Menü

A szeretethiányos ember ismertető jelei

Nem bírnak meglenni egyedül. Társ-, illetve társaságfüggők. De még ha van is mellettük valaki, akkor is attól paráznak, hogy elfogják veszíteni az illetőt, elhagyják, elárulják őket.

Ez a félelem hozza felszínre bennük a birtoklási vágyat, hogy rátelepedjenek a másikra és tíz körömmel kapaszkodjanak belé. Sajnos nem veszik észre, hogy sok esetben ez a görcsös ragaszkodás az, ami inkább elüldözi az embereket.

Csak magának akar

Egy szeretethiányos embernek semennyi szeretet és figyelem nem elég. Elvárja, hogy minden szabad pillanatodat vele töltsd, mindenki más ráér, ugyanis csak magának akar. Jellegzetesen féltékeny és irigy. Ha rossz kedve van, siess hozzá és vidítsd fel. Táncolj úgy, ahogy ő fütyül. Amennyiben nem teszed, mert szeretnél magaddal is foglalkozni vagy a barátaiddal lenni, mindjárt megkapod, hogy őt senki sem szereti, mert „sosem” akarsz vele lenni. Ne is csodálkozz, hogy hullafáradt vagy mellette, hiszen szabályosan elszívja az életerődet, nem marad energiád mellette!

Elhanyagolt kapcsolatok és szomorú gyerekek

Azt gondolhatod, hogy a szeretethiány egyfajta tömegbetegség, mindenkire arra vágyik. Lássuk be, a szeretet csodálatos dolog, érthető, ha mindenki arra vágyik. Mint ahogy az is, ha az emberek elhanyagolva érzik magukat és kapcsolataikat egy olyan világban, ahol ma már többet simogatjuk a telefont, semmint a partnerünket és többet is beszélünk vele a virtuális világban. Ugyanakkor sok szeretethiányos ember már gyerekkorában sem kapott elég figyelmet, szeretet, ennek okán felnőttként problémái adódhatnak azzal, hogyan mutassa ki a szeretetét és fogadja el a másét. Ráadásul a felnőttek is lehetnek ugyanolyan magányosak és elhanyagoltak, mint a gyerekek. De mégis, honnan tudhatod, mikor állsz szemben egy szeretethiányos emberrel?

Elvárja, hogy növeld az önbizalmát

Látszólag nagyon finom eszközökkel éri el. Ócsárolni kezdi magát, hogy milyen csúnya, béna, tehetségtelen, sosem fogja vinni semmire és azt várja, hogy megcáfold. Mond, hogy nincs igaza, vigasztald meg és erősítsd meg az önbizalmát. Ugyanis ha nem teszed, akkor önigazolásnak veszi mindazt, amit elmondott és akkor aztán bedepressziózik. Meg jól össze is vesztek.

Igyekszik a középpontba kerülni

Sokan úgy próbálnak szeretethez és elismeréshez jutni, hogy mindenáron igyekszenek a középpontba kerülni. Azon fáradozik, hogy olyat tegyen vagy mondjon, amivel felhívhatja magára a figyelmet, mert ha sikerül, akkor megnyugodhat, hogy értékes és fontos másoknak. Olyannyira csak magával van elfoglalva, hogy el is felejti megkérdezni, hogy veled mi van.

Előszeretettel panaszkodik

Mi mást hallhatnál egy szeretetéhes ember szájából, mint az „Engem senki sem szeret!” meg a „Mindenki csak kihasznál és összetörik a szívemet!” és egy Csillagok Háborúja filmsorozatra elegendő sztorit tudnak felhozni, ami őt igazolja, hogy mindig csak bántják.

Mondani sem kell, hogy az együttérzésre, a sajnálatra hajaz. Vannak, akiknek a szánalomszeretet is megfelel. Mellette elvárja, hogy megold a problémáit, de ha neked lenne szükséged segítségre, ne is álmodj arról, hogy meghallgat vagy segít!

Így küzdd le az édesség utáni sóvárgást

Szinte mindenki tudja milyen, amikor megkívánunk valami édeset. Ez teljesen normális, azonban mi a helyzet azzal, amikor szinte sóvárgunk utána?

Elértem a kívánt testsúlyt, mi a teendő ezután?

Sokan azt gondolják a legnehezebb feladat a fogyókúra, hiszen rengeteg erőfeszítést kíván a plusz kilóktól való megszabadulás, azonban több figyelmet kellene fordítani a súly megtartásának mikéntjére is, hiszem egészen más viselkedésformát kíván egy fogyókúra és mást a súly megtartása.

Póráz nélküli kutyasétáltatás?

Vidéken fel sem merül a kutyasétáltatás gondolata, a városokban lakásban tartott kutyusoknak viszont kötelező napi háromszor. Az azonban, hogy mennyi szabadságot adunk kedvenceinknek a szabadban, sokszor egyéni döntés kérdése. Számos vélemény terjed ebben a témában, de vajon mi a helyes? Van-e egyáltalán helyesnek mondható magatartás?

Miért isszuk a gyomorkeserűket?


A gyomorkeserűk nevét nagyon helyesen kapcsolják össze sokan a gyógynövényekkel. Nagyszüleink idején bevett szokás volt, egy kiadós étkezés után egy korty gyomorkeserűt elfogyasztani. Én magam nem szeretem őket, de sokszor mégis gyógyírt jelentenek bizonyos problémákra. Melyek a gyomorkeserűk előnyei, mire használjuk, miért lehet szükség rájuk?

Megduplázza a mozgás hatását, ha ezeket eszed edzés után

A fizikai aktivitás hatására különböző folyamatok játszódnak le a szervezetben: az izmok szénhidrátból előállított glikogénraktárai megfogyatkoznak, és sérül az izmok fehérjeszerkezete.