Menü

Hogyan ápoljuk bőrünket a hidegebb hónapokban?

Az őszi és a téli időszakban is fontos bőrünk védelme, ilyenkor nem a napozástól, hanem a hidegtől, a széltől, és a fűtéstől válhat szárazzá bőrünk. Fontos, hogy gondoskodjunk ilyenkor is a megfelelő testápolásról!

Az alapozó használatának nyáron sok kellemetlen „mellékhatása” lehet, de ősszel és télen nemcsak esztétikai haszna érvényesülhet, hanem védőhatása is a hideg szárító hatásával szemben. Ugyanakkor fontos, hogy nap végén a sminktől alaposan megtisztítsuk bőrünket. Sokféle arclemosó közül válogathatunk, de leghatásosabban az arctej használatával tisztíthatjuk meg bőrünket a szennyeződésektől, elkerülve ezzel, hogy az eltömődött pórusok begyulladjanak. Heti egyszer bőrradírt is alkalmazhatunk, ha pedig tonizálni szeretnénk arcunkat, ne alkoholtartalmú készítményekkel tegyük, mert azok irritálják bőrünket.

És ne csak arcbőrünk megfelelő ápolásáról gondoskodjunk, hanem egész testünkre figyeljünk oda! A téli időszakban is ügyeljünk a folyadékpótlásra, és használjunk ilyenkor zsírosabb testápolókat. Jó hatással lehetnek bőrünkre a különböző testvajak, például a sheavaj, a kakaóvaj, a kókuszzsír. Ezek a növényi zsírok mind állaguk, mind hatóanyagaik szempontjából különösen alkalmasak a bőrápolásra ezekben a hidegebb hónapokban. Ne feledkezzünk meg a különböző jótékony hatású növényi olajokról sem, nagyszerűen hidratál ilyenkor például a mandulaolaj, vagy az avokádóolaj.

Bár télen kifejezetten jól esik egy meleg kádfürdő nap végén, túl gyakori élvezetével még inkább szárazzá válhat bőrünk. A fürdővízbe habfürdő, tusfürdő helyett tegyünk inkább illóolajokat, melyek segítségével nemcsak aromaterápiát varázsolhatunk fürdőszobánkba, hanem kevésbé tesszük ki bőrünket a szárító hatásnak.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Az allergiát kezelni kell!

Az allergia, mivel az immunrendszer téves reakciója folytán alakul ki, nem gyógyítható, viszont hatékonyan kezelhető betegség Az elhanyagolt és kezeletlen allergia azonban szövődményeket okozhat, szénanáthás tüneteinket már a pollenszezonban vagy azt megelőzően fontos kivizsgáltatni és elkezdeni az esetleges kezelés.