Menü

Elrajtolt a Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság

  • Dátum: 2014.09.04., 20:52

Az ünnepélyes megnyitóval és a csoportkörök sorsolásával elrajtolt a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi által szervezett Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság. A Hevesi Tamás irányította címvédő magyar válogatott Romániával és Szlovéniával került egy csoportba. Csapatunk 2-5-re elveszítette a nyitómérkőzést Romániával szemben. Aggodalomra nincs ok, ha szerdán legyőzzük Szlovéniát, jó eséllyel juthatunk tovább a csoportkörökből.

A szeptember 1-5. között, a balatonfüredi szabadidő- és konferenciaközpontban zajló kontinensbajnokságot Dr. Bóka István, a város polgármestere és Szász Kitti freestyle világbajnok közösen nyitották meg jelképesen. A megnyitón beszédet mondott João Manuel Valente Nabais professzor, a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) Európai Szekciójának elnöke, Dr. Hidvégi Tibor, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára és Csík Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója is.

Az Európa-bajnokságon résztvevő 14 ország játékosait köszöntötte hazánkban a sportesemény megszervezését és a magyar csapat felkészülésének támogatását magára vállaló két cég képviseltében Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Fülöp Rita, a Sanofi Diabétesz üzletágának igazgatója.

Zettwitz Sándor elmondta: „A bajnokságon résztvevő közel kétszáz sportoló példája is jól mutatja, hogy a diabétesz sokkal inkább egy állapot, mint betegség, hiszen aktív sportolással, időben elkezdett, hatásos kezeléssel és rendszeres vércukorméréssel a cukorbetegek is éppen olyan teljes értékű, sikeres életet élhetnek, mint más társaik.”

Dr. Fülöp Rita hozzátette: A Sanofinál büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk egy ilyen sok nemzet és ennyi lelkes sportoló részvételével zajló eseménynek. Ezek a sportolók kitartással, aktív életmóddal „legyőzték” a cukorbetegségüket. Noha a csapatok most egymás ellen versenyeznek, amiben mindenképpen egyek, az éppen ez az elkötelezettség és a küzdőszellem. Ezen a megmérettetésen valóban a részvétel a fontos.

Az Európa-bajnokság összes mérkőzése ingyenesen megtekinthető.

Az EB-n részt vevő országok:

Belgium, Bulgária, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Üzbegisztán

A magyar válogatott játékosai:

Tövisháti Tamás (kapus), Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel (csapatkapitány), Nagy Roland, Pinczés Balázs, Purguly Edgár, dr. Rezessy Bálint, Sándor Balázs, Tordai Vince

Forrás, fotó:
Flow PR

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.