Menü

Hogyan ápoljuk bőrünket a hidegebb hónapokban?

Az őszi és a téli időszakban is fontos bőrünk védelme, ilyenkor nem a napozástól, hanem a hidegtől, a széltől, és a fűtéstől válhat szárazzá bőrünk. Fontos, hogy gondoskodjunk ilyenkor is a megfelelő testápolásról!

Az alapozó használatának nyáron sok kellemetlen „mellékhatása” lehet, de ősszel és télen nemcsak esztétikai haszna érvényesülhet, hanem védőhatása is a hideg szárító hatásával szemben. Ugyanakkor fontos, hogy nap végén a sminktől alaposan megtisztítsuk bőrünket. Sokféle arclemosó közül válogathatunk, de leghatásosabban az arctej használatával tisztíthatjuk meg bőrünket a szennyeződésektől, elkerülve ezzel, hogy az eltömődött pórusok begyulladjanak. Heti egyszer bőrradírt is alkalmazhatunk, ha pedig tonizálni szeretnénk arcunkat, ne alkoholtartalmú készítményekkel tegyük, mert azok irritálják bőrünket.

És ne csak arcbőrünk megfelelő ápolásáról gondoskodjunk, hanem egész testünkre figyeljünk oda! A téli időszakban is ügyeljünk a folyadékpótlásra, és használjunk ilyenkor zsírosabb testápolókat. Jó hatással lehetnek bőrünkre a különböző testvajak, például a sheavaj, a kakaóvaj, a kókuszzsír. Ezek a növényi zsírok mind állaguk, mind hatóanyagaik szempontjából különösen alkalmasak a bőrápolásra ezekben a hidegebb hónapokban. Ne feledkezzünk meg a különböző jótékony hatású növényi olajokról sem, nagyszerűen hidratál ilyenkor például a mandulaolaj, vagy az avokádóolaj.

Bár télen kifejezetten jól esik egy meleg kádfürdő nap végén, túl gyakori élvezetével még inkább szárazzá válhat bőrünk. A fürdővízbe habfürdő, tusfürdő helyett tegyünk inkább illóolajokat, melyek segítségével nemcsak aromaterápiát varázsolhatunk fürdőszobánkba, hanem kevésbé tesszük ki bőrünket a szárító hatásnak.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?