Menü

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Rengeteg szépségápolási irányvonalat ismerünk, mindenkinek más lesz hatásos, hiszen nem vagyunk egyformák, viszont van egy, amit mindenkinek érdemes kipróbálni. Azt tudjuk, hogy a nyári meleg időszakokban fokozottan oda kell figyelni a vízfogyasztásra, de a többi évszakban is tekintettel kell lennünk testünk folyadék igényére.

Japánban és Ázsia különböző területein már évszázadok óta közismert gyógymód a vízkúra. Az elv azon alapszik, hogy a víz egyébként is szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy, hogy mikor és mennyit iszunk. Az ivás időpontja nagyon fontos. Először reggel, rögtön az ágyból való kipattanás után (már, akinek ez megy egyből) le kell önteni 6-7 deciliter vizet. A víz legyen szűrt víz, de figyeljünk arra, hogy ne legyen belőle minden fontos ásványi anyag és só kipucolva.

Ez a mennyiség először nagyon soknak tűnik, de napról napra lehet növelni az adagokat, egészen 1-1,5 liter vízig. Azután legalább háromnegyed órát nem szabad se inni, se enni, csak a 45 perc lejárta után lehet reggelizni. Napközben is lehet ezt a folyamatot követni, de csak úgy, hogy se a nagy mennyiségű víz elfogyasztása előtt, se utána egy órán át nem szabad enni. Na, de miért is jó nekünk ez?

Testünk 60-70%-a vízből áll, akár lehetnénk gondolkodó uborkák is. Éjszaka a szervezet töltődik, megpróbálja lebontani és kilökni magából a méreganyagokat, számára felesleges dolgokat, amihez a víz elengedhetetlen, hiszen átmossa a szervezetet, azaz gyorsítja az anyagcserét. Megújulnak a sejtek, a vérlemzekékre és az izmokra nagyon jó hatással lesz. Csökken a fejfájások intenzitása és kevesebbszer is fogunk vele küzdeni. Az emésztést is segíti, hiszen szó szerint mosást rendez, ezáltal nem csak a gyomor, hanem a belek is fellélegezhetnek és a puffadástól is elköszönhetünk.

Csökkenteni fogja a vérnyomást, enyhíteni fogja a cukorbetegség és az ízületi gyulladások tüneteit, és mindezek mellett ragyogóvá és egészségesebbé teszi a bőrt és a hajkoronát. A húgyutak is köszönetet fognak mondani, mivel onnan is könnyebben távoznak a baktériumok, vagy még megtelepedni sem igazán lesz esélyük. Szabad pár hét után pihenőt tartani, de mindenképp érdemes a napi rutinba beépíteni, csak jót teszünk magunkkal.

A japánok arról is híresek, hogy egészségmegőrző és gyógyító technikáik nem a gyógyszereken alapszanak, hanem hagyományos, természetes módszereket alkalmaznak, ezen az elven működik a vízkúra is. Figyeljünk a vízfogyasztásunkra és arra is, hogy mikor iszunk, ezzel segíthetjük szervezetünk mindennapos regenerációját.

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!