Menü

Női testalkatok jellemzői

Többé-kevésbé mindannyiunk teste azonos arányokat követ, mégis ahányan vagyunk, annyiféle a testünk. Vannak persze testalkat-típusok, melyekkel le lehet írni egy-egy tipikus testformát.

A „V” testalkat fő jellemzője, hogy a felsőtest hangsúlyosabb, mint az alsó. Ezt okozhatják a csípőhöz képest széles vállak, és/vagy a nagy mellek, illetve a keskeny csípő és a vékony lábak. Ezt nevezik fiús alkatnak is, hiszen a férfiaknál ez a testalkat a leginkább jellemző.

Az „A” testalkatú nők jellemzője (a "V" típus fordítottja) a keskeny váll és a széles csípő. Itt a széles csípő miatt az alsótest kap nagyobb hangsúlyt. Létezik szögletes és gömbölyű változata is. A gömbölyű típus sziluettje íveltebb: gömbölyű vállak, kerek csípő, formás, telt combok jellemzik. Az "A" típusnál fokozhatja az arányeltolódást, ha a keskeny vállakkal kicsi mellek párosulnak, vagy ha a széles csípőhöz vastagabb combok és alsó lábszárak társulnak.

Az „X” alkat jellemzője az ívelt csípő, a vékony derék, a lágy esésű váll, az alső és felső test közötti kiegyensúlyozott arányok. Ezt nevezik más szóval "homokóra alkatnak". Állítólag ez a férfivágyak netovábbja: nagy mellek, széles csípő, keskeny derék. Az '50-es,'60-as években készült filmekben minden színésznő "X" alkatúnak próbált látszani elfűzütt derékkal, csúcsos melltartókkal és bő szoknyákkal.

A „H” alkatra jellemző, hogy sziluettje nem kimondottan ívelt, azaz, míg az "X" alkatnál a csípő és a derék mérete között legalább 30 cm a különbség, a "H" alkatnál a csípőtől maximum 15 centiméterrel keskenyebb a derék. A lágyabb változatnál a derék kissé íveltebb. Azokat a "H" alkatúakat, akik nagyon soványak "I" alkatnak is nevezik.

Az „O” típusú nők törzsének középpontján van a hangsúly, széles csípő, kidomborodó has, széles derék a jellemző. Bár súlyfelesleggel rendelkeznek, de mint azt látni fogod, csinosak, ha a megfelelő ruhadarabokat választják.

Az „A” típus

Cél, hogy a csípőről a vállak felé vigyük a hangsúlyt, azaz pontosan ellenkező hatást szeretnénk elérni, mint az „V” típusnál.

A keskeny vállakat egy jól megválasztott válltöméssel könnyen kiegyenlíthetjük.

A csípő vonalát lágy esésű szoknyával, vagy nadrággal tehetjük optikailag kisebbé.

Fontos a derék hangsúlyozása, így arra a részre terelhetjük a figyelmet, ahol a törzs a legkeskenyebb. Ha rövid a derék, hagyjuk el az övet és inkább mell alatt húzott felsőrészt válasszunk.

Ajánlott viselet:

-válltömés, mert szélesíti a vállakat (ne essünk túlzásba a válltöméssel!)

-csónaknyak, mert optikailag szélesíti a vállat

-derékban kicsit bővülő „A” vonalú szoknya, egyenes szárú nadrág, mert a lágy esésű anyag lágyítja a csípővonalat

-mellben húzott blúz, mert nagyobbá varázsolja a melleket

-sál, stóla a vállon, mert a megfelelően elrendezett anyag szélesíti a vállat

Kerülendő:

-rakott szoknya, hordószoknya mert mindkettő szélesíti a csípőt

-miniszoknya, mert szélessé teszi a csípőt és röviddé, vaskossá teszi a telt combokat

-csőnadrág, mert hangsúlyozza a csípővonalat

-csípőig érő felsőrész, mert a test legszélesebb részére tereli a figyelmet

-mintás harisnyanadrág, mert robosztus combot és lábszárat eredményez

Kiegészítők:

-magas sarkú cipők

-a felsőtestet dúsító sálak

-felsőtestet erősítő nagyobb láncok

Színek és formák:

A „V” típussal ellentétben, az „A” fazonnál a felső testen használunk keresztcsíkokat, világos színeket, mert ezt a részt szeretnénk nagyítani. Ezzel ellentétben a csípőt és combot kisebbíteni, vagy sötétebb színekkel, hosszanti csíkozással igyekszünk nyújtani.

Derék és csípő tájékán kerüljük a mintákat, ezt tartogassuk a felsőtest számára. A kerekded idomokhoz inkább a szögletes minták illenek, így a pöttyös, eltekintve a tűpöttyöktől, legyen a vékony, magas nők öltözködésének díszítője.

Ha lábunk nem hosszú és vékony, a harisnya legyen mindig egyszínű és sohasem világosabb, mint a bőrünk, mert a világos szín ugyancsak erősíti a lábat. A tökéletes test csak a rajzasztalon létezik de legalább is nagyon kevesek kiváltsága és nem kulcs a boldogsághoz.

Szerző: Udvari Fanni

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.