemutató nyitja meg a Millenniumi emlékmű mögött kialakítatott civilsarokban. A barátságos gálameccsen az Európa-bajnok magyar cukorbeteg futsal-válogatott játékosai mutatják be tudásukat az állami gondoskodásban élő fiatalok támogatását segítő ÁGOTA Alapítvány ifjúsági csapatával közösen, majd az együttesek játékosokat cserélve, vegyes felállásban is játszanak majd. A mérkőzéssel a futballisták és a szervezők célja az, hogy hangsúlyozzák: ahogy az egészségügyi állapot, úgy a családi háttér sem különbözteti meg egymástól a sportolókat és teljesítményüket, a sportban sincs helye a diszkriminációnak.

Hasonló céllal rendezik meg szeptember 1. és 5. között a 2014-es DiaEuro Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságot is Balatonfüreden. Magyarország annak köszönhetően nyerte el a sportesemény rendezési jogát, hogy a tavalyi a tornán először szereplő hazai válogatott aranyérmet szerzett a horvátországi döntőben. A válogatott munkáját és az európai színvonalú sportesemény megszervezését a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi által létrehozott DiaEuro Egyesület segíti.

Forrás, fotó:
Flow PR

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.