Menü

Mi az a reiki?

A reiki tulajdonképpen egyfajta természetes érintéses gyógymód, amelyben az energia közvetítése játssza a szerepet. A módszert Mikao Usui hozta létre az 1920-as években, 21 napos böjtje során, s az 1920-as években dolgozta ki elmét és testet fejlesztő módszerét. Alapított egy szervezetet, mely a mai napi létezik.

A reiki Japánból ered, a legtöbb ember számára talán ismeretlen a kifejezés. A reikiről azt kell tudni, hogy az egyszerűségen alapszik, s amelyet bárki képes megtanulni és használni. Hitrendszertől függetlenül működik és kifejezetten nem vallásos jellegű ez a módszer.

A reiki nem csak egy amolyan „kézrátételes energiaátadós” módszer, hanem szellemi út is egyben, s a kezelések során e két oldal összekapcsolódik.

Miért érdemes elsajátítani, milyen hatásai vannak?

Idézném a reiki alapítója, Mikao Usui gondolatait erről:

“Amikor egy ember mentálisan meggyógyul és spirituálisan egészséges, a fizikai egészség természetesen következik be.”

Nagyon ajánlott a reiki azoknak, akik stresszes életet élnek és természetes módszerekkel szeretnének tenni ez ellen a belső feszültség ellen, amelyet a rohanó hétköznapok okoznak, s amely köztudottan egészségromláshoz vezethet. A reiki nagyon sokat segíthet az egészség megőrzésében, hatásai között van az immunrendszer erősítése, a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítása, önmagunk jobb megismerése által.

Milyen egy kezelés?

A kezelés egyfajta nyugtató, meleg, biztonságot adó érzéshez hasonlatos azok szerint, akik alkalmazzák ezt a módszert. A reiki kezelés során elegendő finoman megérinteni a testrészt és máris elindul az energiaáramlás.

A működési elv azon alapul, hogy a reiki a test öngyógyító folyamatait támogatja, a szervezet önmagát gyógyítja meg ezzel a plusz energiával, a kezelő személy segítségével.

Akik nyitottak a hasonló gyógymódok iránt, azok mindenképp próbálják ki a reikit! Szakemberek szerint a reiki a stresszoldás mellett fájdalomcsillapításra, megelőzésre, a tudatosság fejlesztésére, valamint az önbizalom növelésére is jótékony hatású.

Fő területe a pszichés egyensúly megteremtése, mely kihat a fizikai állapotunkra.

A reiki terjedése így igen felgyorsult a 80-as, 90-es években, és több tanár Japánban is elkezdte tanítani a módszert, ezek a kutatások pedig mára bejárták a világot. A reiki alkalmazása napjainkban egyre népszerűbbé válik.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?