Menü

A frontérzékenység kezelése

A frontérzékenység mindennapos probléma, amely kezelése nemcsak fájdalomcsillapítókkal, hanem természetes anyagokkal is történhet.

Mindenki közös tapasztalata, hogy az időjárás nagyon kiszámíthatatlanná vált. Csak ezen a héten, egyik nap szikrázó napsütés és „tizen-fokok”, a következőn már fúj a szél, esik az eső és a téli kabátban is majdnem megfagy az ember. A legjobban ezt a frontérzékenyek érzik, akiknek nehézséget okoz az időjárás változása.

Már az ókorban is megfigyelték az összefüggéseket az időjárás és az egészségügyi panaszok között. A frontérzékenység tulajdonképpen idegrendszeri probléma, ami miatt a különböző frontokra különböző módokon reagál a szervezet.

Tavasszal jellemzőbb a migrén, a tüdő- vagy mandulagyulladás és álmatlanság. Vese-és májpanaszok, szénanátha és más allergiák tünetei erősödnek meg a nyári évszakban. Ősszel az egyébként is jellemző nátha tünetei, légzés-problémák, asztmás rohamok jelentkezhetnek front esetén. A leghidegebb hónapokban pedig nagyon különböző panaszok jellemző problémák jelentkeznek, magasvérnyomás, cukorbetegség, vagy éppen gyulladások. Megfigyelések szerint a frontérzékenység inkább a nőket érinti, és az idősebb generációknál jelentkező probléma.

A frontérzékenység legáltalánosabb tünete a migrén, amit a legtöbben fájdalomcsillapítóval kezelnek. Fontos azonban, hogy ilyen téren is törekedjünk a természetes anyagok használatára, amelyek hosszútávon is pozitív hatást gyakorolnak a szervezetre.

Ha valaki a hideg frontokra érzékeny, érdemes sok gyümölcsöt, valamint savas hatású ételeket fogyasztania. A vitaminbevitel is fontos: leginkább a B1, az E és a D vitaminokat kell szedni. Remek hatást lehet elérni mentateával is. Melegfrontérzékenység esetén A, B2, C és K vitamin szedése ajánlott, természetes gyógynövényteákkal. A sok friss zöldség fogyasztása pedig szintén segít a melegfrontok ellen.

A frontérzékenység sokszor érinti a túlsúlyosokat, az alkoholistákat és dohányzókat is. Fontos a kezelés során a súlycsökkentés, a teljes értékű táplálékok fogyasztása, sok gyümölccsel és zöldséggel.

A rendszeres testmozgás, lehetőleg a szabadlevegőn, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a stressz megfelelő kezelése mind segíthet a frontérzékenység leküzdésében. A finomított cukor mellőzése és az állati helyett növényi eredetű zsírok használata is segíthet.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.

Fiókát találtam! – Mikor mentsünk, mikor ne?

Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapnak a madármentők a segítségre szoruló madarakról. A legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket!

Mi mindenre jó egy mosogatógéptabletta?

A mosogatógép tablettáit köztudottan arra tervezték, hogy eltávolítsák a makacs foltokat és feloldják a zsírt a mosogatógépben, ám kevesen tudják, hogy nemcsak mosogatáskor érdemes őket használni. Még akkor sem árt beszerezni néhány tablettát, ha nincs is mosogatógépünk.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?