Menü

Szedjünk vitamint?

A különböző étrend-kiegészítők sok ember mindennapjainak részei. Mondják, nélkülözésükkel nem lehet egészséges életmódot folytatni. Igaz ez?

Ezek a készítmények rendkívül népszerűek lettek az utóbbi két-három évtizedben. Használja őket fiatal és idős, a rendszeres sportoló és az egész nap az irodaszékben gubbasztó egyaránt. A vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel tele vannak a reklámok, minden helyzetben ajánlják mindenkinek, a kismamától egészen az aggastyánig.

Mit kell tudni róluk? A piac növekedése egyrészt pozitív, másfelől viszont a kínálat a minőség felhígulását is jelenti egyben. Rengetegféle termék van, ajánlatos biztos helyről, mondjuk gyógyszertárból beszerezni a megfelelőt. Hogy milyet?

Hát, igen. Ez a másik, amit érdemes hangsúlyozni. Mielőtt ilyesmit szedünk, mindenképpen kérjük ki orvosunk tanácsát, véleményét. Természetesen egyáltalán nem mindegy, mit veszünk magunkhoz, hiszen elképzelhető, hogy az adott vitaminra, vagy ásványi anyagra egész egyszerűen nincs is szükségünk.

A legjobb persze az, ha az értékes tápanyagok jelentős részét, netán egészét táplálkozással fedezzük, azonban előfordul, hogy ez nem lehetséges. Itt jönnek a képbe az említett étrend-, vagy táplálék-kiegészítők. A szakemberek egyébként általános helyzetben legtöbbször a multivitamin készítményeket ajánlják, mondván, így nem kell egyenként összeválogatni a termékeket, abban benne van minden fontos vitamin és ásványi anyag.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.