Menü

Nagytakarítás természetesen

Ha a reklámokból indulunk ki, akkor egy alapos tavaszi nagytakarításhoz szintetikus és veszélyes vegyszerek garmadát kell beszereznünk, ami amellett, hogy egy kisebb vagyonba is kerül, még a környezetre nézve is komoly terhelést jelent.

De valójában nincs szükség ennyi vegyszerre ahhoz, hogy kellően tiszta legyen a lakásunk, ráadásul egyszerű, természetes anyagokat használva nemcsak pénztárcánkat, hanem környezetünket is megkímélhetjük.

Ablaktisztításra, fürdőszoba tisztításra is kiválóan alkalmas az ecet. Érdemes félre tennünk a kiürült spriccelő fejjel ellátott flakonokat, ezekben megfelelően hígíthatjuk az ecetet, és már is szert tettünk egy praktikus, olcsó, és hatékony tisztítószerre.

Eldugult, vízköves vagy erősen szennyezett WC takarításánál érdemes mosószódát használni, ha még ecetet is használunk hozzá, akkor egy pezsegő, erős tisztító hatást érhetünk el, ami oldja a dugulást és a szennyeződéseket is.

Padló- és bútorfényezésre alkalmas az olívaolaj, a portörlés után használjunk egy kevés olajat a felületen, majd töröljük át száraz ronggyal is. Egyébként lenolajjal és egy kevés citromlével is kezelhetjük a padlófelületek, ha pedig alaposabb fertőtlenítésre van szükség, akkor teafaolajjal próbálkozzunk, melynek jelentős antibakteriális hatása van.

Bár manapság kampányszerűen reklámozzák a különböző szuper hatású légfrissítőket is, ezek használatát több szempontból is érdemes kerülni. Egyrészről a kellemetlen szagok elnyomása sosem jó taktika, inkább szüntessük meg a szag forrását, és szellőztessünk. Ráadásul ezek szintetikus, mesterséges anyagok, nem valami egészséges hogy állandóan ezeket lélegezzük be. De ha mindenképpen kifejezetten kellemes illatot és hangulatot szeretnénk varázsolni kitakarított otthonunkban, akkor használjunk inkább illóolajokat, melyeknek még egészségmegőrző szerepük is lehet.

Fotó:
pixabay.com

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

Tippek a frontot okozó tünetek ellen

Az időjárás, a frontok alakulása sokunk életét befolyásolja napi szinten, akár tudunk róla, akár nem. Vannak ugyanis, akik nem is hozzák összefüggésbe az időnkénti elviselhetetlen fejfájásukat, ízületi fájdalmaikat, rossz közérzetüket, például egy közelgő melegfront érkezésével.

Szabadtéri sportok a lezárások idejére

Igaz, még mindig érvényben vannak a korlátozások, azonban a tavasz is megállíthatatlanul közeleg. Egyre jobb idő van, nekünk pedig szükségünk van a friss levegőre és a testmozgásra. Egyrészt mentálisan, másrészt pedig az immunrendszerünk szempontjából sem árt, ha rendszeresen sportolunk.