Menü

Mit igyunk nyáron?

A nyári hőségben és szárazságban még inkább oda kell figyelni a folyadékfogyasztásra. Nem csak az fontos, hogy iszunk-e eleget, hanem az is hangsúlyos, hogy mit. A megfelelő mértékű folyadékfogyasztásról úton-útfélen hallunk, bár azt nem árt tudni, hogy ez testsúlytól is függ. 10 kilogrammonként 4 dl az ajánlat, ebből fakadóan igen nagy különbségek lehetnek. Vegyünk egy példát: amíg egy 60 kilós nő napi ajánlott folyadékbevitele kb. 2,5 liter, addig egy 90 kilós férfinak már legalább egy literrel többet kell innia.

Persze érthető, ha már unod a vizet, szerencsére léteznek más egészséges alternatívák is. Ami viszont fontos, hogy ajánlott elkerülni a cukros, szénsavas üdítőket - ezek nyáron még veszélyesebbek lehetnek. Ugyanis az ivás "illúziójával" kecsegtetnek bennünket, időszakosan, olthatják a szomjunkat, a szervezet azonban mégsem jut belőlük elegendő frissítőhöz.

Válassz inkább az ötleteink közül!

Limonádé okosan

A limonádé az egyik legjobb frissítő lehet,amennyiben egészségesen készítik el. Sajnos a bolti tele van cukorral, de sok esetben nem jobbak a vendéglátóhelyek alternatívái sem. Örülhetünk, ha valódi citrom, nem pedig mű citromlé és rengeteg cukor kerül bele. Erre érdemes rákérdezni rendelés előtt. A legjobb persze, ha házilag készítjük el: frissen facsart citrommal és lime-al. Ízesíthetjük friss mentával, vagy lehűtött bodzateával.

Valódi gyümölcsös ital

A nyári hőség idején kevésbé ajánlott bolti gyümölcsleveket fogyasztani, vagy ha ezt iszunk, akkor legalább higítsuk fel egy kis vízzel. Ezek ugyanis eléggé rostosak (arról nem is beszélve, hogy igencsak hízlalóak), és szintén nem jól frissítenek. Miért is hagyatkoznánk nyáron ilyesmire, amikor szezonja van a jobbnál jobb gyümölcsöknek? Dinnye, sárgadinnye barack, málna, stb. mind elérhető. Tehetünk belőle az italunkba kockára vágva, de a megevett gyümölcs megmaradt levét is felhasználhatjuk, vagy kifacsarhatjuk üdítő készítéséhez. Új ízekkel fogunk így megismerkedni, és esélyes, hogy igencsak kedvelni fogjuk!

Ice tea házilag

A málnát, barackot például teaként is elkészíthetjük, keveset forrázzunk le belőle, majd várjuk meg, amíg kihűl, és adjunk hozzá jeget, vagy tegyük hűtőbe.

A szörpből cukormenteset...

A hideg szörp igazán frissítő lehet, főleg akkor, ha cukormentes változatot választunk. Ma már kaphatóak cukormentes, egészséges édesítőszerekkel készült szörpök, amelyektől nem kell megijedni, mert az ízük isteni. Ha valódi felfrissülést szeretnénk, akkor válasszunk virágszörpöt: rózsából, levendulából, orgonából nagyon finom szörpök léteznek.

Mozgás lefekvés előtt – pro és kontra

Nagyon megosztó téma, hiszen gyakori tanácsként azt halljuk, hogy jobb, ha nem edzünk lefekvés előtt, mert megzavarhatja az alvásukat, másfelől viszont azt mondják, hogy az esti edzések ugyanolyan egészségesek és hatékonyak, mint a reggeliek és nincs semmi baj az elalvás előtti sporttal. Most akkor, hogy is van ez?

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Mi az a chutney és hogyan lehet elkészíteni?

Azok, akik szeretnek kipróbálni új ízeket és textúrákat, megismerni különböző konyhákat, élvezik a gasztronómia világát, ők biztosan szeretni fogják a „chutney”-t. egy indiai eredetű szószról van szó, mely különböző összetevőkből áll, ezek lehetnek gyümölcsök, de legtöbbször azonban zöldségekből készül. a chutney kiváló kísérője a burgonyának, sajtoknak és húsoknak.

A szájápolás fontossága

Már gyermekkortól fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia, valamint az egészséges étkezés. Mai témánk a szájápolással kapcsolatos.

Miért tegyünk nyelvvizsgát?

Nyilván a legtöbben azért mennek el nyelvvizsgázni, mert kötelező, kell ugyanis a diplomához. A covid időszak alatt nagyon sokan átvehették diplomájukat nyelvvizsga nélkül is, azonban ettől függetlenül érdemes körül járni a témát, hogy mi mindenre jó még egy nyelvvizsga.