Menü

Nagytakarítás természetesen

Ha a reklámokból indulunk ki, akkor egy alapos tavaszi nagytakarításhoz szintetikus és veszélyes vegyszerek garmadát kell beszereznünk, ami amellett, hogy egy kisebb vagyonba is kerül, még a környezetre nézve is komoly terhelést jelent.

De valójában nincs szükség ennyi vegyszerre ahhoz, hogy kellően tiszta legyen a lakásunk, ráadásul egyszerű, természetes anyagokat használva nemcsak pénztárcánkat, hanem környezetünket is megkímélhetjük.

Ablaktisztításra, fürdőszoba tisztításra is kiválóan alkalmas az ecet. Érdemes félre tennünk a kiürült spriccelő fejjel ellátott flakonokat, ezekben megfelelően hígíthatjuk az ecetet, és már is szert tettünk egy praktikus, olcsó, és hatékony tisztítószerre.

Eldugult, vízköves vagy erősen szennyezett WC takarításánál érdemes mosószódát használni, ha még ecetet is használunk hozzá, akkor egy pezsegő, erős tisztító hatást érhetünk el, ami oldja a dugulást és a szennyeződéseket is.

Padló- és bútorfényezésre alkalmas az olívaolaj, a portörlés után használjunk egy kevés olajat a felületen, majd töröljük át száraz ronggyal is. Egyébként lenolajjal és egy kevés citromlével is kezelhetjük a padlófelületek, ha pedig alaposabb fertőtlenítésre van szükség, akkor teafaolajjal próbálkozzunk, melynek jelentős antibakteriális hatása van.

Bár manapság kampányszerűen reklámozzák a különböző szuper hatású légfrissítőket is, ezek használatát több szempontból is érdemes kerülni. Egyrészről a kellemetlen szagok elnyomása sosem jó taktika, inkább szüntessük meg a szag forrását, és szellőztessünk. Ráadásul ezek szintetikus, mesterséges anyagok, nem valami egészséges hogy állandóan ezeket lélegezzük be. De ha mindenképpen kifejezetten kellemes illatot és hangulatot szeretnénk varázsolni kitakarított otthonunkban, akkor használjunk inkább illóolajokat, melyeknek még egészségmegőrző szerepük is lehet.

Fotó:
pixabay.com

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.