Menü

5 jel, hogy nagyon érzelmes vagy, és emiatt túl sokat aggódsz

Emiatt persze előfordul, hogy nem találod a helyed a világban, de ne aggódj! A végén te fogsz nevetni…ez ugyanis a magas érzelmi intelligencia jele.

1. Folyamatosan azt figyeled, hogy milyen kedved van, és ha rossz, próbálsz tenni ellene

Ha mérges vagy, szomorú, vagy féltékeny időt szánsz az elemzésre, hiszen tudod, hogy a negatív gondolatok sok energiát kivesznek belőled. Megéled az érzéseidet és nem esel tőlük kétségbe. Mivel fontos neked, hogy minél jobban megismerd önmagad nem haragszol magadra azért, mert időnként elszakad a cérna. Fontosnak tartod, hogy megtanuld hogyan kell kimásznod az agyalás spirálból.

2. Ha gondod van valakivel megbeszéled vele

Ezt nem szereted halogatni hiszen tudod, hogy a rossz gondolatokat, rossz élményeket ki kell gyomlálni azonnal. Nem vagy haragtartó és nagyon szereted a tiszta helyzeteket, így igyekszel tisztázni mindent olyan gyorsan, ahogy lehetőséged adódik rá.

3. A motivációd belülről jön, nem külső hatás által

Mivel jó hallgatóság vagy és kíváncsi természet, szereted, ha az emberek elmondják neked a véleményüket.

4. Folyamatosan dolgozol magadon

Bár a nyugalmi állapotot jól ismered, nem szeretsz ellustulni. Úgy érzed, hogy még millió dolog vár felfedezésre, hiszen az ember egy csoda. Rengeteget olvasol, érdekel a pszichológia, és szeretnéd feltárni, hogy ki is vagy valójában.

5. Érdekelnek az emberek problémái, és ha tudsz segítesz

Van egy nagyon jó tulajdonságod: nyugtatóan hatsz a barátaidra. Már megtanultad, hogy úgy mond el a véleményed, hogy ne okozz fájdalmat, így szeretik kikérni a tanácsaidat. Hiszel benne, hogy minden helyzetben van valami jó, és ezt igyekszel is gyakorolni. Remek hallgatóság vagy, és őszinte barát. Tudod, hogy ki mennyit bír el, így nem okozol fájdalmat az őszinteségeddel.

Akár egy picit is tartalmas kapcsolatról van szó, akár a pillanat megéléséről, érzések nélkül egyik sem megy. Félig nem érdemes szeretni. A langyos pocsolyában való létezés nem feltétlenül a legjobb életstratégia. Mégis sokan evickélnek át az életükön az érzéseiket elfojtva. Van, aki meg sem tanulja azokat kifejezni, mert a gyermekkorából hozott korlátok túl erősek, felnőttként pedig már nincs, aki megtanítaná neki lebontani ezeket.

Valódi csodákat viszont csak az tud megélni, aki legyőzi a félelmeit. Csak ő tudja megtapasztalni, hogy mit jelent egy másik emberben teljesen megbízni, mit jelent valakit mélyen szeretni, mit jelent szenvedélyesen élni, és mit jelent teljes szívvel jelen lenni a pillanatban úgy, hogy a problémák, a feszültség, a megfelelési kényszer, az aggályok legalább arra a pillanatra mind megszűnnek, mert semmi más nem számít, csak az, amiben éppen részünk lehet.

Egy mély érzésű ember átadja magát az élet kockázatának, és magához öleli a lehetőségeket. Mert belül mélyen tudja, hogy csak így élhet teljes életet.

A betegségtudat valós okai

Az egészségszorongás kapcsán fontos kiemelni annak két „végpontját”: amikor a személy nem észleli testi jelzéseit, vagy nem veszi tudomásul azokat, illetve amikor felnagyítja őket olyannyira, hogy akár ennek hatására halálfélelmet is átél.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Szorongásos kórképek

A szorongásos zavarok az emberiség leggyakoribb betegségei. Élete folyamán a népesség legalább 25%-a fog megélni valamilyen szorongásos betegséget. Világszerte a családorvosi rendelőkben jelentkezők 30-40%-a szenved szorongásos betegségben. A szorongásos kórképek nőknél 2-4-szer gyakoribbak.

Hogyan tegyünk szert a pozitív kisugárzásra?

A belső kisugárzás, ha van, ha észrevehető, szerintem soha nem lehet igazán negatív. Úgy képzelem el, mint valamiféle fényt, valamilyen bizsergető, vonzerővel bíró aurát, ami körül lengi a tulajdonosát. Ráadásul mindenkinek nyitva áll az út ahhoz, hogy ilyen belső fénnyel, vonzerővel rendelkezhessen. Igen, mindenkinek.

Az elhízás valódi okai

A testsúlyt genetikai tényezők, az anyagcsere sebessége és pszichés eredetű tényezők egyaránt befolyásolják. Az éhség alapvetően elsődleges motiváció, az evés rögzült viselkedésforma, de ami az állatoknál egyszerű szabályozási mechanizmus, az embernél több tényező által meghatározott, bonyolult folyamattá válik, amelynek szociális és kulturális vonatkozásai is vannak.