Menü

Kreatív ajándékötletek halogatóknak

Ajándékozz élményt

A rohanó világunkban az időnek egyre nagyobb értéke van, a minőségi időnek pedig sokszorosa. Időt, odafigyelést és törődést ajándékozni nemcsak az ajándékozottnak, hanem neked is felejthetetlen élmény lehet!

Ide bármi belefér, „kuponok” közös kávézásokra, főzésre, beszélgetésre. Vagy ajándékozhatsz egy utazást, színházat vagy koncertet. A fontos, hogy mindketten ott legyetek és minőségben töltsétek el az odaszánt időt.

Öko-ötletek

Egyre többen figyelnek már a környezettudatosságra, használnak kevesebb műanyagot és gyűjtik szelektíven a szemetet. Azoknak, akik igazán elszántak, nagyon jó ajándék lehet például egy öko-apróságokkal teli doboz, amiben fémszívószál, bambuszfogkefe vagy éppen méhviaszkendő van.

Kézzel készített ajándékok

Szerintem az érzéseinket igazán ezek az ajándékok tudják kifejezni, amikor időt, energiát nem kímélve találjuk ki és készítjük el a megfelelő ajándékot. Ez lehet egy tál különleges sütemény, lekvár, vagy bármilyen finomság.

Hogyha nem szeretnél édességet ajándékozni, akkor egy kézzel készített gyertya is tökéletes ajándék lehet. Igaz ez nem egy gyorsan elkészíthető ajándék, de annál szebb lehet!

Elsőlépésként viaszt kell olvasztani. A viasz lehet többféle, fehér vagy színes, de az otthoni, régi gyertyákat is felhasználhatóak. Mivel a forráspontja 60 fok körül van, nem lehet közvetlenül melegíteni. A viaszforgácsot érdemes előbb a nejlonzacskóba tenni, majd azt egy kisebb edénybe helyezni és ezt egy nagyobb edény vízben melegíteni. Forralni nem szükséges, olvadásig elég melegíteni. Ha illatos gyertyát szeretnél készíteni, itt lehet belekeverni a különböző illatokat.

Az olvasztáshoz pedig egy edény és egy nejlonzacskó kell.

A kanócválasztásnál fontos, hogy fémalapú legyen, mert ezzel a legegyszerűbb a gyertyaöntése, a megtartásához pedig egy csipeszre is szükség lesz.

Amikor megolvadt a viasz következhet a kanóc felhelyezése. Tedd a fémaljas kanóc alsó részét a forma aljára és a tetejét fogd meg egy csipesszel. A megolvadt viaszt egyszerűen töltsd bele az edénybe, ezalatt végig tartsd a kanócot.

A gyertya megformálásához régi edényeket is lehet használni, vagy kreatív hobbiboltokban gyertyaformákat is lehet kapni. Ha otthon keresgélnél formák után, hőálló poharak vagy üreg konzervdobozok is tökéletesek. Ha a formát a gyertya tartójának is szánod, érdemes üvegpohárba kiönteni. Itt lehet a színekkel variálni, ha több színrétegű gyertyát szeretnél, várj addig amíg az egyes viaszrétegek kicsit megdermednek, így nem keverednek össze. A száradás ideje függ a gyertya méretétől. Az üvegformában készült gyertyákat elegendő kicsit az asztalhoz ütni, ha megszáradtak és a gyertya ki is csúszik belőle. A díszítést már az elkészítés előtt is elkezdheted, például, hogy a viaszt magad színezed be, így egyedi színű gyertyát készíthetsz. Miután megszáradt a gyertya festeni, rajzolni is lehet rá gyertyafestő tollal. A dekoráció viaszcsíkokból, gyöngyökből is állhat.

Miért jó a tengervíz?

Nincs is annál jobb dolog nyáron, mint amikor a napsütötte tengerparton barnulunk, pancsolunk és frissítőket iszogatunk. De abba bele sem gondolunk, hogy a sós tengervíz igazi csodaszer! Lássuk, miért is olyan jó…

Miért fontos a fényvédő?

Bőrgyógyászok és kozmetikusok egyaránt nem győzik kiemelni, hogy mennyire fontos a fényvédő gyakori kenése az arcra. Nemcsak nyáron, de télen is szükség lenne rá, azonban erről sokan megfeledkeznek.

Milyen egy tökéletes piknik?

A szabadban rendezett összejövetelek mindig sikert aratnak, részei lehetnek egy kirándulásnak, vagy lehet egy szülinap, vagy más alkalom megünneplése is a barátokkal. Piknikre fel!

Meggyógyulhatunk a Placebo tablettáktól is?

Placebonak tekinthető minden olyan gyógyszer, amely valódi orvosi kezelésnek tűnhet, de nem az. Lehet tabletta, injekció, és sok más típusú álgyógyszer is. Ami minden placeboban közös, az az, hogy nem tartalmaz aktív hatóanyagot, mely kihat az egészségre.

Sosem késő elkezdeni sportolni: így vágj bele 40 felett

Nem számít, hogy hány évesek vagyunk, sportolni bármikor el lehet kezdeni. Sőt, érdemes is, hiszen a rendszeres mozgás segít megőrizni a fiatalságunkat és formában tart, arról nem is beszélve, hogy sportolással rengeteg betegséget megelőzhetünk. Ám 40 éves kor felett már nem pontosan úgy kell nekikezdeni a sportolásnak, mint fiatalabb korban. Íme, azok a tippek, amelyek segítségül szolgálhatnak az elkezdésben - szakértő tippjeivel.