Menü

Négy alacsony szénhidráttartalmú koktél, ami nem borítja meg a fogyókúrát

A diétákban alapvetően tiltólistára kerülnek az alkoholos italok, azonban néha mindenki megengedhet magának egy-egy csaló estét. Ilyenkor tökéletes választás lehet bármelyik klasszikus koktél cukormentes változata, vagy a frissítő, gyümölcslé alapú italok. Mutatunk négy remek alternatívát.

Fogyókúrás gin-tonik

Az egyik legnépszerűbb klasszikus koktél a gin-tonik, ami egyszerűen elkészíthető, frissítő és bármilyen alkalomra tökéletes. Az egyik fő alapanyagnak, a toniknak azonban magas a kalóriatartalma, így a fogyókúrás változathoz érdemes a tonik felét szódára cserélni. Az ital ízében ez a kis trükk alig lesz érezhető.

Alacsony szénhidráttartalmú mojito

A klasszikus mojito mentával, fehér rummal és cukorral készül, ez utóbbit azonban egyszerűen kicserélhetjük folyékony édesítőszerre. A fogyókúrás verzióhoz így nincs másra szükség, mint néhány friss mentalevélre, 45 milliliter fehér rumra, fél lime-ra, 21 milliliter szódára és két evőkanálnyi édesítőszerre.

Gránátalmás Margarita

Az egyszerű és frissítő, lime-mal, valamint gránátalmával készült Margarita receptet kifinomult változata a klasszikus koktélnak. Két adag elkészítéséhez 250 milliliter gránátalmalére, 55 milliliter lime lére, 150 milliliter tequilára, 75 milliliter gránátalma szirupra és jégre van szükség. Minden hozzávalót egyszerűen a shakerbe töltünk, majd alaposan összerázzuk. A koktélos pohárba jeget halmozunk és ráöntjük az elkészült gránátalmás Margaritánkat. Hidegen fogyasztjuk.

Alkoholmentes mentás, dinnyés koktél

Igazi nyárra hangoló mocktailt kapunk, ha görögdinnyét, friss mentát, lime-ot és szódavizet keverünk homogén állagúra. A dinnye levét ajánlott átszűrni, a menta ízének kiemeléséhez pedig érdemes a leveleket kissé áttörnünk, hogy az aromák felszabadulhassanak. Elkészítéskor egy pohárba halmozzunk jeget, a pohár feléig töltsük fel szűrt dinnyelével, amihez előzetesen hozzáadtuk a lime-ot és a mentát is, majd mehet rá ugyanennyi szóda! Egy kanállal keverjük el, majd ízlésünk szerint díszítsük!

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.