Menü

Hogyan ápoljuk bőrünket a hidegebb hónapokban?

Az őszi és a téli időszakban is fontos bőrünk védelme, ilyenkor nem a napozástól, hanem a hidegtől, a széltől, és a fűtéstől válhat szárazzá bőrünk. Fontos, hogy gondoskodjunk ilyenkor is a megfelelő testápolásról!

Az alapozó használatának nyáron sok kellemetlen „mellékhatása” lehet, de ősszel és télen nemcsak esztétikai haszna érvényesülhet, hanem védőhatása is a hideg szárító hatásával szemben. Ugyanakkor fontos, hogy nap végén a sminktől alaposan megtisztítsuk bőrünket. Sokféle arclemosó közül válogathatunk, de leghatásosabban az arctej használatával tisztíthatjuk meg bőrünket a szennyeződésektől, elkerülve ezzel, hogy az eltömődött pórusok begyulladjanak. Heti egyszer bőrradírt is alkalmazhatunk, ha pedig tonizálni szeretnénk arcunkat, ne alkoholtartalmú készítményekkel tegyük, mert azok irritálják bőrünket.

És ne csak arcbőrünk megfelelő ápolásáról gondoskodjunk, hanem egész testünkre figyeljünk oda! A téli időszakban is ügyeljünk a folyadékpótlásra, és használjunk ilyenkor zsírosabb testápolókat. Jó hatással lehetnek bőrünkre a különböző testvajak, például a sheavaj, a kakaóvaj, a kókuszzsír. Ezek a növényi zsírok mind állaguk, mind hatóanyagaik szempontjából különösen alkalmasak a bőrápolásra ezekben a hidegebb hónapokban. Ne feledkezzünk meg a különböző jótékony hatású növényi olajokról sem, nagyszerűen hidratál ilyenkor például a mandulaolaj, vagy az avokádóolaj.

Bár télen kifejezetten jól esik egy meleg kádfürdő nap végén, túl gyakori élvezetével még inkább szárazzá válhat bőrünk. A fürdővízbe habfürdő, tusfürdő helyett tegyünk inkább illóolajokat, melyek segítségével nemcsak aromaterápiát varázsolhatunk fürdőszobánkba, hanem kevésbé tesszük ki bőrünket a szárító hatásnak.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.