Menü

Mi az a fényterápia?

A fény pozitív hatásait bárki észreveheti magán, a napsütéses évszakokban, időszakokban általában energikusabbak, sőt jókedvűbbek vagyunk. Nagyobb a teljesítőképességünk, fizikális és mentális téren egyaránt erősebbnek érezzük magunkat. Ennek természetesen megvan a biológiai magyarázata, amely nem csak a D-vitaminról szól. Leegyszerűsítve: a fény bizonyos fajta láncreakciót indít el a sejtekben, gyorsítja szervezetünk anyagcseréjét és erősíti az immunrendszert.

Az elsődleges fényterápia maga a napfény (amely nélkülözhetetlen), ugyanakkor számos olyan módszer létezik, amely a fény mesterséges előállításán alapul. Az orvosok évszázadok óta használják a különböző technológiákat (ezek egy része elég bonyolult, hiszen nem mindegy, milyen fajtájú, intenzitású fényről van szó), s évről évre többet tudunk meg az emberre gyakorolt hatásról.

Az egyik ilyen a depresszió sikeres kezelése, a téli, napsütésben szegény időszak lelki megterhelése számos esetben könnyíthető fényterápia segítségével.

A fényterápiát emellett célzottan lehet eredményesen használni különböző betegségekkel szemben, ilyenek például az égési sérülések, bőrproblémák, visszérbetegségek. A jövőben még nagyobb teret kaphatnak a fénnyel kapcsolatos terápiás technikák.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.