Menü

A frontérzékenység kezelése

A frontérzékenység mindennapos probléma, amely kezelése nemcsak fájdalomcsillapítókkal, hanem természetes anyagokkal is történhet.

Mindenki közös tapasztalata, hogy az időjárás nagyon kiszámíthatatlanná vált. Csak ezen a héten, egyik nap szikrázó napsütés és „tizen-fokok”, a következőn már fúj a szél, esik az eső és a téli kabátban is majdnem megfagy az ember. A legjobban ezt a frontérzékenyek érzik, akiknek nehézséget okoz az időjárás változása.

Már az ókorban is megfigyelték az összefüggéseket az időjárás és az egészségügyi panaszok között. A frontérzékenység tulajdonképpen idegrendszeri probléma, ami miatt a különböző frontokra különböző módokon reagál a szervezet.

Tavasszal jellemzőbb a migrén, a tüdő- vagy mandulagyulladás és álmatlanság. Vese-és májpanaszok, szénanátha és más allergiák tünetei erősödnek meg a nyári évszakban. Ősszel az egyébként is jellemző nátha tünetei, légzés-problémák, asztmás rohamok jelentkezhetnek front esetén. A leghidegebb hónapokban pedig nagyon különböző panaszok jellemző problémák jelentkeznek, magasvérnyomás, cukorbetegség, vagy éppen gyulladások. Megfigyelések szerint a frontérzékenység inkább a nőket érinti, és az idősebb generációknál jelentkező probléma.

A frontérzékenység legáltalánosabb tünete a migrén, amit a legtöbben fájdalomcsillapítóval kezelnek. Fontos azonban, hogy ilyen téren is törekedjünk a természetes anyagok használatára, amelyek hosszútávon is pozitív hatást gyakorolnak a szervezetre.

Ha valaki a hideg frontokra érzékeny, érdemes sok gyümölcsöt, valamint savas hatású ételeket fogyasztania. A vitaminbevitel is fontos: leginkább a B1, az E és a D vitaminokat kell szedni. Remek hatást lehet elérni mentateával is. Melegfrontérzékenység esetén A, B2, C és K vitamin szedése ajánlott, természetes gyógynövényteákkal. A sok friss zöldség fogyasztása pedig szintén segít a melegfrontok ellen.

A frontérzékenység sokszor érinti a túlsúlyosokat, az alkoholistákat és dohányzókat is. Fontos a kezelés során a súlycsökkentés, a teljes értékű táplálékok fogyasztása, sok gyümölccsel és zöldséggel.

A rendszeres testmozgás, lehetőleg a szabadlevegőn, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a stressz megfelelő kezelése mind segíthet a frontérzékenység leküzdésében. A finomított cukor mellőzése és az állati helyett növényi eredetű zsírok használata is segíthet.

Ezekből a gyógynövényekből érdemes most elraktározni

Nem csak befőttet szokás elrakni télire, hanem akár gyógynövényekkel is feltölthetjük a kamrát azokra az időkre, amikor nincs idényük.

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az internetfüggőség tünetei és következményei

Az internetfüggők rosszabbul szerepeltek több magatartás-értékelésnél: az addikció mértékében, az érzelmi viselkedésben, a társas kapcsolatokban, a szorongással összefüggő érzelmi problémákban, és a rosszabb pontszámokat összekapcsolták két specifikus agyterület fehérállományának alacsonyabb sűrűségével.

Magyarország leggyönyörűbb őszi kirándulóhelyei

Az ország egyre nagyobb térségében színeződnek át szépen lassan a fák levelei. Ősszel a fák levelei festik színesre a tájat országszerte, én pedig megpróbáltam összeszedni hazánk legvarázslatosabb kirándulóhelyeit a következő hónapokra.