Menü

Mi az a reiki?

A reiki tulajdonképpen egyfajta természetes érintéses gyógymód, amelyben az energia közvetítése játssza a szerepet. A módszert Mikao Usui hozta létre az 1920-as években, 21 napos böjtje során, s az 1920-as években dolgozta ki elmét és testet fejlesztő módszerét. Alapított egy szervezetet, mely a mai napi létezik.

A reiki Japánból ered, a legtöbb ember számára talán ismeretlen a kifejezés. A reikiről azt kell tudni, hogy az egyszerűségen alapszik, s amelyet bárki képes megtanulni és használni. Hitrendszertől függetlenül működik és kifejezetten nem vallásos jellegű ez a módszer.

A reiki nem csak egy amolyan „kézrátételes energiaátadós” módszer, hanem szellemi út is egyben, s a kezelések során e két oldal összekapcsolódik.

Miért érdemes elsajátítani, milyen hatásai vannak?

Idézném a reiki alapítója, Mikao Usui gondolatait erről:

“Amikor egy ember mentálisan meggyógyul és spirituálisan egészséges, a fizikai egészség természetesen következik be.”

Nagyon ajánlott a reiki azoknak, akik stresszes életet élnek és természetes módszerekkel szeretnének tenni ez ellen a belső feszültség ellen, amelyet a rohanó hétköznapok okoznak, s amely köztudottan egészségromláshoz vezethet. A reiki nagyon sokat segíthet az egészség megőrzésében, hatásai között van az immunrendszer erősítése, a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítása, önmagunk jobb megismerése által.

Milyen egy kezelés?

A kezelés egyfajta nyugtató, meleg, biztonságot adó érzéshez hasonlatos azok szerint, akik alkalmazzák ezt a módszert. A reiki kezelés során elegendő finoman megérinteni a testrészt és máris elindul az energiaáramlás.

A működési elv azon alapul, hogy a reiki a test öngyógyító folyamatait támogatja, a szervezet önmagát gyógyítja meg ezzel a plusz energiával, a kezelő személy segítségével.

Akik nyitottak a hasonló gyógymódok iránt, azok mindenképp próbálják ki a reikit! Szakemberek szerint a reiki a stresszoldás mellett fájdalomcsillapításra, megelőzésre, a tudatosság fejlesztésére, valamint az önbizalom növelésére is jótékony hatású.

Fő területe a pszichés egyensúly megteremtése, mely kihat a fizikai állapotunkra.

A reiki terjedése így igen felgyorsult a 80-as, 90-es években, és több tanár Japánban is elkezdte tanítani a módszert, ezek a kutatások pedig mára bejárták a világot. A reiki alkalmazása napjainkban egyre népszerűbbé válik.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.