Menü

Karácsonyi menütervezés

Valami különleges izgalom lengi körül a karácsonyi menütervezést. Szeretnénk, ha minden családtagunk és vendégünk is elégedett lenne, mindenkinek jutna olyan étel, amire vágyik, de szeretnénk új, érdekes recepteket is kipróbálni. Ezt gondosan meg kell tervezni, hogy sikerüljön! Néhány ötlettel szolgálunk, hogy sikerre vihesd a projektet.

Melegítő hatású ételek: miért esik jól télen a töltött káposzta?

Rövid nappalok, hideg szél, karácsonyi díszek, és hó vagy eső... Kijelenthetjük, hogy itt a tél. Mikor máskor vágynánk meleg és belülről is átmelegítő ételekre, mint most? Lássuk, mi az, ami tovább tart melegen, mint egy forró tea. És nem pulóver, nem kabát :)

Barátunk, az omega-3 zsírsav

Az omega-3 zsírsav is egyike azoknak a fogalmaknak, amik az egészségtudatos fogyasztók fejében keringenek, mint egészséges tápanyag. Cikkünkben áttekintjük, mi is ez az anyag, hogyan szolgálja egészségünket, és miként juthatunk hozzá.

Csalónapok

Vajon mit jelent heti egy csalóétkezés az egészséges életmódban? Milyen hatással van a szervezetünkre, ártunk vele, vagy segít hosszútávon? Le tudunk mondani örökre a kedvenceinkről? Erről elmélkedtünk. Te mit gondolsz?

Őszi receptajánló Széll Tamástól és Szulló Szabinától

Széll Tamás és Szulló Szabina Magyarország legismertebb séf duója. Munkásságuk nemzetközi szinten is kiemelkedő, ennek bizonyítéka többek között a Bocuse d'Or európai válogatóján elért győzelem. Egy különleges receptjüket most elárulták, így te is kipróbálhatod!

Helytelen szokások, amelyeket egészségesnek hiszünk

Mindannyiunknak vannak olyan szokásai, amikről tudjuk vagy sejtjük, hogy egészségtelenek, mégis szinte nap, mint nap megtesszük őket. Vajon tudunk ezeken változtatni? S miért olyan nehéz új pozitív szokásokat kialakítani, vagy a károsakat elhagyni?

Dió, miért jó?

Karácsony környékén van a fő felhasználási szezonja ennek a finom termésnek, amelynek rendkívül jótékony hatásai vannak a szervezetünkre. Eláruljuk, miért érdemes diót fogyasztani – még akár hús helyett is!

Jön a tél, etessük a madarakat! De hogyan?

A természet barátai a tél közeledtével szívesen helyeznek el madáretetőket, hogy a madárkák a hideg időben is élelemhez jussanak. Nemes dolog, de néhány fontos dologra érdemes odafigyelni, ha valóban kedvezni szeretnénk a kis "szárnyasoknak".

A Dióliget varázslata

A Fejér megyei Lovasberényben található a Dióliget, ahol a kőházikókban csodálatos kikapcsolódás vár azokra, akik a vidéki élet, a természet és a nyugalom után áhítoznak. Interjút készítettünk a tulajdonos Valival, aki férjével együtt a fővárosi életet cserélte a 180 diófából álló területre. Megérte.

Tényleg a különböző magvak miatt leszünk pattanásosak?

Gyakori, hogy valaki azért száműzi az étrendjéből a különböző magvakat, mert úgy véli, ettől lesz pattanásos az arcbőre. Ez önmagában nem igaz, és rengeteg kiváló vitamintól és fehérjétől esünk el, ha nem fogyasztunk pl. mogyorót, mandulát, diót.

Ha már süti, együnk diósat!

A karácsony a legtöbb embernek a töménytelen, vagy legalábbis az átlagosnál nagyobb mennyiségű édesség időszaka. Ettől függetlenül nem kell feltétlenül egészségtelennek lennie. Ajánljuk például a diót, a diós finomságokat.

Babassu, az ápoló csoda

Hallott már a babassupálmáról? A Dél-Amerikából származó különlegességet teljes egészében felhasználják, de különösen a gyümölcse értékes: a babassu diószerű terméséből vajat/olajat nyernek, ami kiválóan táplálja a bőrt, és a hajat.

Diószüretre fel!

A Kárpát-medencében is őshonos dió a magyarság egyik legkedveltebb csonthéjas gyümölcse. Felhasználása igen sokrétű, a mai ember nem is hinné, hogy gyakorlatilag minden egyes része jó valamire.