Menü

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is. A napsugárzásnak való kitettségnek számos káros hatása van a bőrünk és egész szervezetünk egészségére.

A tudatos életmódhoz hozzátartozik a bőrünk védelme is, a megfelelő fényvédőkrémek használata, bőrtípusunknak megfelelően. A gyermekek bőre fokozott figyelmet és speciális védelmet igényel, ahogy a sérült bőrfelület is.

Az arcbőr védelme és fiatalságának megtartása érdekében nagyon fontos, hogy megfelelő fényvédő krémet alkalmazzunk. Sokan úgy gondolják, hogy ez csak a nyári időszakra érvényes, azok a testrészek azonban, amelyek "kilógnak" a ruhából, az év minden hónapján igénylik a fényvédelmet. Az arc és a kezek könnyebben öregednek napfény hatására, sőt ráncosabbak, problémásabbak lehetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már időben elkezdjük a megfelelő arcápolást. Ha eddig erre nem figyeltünk, érdemes a tavaszi napsugarak megjelenéséhez kötni a fényvédő beszerzését.

Fényvédő kiválasztásánál érdemes tisztában lennünk az arcbőrünk típusával. Rosaceára hajlamos bőr esetében magas faktorszámú fényvédő alkalmazása javasolt, még télen is.

Zsíros, problémás bőr esetén a túlzott napsütés súlyosbíthatja az akne tüneteit. Mattító, könnyen beszívódó, semmiképp sem zsíros fényvédőt vásároljunk, mely visszaállítja a faggyú egészséges összetételét.

Pigmentfoltos bőrűek már kora tavasszal kezdjék el a fényvédelmet, magas faktorszámú készítményekkel.

Az idősödő bőr hidratáló fényvédő krémet kíván, melyet ne felejtsünk el minden nap alkalmazni, száraz bőr esetén pedig a legfontosabb, hogy a fényvédő egyben megnyugtassa és ápolja is a bőrt.

Aki fényérzékeny vagy allergiás bizonyos hatóanyagokra, kerülje azokat az összetevőket tartalmazó krémeket, melyek ilyesmit tartalmaznak.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a bőr fényvédelme csak a nyári hónapokra vonatkozik, pedig megfelelő fényvédelemre minden hónapban szükség van, pláne az arc, a kezek esetében.

Az arc és a kezek könnyebben öregednek napfény hatására, ezért a korai ráncosodást megelőzhetjük a megfelelő arcápolással. A fényvédő krémek használatát már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésével elkezdhetjük.

Martinka Dia

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Csinálj méhecskehotelt

A beporzó rovarok az élet fenntartásának egyik legfontosabb alapkövei, nélkülük nem lesz termés, amiből pedig nekünk csak hátrányunk származhat. Készítsünk számukra otthont!

Elkezdődött a pollenszezon

Tüsszögés, köhögés, orrfolyás, szemviszketés. Jellemző tünetek, pedig reméltem, hogy mivel még csak február van, ezek később jelentkeznek, de a pollennaptár szerint már kínoz bennünket az éger, a mogyoró, a ciprusfélék és tiszafafélék, a kőris, a nyár, a juhar. A pollenszezon kezdete már érezhető.

Segítség az aloe vera ápolásához

Az aloe vera (Aloe barbadensis) egy népszerű szobanövény, amely nem csak mutatós, hanem rengeteg plusz előnnyel jár! Gyógynövényként ismert, amely jó a sebekre, az irritáció enyhítésére, a leégés csillapítására és még sok másra. Hogy sokáig élvezd ezt a jótékony növényt, megmutatjuk, hogyan érdemes gondozni.

A klímaváltozás elsődleges okai


A klímaváltozás, avagy az éghajlatváltozás - azonban a kutatók már évtizedekkel ez előtt felhívták a figyelmet arra, hogy az emberi tevékenységeknek köszönhetően felgyorsult a klímaváltozás, nem győzik hangsúlyozni a globális felmelegedés veszélyeit társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szempontokból egyaránt.