Menü

Mi is az a mogyoróhagyma?

Gyakran találkozhatunk a receptekben a salottahagymával, vagy más néven mogyoróhagymával. De mire hasonlít, és milyen az íze? Hogyan tudjuk beépíteni a mindennapi ételeinkben és nem mellesleg, miért válasszuk inkább éppen ezt az alapanyagot? Akkor nézzük a válaszokat!

A hagymatitok

Az emberek többsége nem szeret hagymát fogyasztani kellemetlen szaga miatt, legfeljebb ételbe főzve, pedig egy nagyon értékes gyógynövény is egészségünk megőrzése terén.

A paradicsom paradicsoma a kamrában

Ki ne dobd a fonnyadó, vagy hibás paradicsomot, csinálj belőle különféle ételeket, szószokat, hogy télen is élvezhesd a nyár ízét és a vitaminok adta életerőt.

Könnyű saláták nyárra

A kánikulában a szervezetünk is pihenésre vágyik, ráadásul nem is esik jól egy nehéz étel a hőségben. Mutatjuk, milyen alternatívák vannak.

Konyhakert kezdőknek

Ha felmerült már a gondolat, hogy jó lenne saját fűszernövény vagy zöldség a konyhába, akkor itt a segítség. Mutatjuk, hogyan érdemes belevágni.

Csokimérgezés kedvenceinknél

Egy tanulmány szerint a karácsonyi ünnepek alatt négyszer gyakoribb a családban élő kutyáknál a csokoládémérgezés, mint máskor. A kutyák ugyan szeretik a csokoládét, azonban hiába néznek könyörgő bociszemekkel a gazdira, a csoki kis mennyiségben is megbetegítheti őket, figyelmeztetnek a szakemberek.

Sport és a reflux

Aki komolyan veszi a sportot és az edzést, annak a reflux miatt alaposan be kell tartania néhány szabályt a táplálkozásban, amelyekkel kivédheti a kellemetlen refluxos tüneteket. Életmódváltással kell kezdeni a probléma megoldását.

Hétköznapi hozzávalóból igazi gourmet finomság – a lilahagymáról

A lilahagyma a magyar háztartások egyik alapvetően megtalálható hagymafajtája, sok ételhez használjuk, a magyar konyha elengedhetetlen hozzávalója. A lilahagyma fogyasztása nem csak hogy hasznos az egészségünknek, de akár különlegességeket is készíthetünk belőle.

A rovarcsípésről

Nem csak a napsütést és a jókedvet hozza magával a nyár, sajnos a rovarcsípések is ilyenkor a leggyakoribbak. Megmutatjuk, hogyan lehet őket otthon kezelni a leghatékonyabban.

Nem csak a csirkecsont árthat, avagy tilos ételek kutyáknak

Aki nem ért hozzá, könnyen árthat házi kedvencének, van ugyanis néhány étel, amely egyáltalán nem ajánlott a kutyáknak, mert sajnos nem tudják megemészteni, vagy számukra káros anyagokat tartalmaz, esetleg fulladást, hasmenést okozhatnak. Melyek a tiltólistás élelmiszerek a kutyusoknak?

Hajfestés természetesen

Az egészséges haj egyik titka, hogy természetes alapanyagokból készült termékekkel kezeljük, ez a hajfestékekre is igaz.

A sokoldalú tojásfestés

A Húsvét nem az igazi egy nagy fonott kosár színes tojás nélkül. De vajon melyek a legnépszerűbb és legötletesebb technikák? Ha eddig nem is volt kedved nekiállni a tojásfestésnek, most reméljük kedvet hozunk hozzá.

A krumpli különleges „unokatestvére”: az édesburgonya

Köretnek, főételnek, de még rágcsálnivalóknak is tökéletes a manapság nagy népszerűségnek örvendő édesburgonya.

Zöldségek, amelyek nagyon hízlalnak

Vannak olyan zöldségek, amelyeket jobb, ha elkerülünk a diétánk alatt. Kik az igazán tiltólistások?

Húsvét vegetáriánus szemmel

A húsvéti időszak joggal a tavasz egyik tetőpontja. A ragyogó időt az ünnepi hangulat és egy kis munkaszünet is megkoronázza, a vallási háttér mellett. A hagyományok széles tárházát vonultathatjuk fel, ami az ünnepi menüben is megmutatkozik. De nem megy ez ilyen könnyen, ha vegetáriánus vagy.

Levesek – amelyek lehetnének népszerűbbek

Egyes kultúrákban levest enni sem szokás. A franciák például leginkább valami könnyű salátát esznek előétel gyanánt. Mi viszont élünk-halunk az ízletes levesekért, sőt, újabb és újabb variációkat találunk ki, amelyeket elkészíthetünk. Pedig vannak hagyományos levesek, melyek a megérdemeltnél kisebb figyelmet kapnak. Belőlük láthatunk egy rövidebb összeállítást.

Könnyű nyári fogások

Hőség van a lakásunkban, mégis ennénk valamit? Könnyű, egyszerűen elkészíthető, kímélő ételeket keresünk? A következő receptek hűsítően hatnak a szervezetre és még egészségesek is!

Egészségtelen-e a magyar konyha?

A külföldiek gyakorta hiszik, hogy a magyarok tornyokat építenek zsírból és fűszerekből, és ezt teszik oda ,vasárnapi ebéd gyanánt. Ha belegondolunk, van benne igazság. De hogy a magyar konyha egészségtelen volna, azt erős túlzás állítani. És hogy mennyivel zsírosabb a szükségesnél, háztartása válogatja.

Egyszerű megoldások magas vérnyomásra

A hipertónia a fejlett országokban, már mondhatjuk, népbetegségnek számít. A népesség mintegy 15 százaléka szenved tartósan magas vérnyomástól. Évente csaknem 5000 magyar ember halála írható e betegség számlájára. Mik lehetnek a kiváltó okok, s milyen megoldást kínálunk? Cikkünkből kiderül.

Miért sírunk vöröshagyma-pucolás közben?

Miért van az, hogy szinte egyből sírni kezdünk, ahogy kezünkbe vesszük a kést, és belevágunk a hagymába? Elég valószínűtlen, hogy mindez azért történik, mert korábban szoros érzelmi kötődést alakítottunk volna ki vele, és most igen szomorúak vagyunk amiatt, hogy kénytelen vagyunk őt apró kicsi darabokra szabdalni. Mi húzódik meg vajon a háttérben?

A dödölle reform módon is finom

A dödölle hagyományos ételünk, amelyhez egyszerű alapanyagok szükségesek. Manapság reformkorát éli, és újra népszerűvé válik. Készítsük el kicsit egészségesebben, mint a hagyományos változatot!

Szendvicskrém gyógynövényekből

Alig-alig ismerjük a hazai gyógynövényeket, és a legtöbbről azt hisszük: csak gaz, pedig értékes, sokféle módon hasznosítható és egészséges növények hevernek a lábunk alatt. Tudta például, hogy gyógynövényekből kiváló szendvicskrém készíthető, mindössze pár perc alatt?

Végre itt a grillszezon!

Nyár, kert, terasz, finom hozzávalók, és már indulhat is a grillezés! Aki szereti a grillezett ételek pikáns ízét, az alig várja, hogy kegyes legyen az időjárás, és izzítani lehessen a tüzet a sütéshez. Legjobban azért szeretjük, mert egyszerre jelent közösségi élményt, és finom ételeket. Alábbiakban olyan tippeket gyűjtöttünk össze, amikkel a grillezés egészségessé és különlegessé válik.