Menü

Elhanyagolt csodaszerünk – a homoktövis

Bár ősszel mindig előkerül, egész évben érdemes fogyasztani a homoktövist, hiszen számtalan panaszra és betegségre kínál megoldást.

A szívgyógyító galagonya nyomában

A galagonya virágos hajtás végéből, vagy a galagonya bogyójából készült tea nemcsak erősíti és nyugtatja a szívet, hanem a rendetlen vérnyomásra is jótékony hatással van. Hogyan fogyasszuk?

Az étkezési kovaföld egészségügyi előnyei

Mi az, ami elsőre eszedbe jut a mentáról? Talán az édes illata és hűvös íze. A mentol az, ami a menta karakteres aromáját adja. Levelét frissen vagy szárítva teák, italok, zselék, fagylaltok, szirupok ízesítésére használják.

Miért isszuk a gyomorkeserűket?


A gyomorkeserűk nevét nagyon helyesen kapcsolják össze sokan a gyógynövényekkel. Nagyszüleink idején bevett szokás volt, egy kiadós étkezés után egy korty gyomorkeserűt elfogyasztani. Én magam nem szeretem őket, de sokszor mégis gyógyírt jelentenek bizonyos problémákra. Melyek a gyomorkeserűk előnyei, mire használjuk, miért lehet szükség rájuk?

A datolya áldásos hatásai

A datolya fáját az arab világban az élet fájának is nevezik, ami teljesen érthető. A termés magas vitamin- és tápanyagtartalma, illetve mindebből adódó áldásos hatásai valóban indokolják ezt a megnevezést.

Savanyúság: egy köret, aminek nem csak az íze jó

Talán nem mindenki kedvence a savanyúság, de az tagadhatatlan, hogy nagyon egészséges. Mutatunk pár indokot, miért éri ezt választani köretnek.

Érdekes tudnivalók az articsókáról

Az articsóka származását tekintve Észak-Afrikában őshonos növényfaj, már az ókori kultúrákban is kiemelt ínyencségnek számított, ugyanis afrodiziákumnak vélték.

Mi az a moringa és mitől olyan egészséges?

Ha eddig esetleg még nem hallott volna a kedves Olvasó a moringáról, akkor érdemes mai cikkünket is elolvasnia, ugyanis erről a tápanyagban gazdag növényről lesz szó.

A világ legegészségesebb gyümölcsei

Sok más pozitív hatása mellett a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása csökkenti a szívbetegségek, a rák, a gyulladásos megbetegedések, valamint a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is.

A világ legegészségesebb zöldségei

A zöldségek között van néhány kiemelkedően hasznos ha makulátlan egészségre vagy gyorsabb fogyásra vágyunk.

Mentás finomságok nyomában

Mi az, ami elsőre eszedbe jut a mentáról? Talán az édes illata és hűvös íze. A mentol az, ami a menta karakteres aromáját adja. Levelét frissen vagy szárítva teák, italok, zselék, fagylaltok, szirupok ízesítésére használják.

Gyermekláncfű házilag felhasználva

A gyermekláncfűben található fitonutrienseknek víz- és hashajtó hatása egyaránt van, így segít megszabadulni a szövetek között felhalmozódó, felesleges folyadéktól.

Mi az az ashwagandha és miért tartják csodaszernek?

Időnként felbukkan egy újabb csodaszer, ami minden betegségre gyógyír, de mi a helyzet azokkal, amik már évszázadok óta velünk vannak? Mutatunk egyet, az ashwagandhat.

Nádcukor egyenlő barnacukor?

A cukor különféle fajtáiból ma már annyi sorakozik a boltok polcain, hogy akár egy fél órát is elidőzhetünk a kínálatot bogarászva. Talán nem is leszünk okosabbak, melyiket válasszuk. De ha nem a hagyományos, finomított fehér cukrot szeretnénk levenni, hanem valami enyhébb változatot, mi alapján döntsünk?

Búzacsíra – hogyan neveljük otthon

Próbálunk egyre kevesebb gabonát és szénhidrátot fogyasztani, viszont észre sem vesszük, valójában mennyi tápanyag van bennük; pontosabban a csírában.

Szilveszteri desszertek nyomában

Ha nem vagy egy konyhatündér és nem akarsz órákat tölteni szilveszter napján sütögetéssel, akkor sincs minden veszve. Mutatjuk a legtrükkösebb és legegyszerűbb édességeket, amivel elvarázsolhatod a vendégeidet.

A gránátalma jótékony hatásai

A perzsa eredetű gyümölcs néhányunknak talán még idegen, ám sokunknak már étrendünk rendszeres részét képezi. Azon kívül, hogy „Aphrodité szent gyümölcse” piros színe és termésében fejlődő rengeteg magja miatt a szerelem és a termékenység szimbóluma, számos pozitív élettani hatással, például rendkívül erős antioxidáns hatással is bír.

Természetes agyserkentő és memória javító a bakopa

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Moonnieri az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, javítja a kognitív képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Ínycsiklandozó cukormentes karácsonyi sütik

Nem elvárás persze, hogy karácsonykor fogyókúrázzunk, de azért ha szeretnétek a kalóriákat csökkenteni vagy csak simán cukormentes süteményeket az asztalra tenni, akkor érdemes kipróbálni az alábbi desszertek valamelyikét!

10 egészséges harapnivaló, hogy télen is vigyázzunk az alakunkra

Nem egyszerű, hiszen decemberben nem csak a mikulás jön, de karácsonykor is finomabbnál finomabb ételek kerülnek az asztalra, így nem árt, ha egészséges harapnivalókkal kényeztetjük inkább magunkat.