Menü

Megfáztál? Itt a segítség!

Igaz, hogy a héten tombolni kezdett a hőn áhított nyár, a megfázás csalóka szelleme azonban sosem alszik, így ha nem vigyázunk eléggé magunkra, egy forró napon való futás utáni óvatlanság is ledönthet minket a lábunkról. Szerencsére nem kell egyből orvossághoz nyúlnunk, mert rengeteg házi praktika létezik, amivel a kezdeti megfázás enyhíthető, vagy a már komolyodni látszó problémából könnyebb kimászni.

Ezért úgy döntöttem, hogy ebben a cikkben feltárom családi csodaitókánk titkos receptjét, ami segít, finom és nem utolsó sorban még jobb kedvre is derít. Mi télen gyakran csak úgy kedvtelésből is isszuk, hiszen forró, és erősíti az immunrendszert.

Ha nem vagy nyáron megfázós típus, nyugodtan másold ki, vagy mentsd le a receptet, hogy ősszel vagy jövő tavasszal jó szolgálatot tegyen! Nem fogod megbánni.

A recept édesanyámtól származik, és bár nem tudom, hogy ő maga rakta össze, vagy valahol valamikor szerezte, találta, hallotta (talán már ő maga sem tudja), egy biztos, hogy működik! A férjemnek is rendszeresen készítem télen – nemcsak amikor betegeskedik.

Amióta használjuk, és ennyire pozitív tapasztalataink vannak vele, természetesen széles körben terjesztem a receptet, ami olykor-olykor egy kis színt hozhat a beteg napokba, míg haladunk előre a gyógyulás rögös útján.

A családi csodaitóka összetevői rendkívül egyszerűek:

Meleg, de nem teljesen forró víz (hogy éppen iható legyen)
Méz ízlés szerint
Két evőkanál ecet
Két evőkanál citromlé
Egy csipet fahéj

Az elkészítése sem ördöngösség, az összetevőket összekeverjük, s amikor eléggé elegyedtek már egymással, húzóra megisszuk. Napi kétszeri, háromszori fogyasztása rendkívül ajánlott. Később kedvtelésből már kortyolgatva is lehet inni, de az elején fontos, hogy minél gyorsabban megigyuk, így minden összetevő kellőképpen ki tudja fejteni a hatását.

Mert ugye a fahéjról tudjuk, hogy köhögéscsillapító, a mézről közismert, hogy magas ásványi anyag- és vitamin-tartalommal bír, illetve baktériumölő hatása van. Az ecet többek között magas antioxidáns tartalmáról, valamint méregtelenítő hatásáról híres, a citrom pedig amellett, hogy magas C-vitamin tartalma miatt foglal el előkelő helyet a receptben, gyulladácsökkentő hatása van, felveszi a harcot a vírusokkal szemben, illetve erősíti az immunrendszert. Az összetevők által alkotott egység pedig valódi immunerősítő és baktériumölő hatással rendelkező elixírt alkot.

Napestig sorolhatnám az összetevők pozitív egészségügyi hatásait, de most nem teszem, inkább hagyok időt a kóstolásra!

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.