Az acerola jótékony hatásai
Számos makro- és mikrotápanyag forrása, biológiailag aktív fitokemikáliákat tartalmaz, fitonutriensekkel és más antioxidánsokkal van tele, ami elegendő ok arra, hogy fogyasztása a napi rutin részévé váljon.
Ne feledjük: ez a gyümölcs harmadik a sorban a legtöbb természetes C-vitamint tartalmazó növények között.
Amit a kókuszvízről tudni érdemes
A kókuszt mindenki ismeri, hiszen egyes országok alapvető élelmiszere, sokféleképpen felhasználják minden részét, ám a kókuszvízről kevesebbet hallunk, azon kívül, hogy finom. Nézzük, mire is jó nekünk.
A kapor, mint gyógyhatású növény
A kapor mindenki számára ismerős, hiszen a magyar konyhában elengedhetetlen fűszer. Pedig nem csak fűszernövény, hanem számos gyógyhatással bíró zöldellő.
Ezeket a vitaminokat tilos kávéval bevenni!
Semmi gond a teával, a kávéval vagy az étrendkiegészítőkkel, legalábbis külön-külön. A gond akkor van, amikor a reggeli tea, vagy kávé mellett vesszük be a vitaminjainkat, ez ugyanis egyáltalán nem jó ötlet.
A francia nők alakjának titka
Sokan úgy tartják, hogy a francia nők alakja páratlan, a divat, a párizsi elegancia, a sikk jellemzik őket. Ahhoz, hogy ezt fenntartsák, jól jön egy kis praktika.
Melasma
Mindannyian láttunk már vagy találkoztuk valamilyen bőrelváltozással, lehet az anyajegy, pigment foltok, vagy éppen a pigment hiánya. A melasma is egy a bőrt érintő probléma.
Szezonális zöldségek májusban
Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!
A homoktövis fogyasztásának lehetőségei
A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.
Színes ételek és italok, melyektől jobban érzed magad
Azt már sokan kutatták, hogy a színeknek milyen hatalmas jelentősége van az életünkben, de nem csak öltözködésünkben vagy környezetünk élénkítésében fontosak, hanem étkezésünknél is érdemes odafigyelni erre.
Gyömbér, gyömbér, gyömbér
Mindenki ismeri a gyömbért, mint fűszert, a téli időszak kedvelt alapanyagát. Sokan azt is tudják, hogy mennyi jótékony hatása van az emberi szervezetre, de nem csak teaként vagy porítva használhatjuk, hanem készíthetünk magunknak orvosságot is belőle.
Szupergyors házi praktikák megfázás ellen
Amikor legyengül az immunrendszerünk, könnyebben betegszünk meg, könnyebben kaphatunk el különféle megfázásos betegségeket. A megelőzés természetesen az elsődleges teendőnk vitaminokkal, megfelelő étrenddel, sporttal, azonban, ha mégis sikerült összeszedni valami megfázásos nyavalyát, akkor jól jön néhány szuperhatékony otthoni praktika!
Hibiszkusz – a virág, ami gyógyít
Rengeteg növényt ismerünk, amit teaként fogyasztunk, nem csak az ízük miatt, hanem hatásuk is fontos egészségünk szempontjából. Érdemes megismerkedni a hibiszkusszal.
A borókabogyó
A borókabogyó az egyetlen fűszerfajta, amely tűlevelű növényről származik. A borókabogyó gyantás, édeskés, fás íze remekül illik minden vadételhez, húshoz és halhoz, és savanyúságokhoz és savanyú káposztához is remek választás.
Banánkúra – a legegyszerűbb diéta
A tökéletes alak eléréséhez már mindenféle diétákat, fogyókúrákat találnak ki, de most itt a legújabb, a banánkúra, melyről azt mondják, hogy gyorsan és minden különösebb megerőltetés nélkül lehet fogyni.
Az árpafű jótékony hatásai
Kevesen ismerik, pedig számos pozitív egészségügyi hatása van, ráadásul kapszula formában is kapható.
Ezekre figyelj, hogy ne gátold a C-vitamin felszívódását a szervezetben
Az emberek jó része valamilyen formában próbál C-vitamint vinni a szervezetébe. Van, aki vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, van, aki vitamin készítményeket szed, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. Vannak tényezők, amik befolyásolják a C-vitamin felszívódását a szervezetben.
Napvédelem májfoltok ellen!
Miért kell már az első napsugaraknál fényvédőt használni, mik azok a napfoltok és hogyan alakulnak ki?
A sóska jótékony hatásai
Áprilistól már érik a sóska, ami azt jelenti, hogy ideje elővenni a hozzá illő recepteket, hiszen nem csak finom, de rendkívül egészséges is.
A torma áldásos hatásai
Nem csak ízletes, de gyulladáscsökkentő, sőt rákellenes hatással is bír a torma.
A legjobb zsírégető teák
Ha fogyni szeretnénk, nem elég edzeni, fontos az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű pihenés és a folyadékfogyasztás is.
Tavaszi fáradtság? Mutatjuk a megoldást
Nem csak télen, de tavasszal is készülnünk kell az évszakkal járó fáradtságra. Mutatjuk, hogyan kerülhetjük el.
Fiatalít és elveszi a farkaséhséged
Felkapott dolog jelenleg kollagén porokat, készítményeket fogyasztani, de nem csak ételeinkhez, italainkhoz hozzáadva fogyaszthatjuk, hanem természetes alapanyagokat használva is kiaknázhatjuk jótékony hatását.
Arcápolás kezdőknek
Akármilyen korban is járunk, akármilyen bőrproblémával is küzdünk, az arcápolás szinte minden helyzetben fontos. Mutatjuk a legalapvetőbb tudnivalókat.
Téli finomság – a gesztenye jótékony hatásai
Jellegzetes téli finomság, de a népgyógyászatban is előszeretettel használják. Mutatjuk a gesztenye jótékony hatásait.
Finom és egészséges gyógyteák
Ősszel az immunerősítés különösen fontos, de ízlelőbimbóinknak is lehet élvezetes ez a folyamat. Mutatjuk, milyen finom gyógyteákkal tehetünk egészségünkért.
Miért szuperélelmiszer a cékla?
Éppen ősszel terem és kiváló immunerősítő, valamint minden része felhasználható: ez a szuperélelmiszer a cékla.
A hagymatitok
Az emberek többsége nem szeret hagymát fogyasztani kellemetlen szaga miatt, legfeljebb ételbe főzve, pedig egy nagyon értékes gyógynövény is egészségünk megőrzése terén.
Immunerősítés ősszel
Az immunerősítés az év minden szakában fontos, ám ősszel érdemes külön hangsúlyt fektetnünk rá.
Minden, amit a vírusokról tudni érdemes
Ősszel egyre gyakoribbak a vírusos megbetegedések, amivel szinte mindannyian küzdünk. Megmutatjuk, hogyan lehet védekezni ellenük és mit tehetünk, ha már megbetegedtünk.
Ne dobd ki az almahéjat
Az alma Magyarország legelterjedtebb gyümölcse, mondhatni az egyik legolcsóbb is a piacon, sokféle vitamint tartalmaz, íze pedig süteményeiket bármikor feldobja. Mivel héját nem mindig használjuk fel, így erre adunk néhány tippet.
A bőr legfontosabb támogatói
Minden vitaminnak fontos szerep jut egészségünk szempontjából, ám néhánynak kiemelt szerepe van bőrünk egészségének megőrzésében.
A csípős paprika hatása a szervezetre
Bár sokan az íze miatt fogyasztják, a csípős paprikának egészségügyi hatásai is vannak.
Amit a petrezselyemről tudni érdemes
Ez a zöld levelű növény az egyik leghasznosabb fűszerünk, de emellett sokféle jótékony hatása révén egészségünk egyik őre is lehet.
A paradicsom paradicsoma a kamrában
Ki ne dobd a fonnyadó, vagy hibás paradicsomot, csinálj belőle különféle ételeket, szószokat, hogy télen is élvezhesd a nyár ízét és a vitaminok adta életerőt.
A citromsav és az aszkorbinsav közötti különbség
Míg a citromsav és az aszkorbinsav hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, két teljesen különböző vegyületről van szó, melyeket teljesen eltérő célokra használunk.
A citromos víz csodája
A citromos víz nem csak a diétázóknak lehet hatékony, általános egészségvédő hatása miatt szinte bárki bevezetheti az életébe ezt az apró szokást.
Szervezetünk feltöltése – Mit együnk, hogy C- és D vitamin raktáraink rendben legyenek
Testünknek szüksége van vitaminokra, melyeket tabletták és ivólevek révén pótolhatunk, de ha odafigyelünk, helyes étkezéssel bevihetjük szervezetünkbe. Íme, néhány tipp!
Természetes gyomornyugtatók
Sokszor hangsúlyozzuk a természetes gyógymódok előnyeit, de van néhány kifejezetten egyszerű és elérhető alternatíva is, egészen pontosan a kertünkben.
Mi az a citromkúra és miért egyre népszerűbb?
A citromkúra egyre népszerűbb a diétázók körében, ami nem meglepő, hiszen rendkívül hatékony. Azonban mindennek van egy árnyoldala is.
Az eper szervezetre gyakorolt hatása
A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.
A legfontosabb vitaminok sportoláshoz
A rutinszerűen végzett testedzés hosszú távon is fokozza az anyagcserét, ennélfogva növeli az elégetett kalóriák számát, továbbá meggyorsítja a mikrotápanyagok szervezeten belüli hasznosulását.
Hogyan ismerjük fel a hiánybetegséget
A különböző vitaminok hiánya a szervezetben különböző tünetekkel jár, de miből tudhatjuk pontosan, hogy melyik vitaminra van szüksége éppen testünknek?
A tavaszi fáradtság legbiztosabb ellenszerei
Március van, az idő néha már kezd a tavaszra hasonlítani, hosszabbak a nappalok, több a napfény, lassan zöldellik a környezetünk, mi pedig küzdünk a menetrendszerűen bekövetkező tavaszi fáradtság ellen. Hogy tudjuk ezt leghatékonyabban legyőzni?
Női vitaminok, nyomelemek
Ahogy előre haladunk a korral, ahogy idősödünk, egyre fontosabb lesz gondoskodnunk a vitaminpótlásról, melyek nélkülözhetetlenek a női szervezet számára. Melyek azok a vitaminok, amelyekre minden nőnek szüksége van?
Hasznos vitaminok izomfejlődéshez
Az már bizonyára mindannyiunkhoz eljutott, hogy a vitaminok egy sportoló életében az étrendkiegészítés alapját képezik. A sportolás és erős fizikai munka során felszabaduló szabad gyökök legyőzése és számos szervezetben zajló funkció biztosítása érdekében a vitaminok plusz bevitele esszenciális. Főként tekintve azt, hogy az ételeink már lényegesen kevesebb vitamint tartalmaznak, mint korábban.
Multivitamin – szükséges vagy sem
Bár télen szinte mindig ajánlott, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a vitamin bevitelre, de vajon tényleg mindig szükséges a szedésük?
Miként hat a szervezetünkre a téli hideg
A hideg napokon nemcsak az más, ahogyan reggel felöltözünk, hanem a szervezetünkre is hatást gyakorol. A hűvös levegőn más készítményekkel óvjuk a bőrünket, több vitamint eszünk, sok meleg folyadékot iszunk, de mi az, ami még jellemző ránk a téli hónapokban?
Mikor vegyük be a vitaminokat?
Mindenki tudja, hogy nem érdemes éhgyomorra bevenni a napi vitaminokat, de ha már ettünk, mikor érdemes? Nézzük meg, mikor a legjobb a vitaminpótlás.
Bőrápolás ősszel
A közelgő hideg nem csak a mentális egészségünket fenyegeti, bőrünkre sem árt egy kis extra figyelmet fordítani ősszel.
Szépüljünk belülről!
Talán kevésbé hirdetett vagy ritkábban emlegetett dolog, hogy belülről legalább annyit tehetünk a bőrünk épségért és szépségéért, mint külsőleg, a drága kozmetikumokkal. A márkás holmik mit sem érnek, a belső támogatás nélkül. Mégis mit értünk azon, hogy szépüljünk belülről?
Ne keressen tovább – ez a legjobb természetes édesítő
Sokan használnak alternatív megoldásokat a cukor helyett, de a megfelelő édesítőt megtalálni nehezebb feladat, mint gondolnánk.
Porcsin – gyomnövény vagy csodaszer
Biztosan ismerős mindenkinek a porcsin, a kiirthatatlan húsos levelű gyom, ami gyorsan is terjed és semmire sem jó. Vagy mégis? Talán épp egy csodaszertől próbálunk megszabadulni.
Legjobb energetizáló tippek kávé helyett
Fárasztó, túlhajszolt, stresszes időszakban az energiatartalékaink kiürülnek, pedig pont ilyenkor lenne rá igazán szükség. kávéval és különböző energiaitalokkal próbáljuk felpörgetni magunkat, amelyek rövid ideig segítenek is, de pár óra múlva ismét visszaesik a vitalitásunk. olyan energizálók erejét érdemes inkább bevetni, amelyek nemcsak hosszabb távon hatnak, hanem közben szervezetünk egészségéről is gondoskodnak.
Egyél epret!
Tudtad? Az ókori rómaiak szerint az eper gyógyhatású, ezért orvosságként használták a depressziótól az ájulásig, a lázig, a vesekőig, a rossz leheletig és a torokfájásig.
A sárgarépa jótékony hatásai
Finom íze mellett a répa rengeteg béta-karotint, A-vitamint, ásványi anyagokat, és antioxidánsokat tartalmaz. Egészségre gyakorolt hatásai a szemre, bőrre, emésztőrendszerre, és a fogakra is kiterjednek.
Gyógyszer helyett: citrom
A citrom az egyik legsokoldalúbb gyümölcs. Tudod-e, hogy mi mindenre is jó ez a fanyar és savanyú, ám annál értékesebb gyümölcs?
Lehet, hogy Önnek is vashiánya van?
A Magyarországon népbetegségnek számító vashiány sokkal gyakrabban áll hétköznapi problémák hátterében, mint gondolnánk. A fáradékonyság, fejfájás, vagy gyengeség csak néhány olyan tünet, ami mögött másik tucatnyi ok mellett a vashiány is felsorakoztatható.
A narancsról
A narancs az egyik legkedveltebb déligyümölcs és szerencsére az év minden szakaszában megtalálható a boltok polcain. Magas C-vitamin tartalma mellett még számos más értékes anyag megtalálható benne…
Természetes módszerek makacs felfázás ellen
Tévedés azt hinni, hogy a felfázás téli betegség, hiszen nemcsak a téli hidegben, hanem a nagy melegben egyaránt jelentkezhet. Mit tegyünk, ha ezeket tapasztaljuk? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat erről a megbetegedésről.
Antioxidánsok – mik ezek?
Az antioxidánsok szervezetünk létfontosságú alkotóelemei. Bizonyos részükhöz csak növényi táplálékon keresztül lehet hozzájutni, más részüket pedig csak állati eredetű ételek tartalmazzák.
Hideg-betegség: van összefüggés?
Hányszor hallani: „öltözz fel, megfázol!”- azonban vajon hogyan függ össze a hideg idő és a betegség? Tényleg a hidegben leszünk náthásak?
Kelbimbóból készült isteni receptek
A kelbimbó nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, pedig sok hasznos anyag van benne. Ahhoz képest, hogy zöldség, rengeteg fehérjét tartalmaz, ezenkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma.
Kelbimbó élettani hatása
A kelbimbóban található C-vitamin és más antioxidáns anyagok segítenek megőrizni a szem egészségét, és a látás minőségét - akár idősebb korban is. A C- és az A-vitaminnak a bőr védelmében és egészségében is kiemelkedő szerepe van.
Ha kell egy kis energia…
Napi energiaszintünk nagymértékben növelhető, ha bizonyos ételeket fogyasztunk. Nincs szükség három-öt presszókávéra délelőtt és energiaitalokra, drága étrend-kiegészítőkre, elég, ha kipróbáljuk a következő tíz szuperételt!
Ami összeköt
Hallottuk már a nevét a reklámokból, a legkülönfélébb márkák dobják piacra készítményeiket, s mind ajánlja, a legtöbb arckrém alapanyaga, porcvitaminok alkotóeleme, de valójában mi ez és mire jó, egyáltalán kell nekünk, és ha igen, miért is?
C-vitamin bevitele télen? Egyszerűen!
Sokan azt gondolják, hogy a tél beállta nem teszi lehetővé, hogy a szervezetünknek szükséges napi C-vitamin-mennyiséget biztosítsuk. Pedig ez nem is olyan lehetetlen, sőt, egyszerűbb is, mint máskor. A titok, mint sokszor máskor is, az odafigyelésben rejlik.
Az ősz narancssárga kincse, a sütőtök
Az ősz számos kincset rejteget magában, ezek közül az egyik legnagyobb a sütőtök. Nem csupán sütve jó, ezen kívül is számos recept alapja, és nem csupán finom, hanem nagyon jó hatással is bír. Íme, néhány dolog, hogy még csábítóbb legyen ez a fantasztikus zöldség!
Vitaminok hatása szervezetünkre
Vitaminokat naponta viszünk be a szervezetünkbe, akár az étrendünkön keresztül, akár vitamin-készítmények formájában. Ám így is előfordulhat, hogy némelyikből hiányt szenvedünk. Hogy melyiknek milyen hatása van, és hogyan pótolhatjuk, az ebből a cikkből kiderül.
Egészségtelen-e a magyar konyha?
A külföldiek gyakorta hiszik, hogy a magyarok tornyokat építenek zsírból és fűszerekből, és ezt teszik oda ,vasárnapi ebéd gyanánt. Ha belegondolunk, van benne igazság. De hogy a magyar konyha egészségtelen volna, azt erős túlzás állítani. És hogy mennyivel zsírosabb a szükségesnél, háztartása válogatja.
3 bevált házi megoldás napallergiára
A nyári napsugarak megérkezésének sajnos nem mindenki tud egyformán örülni. Az aki napallergiától szenved, és a meleg megérkezésével azonnal pöttyök jelennek meg a bőrén is, biztos, hogy kicsit kevésbé várta a jó időt. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel a napallergia tünetei enyhíthetőek, így a napallergiások is élvezhetik a nyarat.
Öt dolog, amiért érdemes epret fogyasztani a szezonban
Az eper már gyerekkorunkban mesebeli finomságként van számon tartva. Tortákban, süteményekben, gyümölcssalátákban gyakran találkozunk vele, de sokan az édessége vagy romlandósága miatt nem fogyasztják. Pedig több haszna van, mint gondolnánk.
Most mit is akartam csinálni? Avagy: agytápláló ételek
Első körben talán furcsán hangzik, hogy az étkezésünkkel tehetünk a feledékenységünk ellen, pedig valóban megállapítható, hogy egyes tápanyagok hatására javul az agyi vérkeringés, a memória, a koncentrálóképességünk. A memória is befolyásolható az életmódunkkal, az elfogyasztott élelmiszereinkkel.
Bevált népi gyógymódok
A régi "öregeket" ha ledöntötte lábáról a betegség vagy megfájdult valamijük, a természet gyógyító szereit hívták segítségül. Teák, kenőcsök, gyógyfüvek felhasználásával remek főzeteket és krémeket készítettek. Nagyszüleink nem véletlenül használták ezeket.
5 mm-be zárt életerő- A csírák csodálatos világa
Nem csak a lelked, a tested is várja már a tavaszt, a vitaminraktárakat feltöltő friss zöldségeket. A primőrök megjelenéséig az életesszenciát hordozó csírákkal pótoljuk a megcsappant vitaminkészleteinket!
Mit tehetünk influenza ellen?
Most már hivatalosan is járvány van. A kórházak sorra vezetnek be látogatási tilalmat, a betegek száma folyamatosan nő. Szinte nincs olyan, akinek a családjában, kollégái közt nincs érintett. Mit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében?
Ezért egyél almát!
A friss gyümölcskínálat nyár után már jóval kisebb, mint néhány hónappal ezelőtt. Kétségtelenül a hazai télálló alma a legnépszerűbb ebben az időszakban. Mit tudunk róla, miért érdemes fogyasztani?
Harc a károsító szabadgyökök ellen
Oxigén, oxidáció - ezt, mintha már hallottuk volna kémia órán... De ki emlékszik arra már?! Azt viszont tudjuk, hogy az antioxidáns jó nekünk. Mindegy, hogy étel vagy arckrém, ha antioxidáns van benne, akkor az valami nagyon klassz dolog lehet. Tisztázzuk, hogy pontosan mi is ez az antioxidáns-dolog.
A legfontosabbak a nátháról
Betegként gyógyulásnak, gyógyító technikának nem csak azt a módszert tartjuk, ami a betegséget magát megszünteti, hanem azt is, ami a betegség tüneteit enyhíti. Keveseket érdekel, hogy benne van-e még a kórokozó, ha már újra erősnek érzi magát.
Ribizli – előnyök és egy könnyű, nyári édességrecept
Gyerekkorom egyik emlékezetes gyümölcse volt a ribizli. A nagyszüleim kertjében lévő két-három bokor képe még mindig tisztán él a fejemben. De mégis mire jó a ribizli vagy másik nevén vörös ribiszke?
Mennyi mindenre jó a C-vitamin!
Megtanultuk gyerekkorunkban, hogy tavasszal, ősszel és télen sok-sok zöldséget és gyümölcsöt együnk, mert abban sok a C-vitamin és így nem betegszünk meg. Később jöttek az étrendkiegészítők, a multivitaminok. Egyre jobban az életünk részévé vált a vitaminbevitel, akár mesterséges úton is.
Világhírű magyar felfedezések története
Gyufa, nukleáris láncreakció, C-vitamin, magzatvédő vitamin – találmányok, melyekhez magyar tudósok nevét köthetjük. Puskás Tivadar, Jedlik Ányos, Szilárd Leó, Szent-Györgyi Albert és Czeizel Endre – csak hogy néhányukat említsük. Többek között rájuk is emlékezünk november 3-án, a Magyar Tudomány Napja alkalmából.
Miért szeretjük a brokkolit?
A brokkoli egyre elterjedtebb kedvenc hazánkban is, és nem véletlenül. Széles körűen felhasználható zöldség, amely a vitamindús táplálkozás része, ráadásul segít a rák megelőzésében.
Rágcsáljon goji bogyót a kicsattanó egészségért
Hallott már a goji bogyóról? A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az aktuális kedvencünk, ugyanis hihetetlenül széles körű egészségjavító és fiatalító hatással rendelkezik.
A sokszínű C-vitamin forrás
Készítenek belőle teát, bort, lekvárt, olajat, bólét, de ízesítenek a segítségével például salátákat is. Mégsem sokszínűsége miatt fontos, hanem elsősorban magas C-vitamin tartalma okán. Közismert és közkedvelt növény.
Erősítse immunrendszerét grapefruitmagolajjal!
Mint a legtöbb természetes készítmény, a grapefruitmagolaj hatása is sokak körében vitatott: tényleg hatásos, vagy sem? Sokan próbálják cáfolni, azonban a készítményt használók állítják a hatásosságát, miszerint a grapefruitmagolaj kiválóan erősíti az immunrendszert, és lerövidíti a gyógyulási időt. Ezen kívül a fertőtlenítő hatásáról ismert leginkább.
Vitaminpótlás hatékonyabban
A vitaminpótlás fontosságát, betegségek megelőzésében játszott kiemelkedő szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ám a megfelelő vitaminbevitelnek két nagy akadálya is lehet.
Fogyassza az élet italát, a matéteát!
Sokak számára nehezen fogyasztható a zöldtea, túlzottan természetes, „fű-szerű” íze miatt. A maté még nekik is ajánlott, ugyanis az átlagos zöldteákhoz képest kellemesebb az íze, bár sokan kesernyésnek mondják, és nagyon egészséges. Nyáron lehűtve kiváló frissítő, ráadásul a reggeli kávét is kiválthatja
Az aztékok is algát használtak
Sok szó esett már az oldalon a szuperélelmiszerekről. Bármilyen furcsa, gyakorlatilag az alga is ide tartozik, a szupertáplálékok közé. Bár előbb jut róla eszünkbe az akvárium, vagy a kerti tó tisztításának fontossága, a gyógyító hatása nem elhanyagolható.
Miért fogyasszunk citromos vizet?
A citrom pozitív élettani hatásai jól ismertek, egyszerű formában az étrendünk mindennapi elemévé tehetjük!
Különbség vitamin és vitamin között
A megelőzés, és a gyógyítás témáinál is egyre jobban hangsúlyozzák a szakemberek a megfelelő vitaminok, étrend-kiegészítők fogyasztását. Erre reagálásképpen persze hatalmas nagy kínálat jelent meg a piacon mindenféle vitamin tekintetében. Ugyanakkor hatalmas eltérés lehet a termékek között, például a hasznos összetevők mennyiségében.
Fedezzük fel újra „régi” zöldségeinket!
Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy egyre nagyobb hangsúly van az egészséges táplálkozáson. Ami régen teljesen természetes volt, az úgy tűnik ma már csak erőteljes tudatosítással lehet megőrizni.
Makacs torokfájás
Akit épp nem érint valamely tünet, az is jól tudja: szezonja van a torokgyulladásnak. A televízióban némi túlzással minden harmadik reklám valamilyen torokfertőtlenítőt népszerűsít. Mit kell tudni a betegségről?
Egy egyszerű vitaminbomba
A retek főként tavaszi csemegeként számon tartott zöldség, de magas vitamintartalma miatt az őszi és a téli hónapokban is nagyon hasznos lehet szerveztünk számára.
Tápanyag-, és vitaminszükséglet a várandóság idején
Az anyaméhben esetlegesen elszenvedett hiányok akár felnőttkori betegségek kialakulásában is szerepet játszhatnak. Fontos tehát, hogy ezt szem előtt tartva, a kismama tudatosan táplálkozzon, de ne kettő helyett.
Egyszerű és egészséges
Az emberiség a káposztát már jóval időszámításunk előtt háziasította és elkezdte termeszteni. A növény története Dél-Európából indult és mára az egész világot meghódította.