Menü

Hogy állunk a csontritkulással?

RÖVID HÍREK

Október 15. a csontritkulás Világnapja volt, ilyenkor itt az alkalom, hogy áttekintsük a jelenlegi helyzetet és megismételjünk néhány fontos tudnivalót.

A helyzet sajnos nem túl jó, Magyarországon az emberek csaknem háromnegyede nem jut elég D-vitaminhoz, amelynek hiánya a csontritkulás egyik előidézője. A probléma gyermekkorban kezdődik, és a D-vitamin hiány mellett nem megfelelő kalciumbevitelre vezethető vissza elsősorban.

A csontritkulásban szenvedőknek nemcsak a csontjaik törnek könnyebben, hanem más, egyéb egészségügyi problémáik is keletkezhetnek. A megfelelő étrend mellett a mozgásban gazdag életmód jelenti a megelőzést, ugyanakkor a kezelésekre is oda kell figyelni.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?