Menü

Mire jó a méhviasz?

A természetes alapanyagok használata évezredekre nyúlik vissza, hiszen a régmúltban nem voltak azok a laboratóriumok és ezt követően gyárak által előállított szintetikus anyagok, mint manapság. Pont egy ilyen ősanyag a méhviasz is, melynek felhasználási módja is igen sokrétű.

A banán héját is használhatod

Minél érettebb a banán, annál magasabb a cukortartalma, épp ezért bátran használhatod sütemények készítésénél is, remek édesítő. A banán az egyik legtáplálóbb gyümölcs, kalóriadús, energiával tölt fel, vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedik.

Farkasvakság

A szemet sokféle probléma érintheti, fájdalmat okozhat a látás romlása, zavarhatja az erős fény, vagy akár a szürkület és sötétség, mely komoly befolyással lehet életünkre.

Az árpafű jótékony hatásai

Kevesen ismerik, pedig számos pozitív egészségügyi hatása van, ráadásul kapszula formában is kapható.

Vitaminban gazdag, finom és hűsítő receptek a meleg hónapokra

Valami igazán finomat, de közben egészségeset, vitaminban gazdag ételeket szeretnél enni? Ki szeretnél próbálni valami újat? Nincs sok időd elkészíteni az ebéded? Akkor ez a cikk neked szól.

A sóska jótékony hatásai

Áprilistól már érik a sóska, ami azt jelenti, hogy ideje elővenni a hozzá illő recepteket, hiszen nem csak finom, de rendkívül egészséges is.

Miért szuperélelmiszer a cékla?

Éppen ősszel terem és kiváló immunerősítő, valamint minden része felhasználható: ez a szuperélelmiszer a cékla.

A hagymatitok

Az emberek többsége nem szeret hagymát fogyasztani kellemetlen szaga miatt, legfeljebb ételbe főzve, pedig egy nagyon értékes gyógynövény is egészségünk megőrzése terén.

Ne dobd ki az almahéjat

Az alma Magyarország legelterjedtebb gyümölcse, mondhatni az egyik legolcsóbb is a piacon, sokféle vitamint tartalmaz, íze pedig süteményeiket bármikor feldobja. Mivel héját nem mindig használjuk fel, így erre adunk néhány tippet.

A bőr legfontosabb támogatói

Minden vitaminnak fontos szerep jut egészségünk szempontjából, ám néhánynak kiemelt szerepe van bőrünk egészségének megőrzésében.

A csípős paprika hatása a szervezetre

Bár sokan az íze miatt fogyasztják, a csípős paprikának egészségügyi hatásai is vannak.

A-vitamin vagy béta-karotin

Nem csak az A-vitamin legfontosabb forrása, de sok betegség is megelőzhető a béta-karotinnal.

A tyúkhúr, mint hétköznapi kincsünk

Bár sokan gyomként kezelik, valójában igazi varázsszer a tyúkhúr. Mutatjuk, mennyi mindenre jó.

A nyár slágere – sárgarépalé

Az egyik legnépszerűbb zöldségünk a sárgarépa, ami nem csak nyersen vagy főzve, de akár italként fogyasztva is egészséges.

Természetes gyomornyugtatók

Sokszor hangsúlyozzuk a természetes gyógymódok előnyeit, de van néhány kifejezetten egyszerű és elérhető alternatíva is, egészen pontosan a kertünkben.

Avokádóval a bőrért

A ketogén diéta egyik legkedveltebb alapanyaga az avokádó, de bárkinek az étrendjébe beilleszthető. Mutatjuk, milyen hatása van a szervezetünkre.

Hogyan ismerjük fel a hiánybetegséget

A különböző vitaminok hiánya a szervezetben különböző tünetekkel jár, de miből tudhatjuk pontosan, hogy melyik vitaminra van szüksége éppen testünknek?

Női vitaminok, nyomelemek

Ahogy előre haladunk a korral, ahogy idősödünk, egyre fontosabb lesz gondoskodnunk a vitaminpótlásról, melyek nélkülözhetetlenek a női szervezet számára. Melyek azok a vitaminok, amelyekre minden nőnek szüksége van?

Tévhitek a tejről

Egyre többen érzékenyek a tejcukorra, vagyis a laktózra, ezzel párhuzamosan pedig sok tévhit terjedt el a tejről. Nézzük meg, mik ezek és melyiknek van valóságalapja.

Búzacsíra – hogyan neveljük otthon

Próbálunk egyre kevesebb gabonát és szénhidrátot fogyasztani, viszont észre sem vesszük, valójában mennyi tápanyag van bennük; pontosabban a csírában.

Mikor vegyük be a vitaminokat?

Mindenki tudja, hogy nem érdemes éhgyomorra bevenni a napi vitaminokat, de ha már ettünk, mikor érdemes? Nézzük meg, mikor a legjobb a vitaminpótlás.

Ne keressen tovább – ez a legjobb természetes édesítő

Sokan használnak alternatív megoldásokat a cukor helyett, de a megfelelő édesítőt megtalálni nehezebb feladat, mint gondolnánk.

A sárgarépa jótékony hatásai

Finom íze mellett a répa rengeteg béta-karotint, A-vitamint, ásványi anyagokat, és antioxidánsokat tartalmaz. Egészségre gyakorolt hatásai a szemre, bőrre, emésztőrendszerre, és a fogakra is kiterjednek.

Minden, amit a retinoidokról tudni akartál

Az arcápolásban nagy visszhangja van a retinolnak, retinalnak és a retinolsav. Ez a szérum lehet a kulcsa a fiatalos, ránctalan bőrnek. De mi a különbség a különböző formái között? Miért lehet jó összetevője az arcápolási termékeknek?

Vitaminok hatása szervezetünkre

Vitaminokat naponta viszünk be a szervezetünkbe, akár az étrendünkön keresztül, akár vitamin-készítmények formájában. Ám így is előfordulhat, hogy némelyikből hiányt szenvedünk. Hogy melyiknek milyen hatása van, és hogyan pótolhatjuk, az ebből a cikkből kiderül.

A zöld tea hatásai

A tea szerelmeseinek a zöld tea csak egy a sok közül, amelyet fogyaszthatnak többféleképpen. De, aki eddig nem fogyasztotta, annak is érdemes néha napján meginni egy csészével.

3 bevált házi megoldás napallergiára

A nyári napsugarak megérkezésének sajnos nem mindenki tud egyformán örülni. Az aki napallergiától szenved, és a meleg megérkezésével azonnal pöttyök jelennek meg a bőrén is, biztos, hogy kicsit kevésbé várta a jó időt. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel a napallergia tünetei enyhíthetőek, így a napallergiások is élvezhetik a nyarat.

Génmódosított! - 3. rész

Ha keresünk, a génmódosításra is találunk pozitív konkrét példát. Legyünk tájékozottabbak, és ismerjük meg a génmanipulációs világ egyik legismertebb sikersztoriját!

Rágcsáljon goji bogyót a kicsattanó egészségért

Hallott már a goji bogyóról? A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az aktuális kedvencünk, ugyanis hihetetlenül széles körű egészségjavító és fiatalító hatással rendelkezik.

Béta-karotin – a nyári vitamin

Ha most elkezdünk gondoskodni a megfelelő mennyiségű béta-karotin beviteléről, akkor még megszerezhetjük a bőrünk számára kedvező belső védelmet a káros UV-sugárzással szemben. A napozás kedvelőinek, és a fehér bőrűeknek is egyaránt kedvez a béta-karotin, mivel csökkenti a leégés veszélyét, segíti az egyenletes barnulást, és fokozza a bőr védekező képességét szabadgyök-károsító hatása révén.