Menü

Mindent a festett hajról

A hajszín megváltoztatása az egyik legyakoribb módja az önkifejezésnek, és a saját stílusunk megtalálásának. Vannak, akik ugyanúgy természetes színre festik be, van, aki csak idősebb korára dönt így, mert megőszül, néhány embernek pedig egyszerűen tetszik, ha extravagáns színekben pompázik a haja. Mindegy milyen indokból döntünk így, van néhány dolog a szín kiválasztásától a festésen keresztül az ápolásig, amit érdemes figyelembe venni mielőtt belevágunk ebbe a folyamatba.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy megtetszik nekik egy szín, legyen az természetes, vagy valami extrém, és azelőtt döntenének ők maguk is mellette, hogy végig gondolnának néhány fontos faktort. Az első ilyen, hogy a jelenlegi ruhatárunkhoz passzol-e az a szín, hiszen könnyen lehet, hogy teljesen használhatatlanná válik egy csomó ruhánk.

Tegyük fel eddig valakinek fekete haja volt, és sok piros dolgot hordott, most azonban bordóra, vagy lilára festette, ami üti a piros felsőket. Az is sokat számít, hogy a bőrünk színe milyen, hiszen, ha eddig például valakinek szőke haja volt, ami párosult világos szemöldökkel, akkor lehetséges, hogy meg fog lepődni egy fekete, esetlegesen más sötétebb árnyalat mennyire ki fogja ezt emelni. Mindenképp próbáljuk meg legalább elképzelni, hogyan állna nekünk egy adott szín, és nem csak azért választani, mert épp az a divat, vagy máson jól nézett ki.

Otthon vagy szalonban? Ez az első kérdések egyike, ami felmerülhet a hajfestéssel kapcsolatban. Ha csak néhány árnyalattal sötétebbre szeretnénk festeni, és van legalább valamennyi elképzelésünk, hogy miként kell hajat festeni, akkor ebben az esetben azt gondolom nem probléma, hogyha belevágunk otthon. Amennyiben azonban szőkíteni szeretnénk, esetleg extrém színeket, vagy sokkal sötétebbet, mint az eredeti hajszínünk, akkor mindenképp keressünk fel egy szakembert. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy olyan fodrászt válasszunk, aki a nekünk megfelelő hajak elkészítésével foglalkozik, és mindenképp keressünk képeket és véleményeket a munkáiról a közösségi médiában, illetve egyeztessünk vele, hogy tényleg el tudja-e készíteni a mi elképzeléseink szerint a hajunkat.

Ha már megtörtént a baj, és esetleg az otthoni hajfestés katasztrófába fulladt, akkor se essünk kétségbe, hiszen vannak fodrászok, akik még a rendkívüli helyzeteknél is minimalizálni tudják a kárt. A legrosszabb, amit tehetünk ilyenkor az, hogyha a roncsolt hajat nem kezeljük!

Sikeres hajfestés után azonban még nem dőlhetünk hátra, hiszen fontos a haj megfelelő ápolása. Ha szőkített hajra festettünk például kéket, az könnyen kikophat, de más sötétebb színek is gyorsan kopnak, ha forró vízzel mosunk hajat. Fontos, hogy mindig hideg vizet használjunk. Attól, hogy egy samponra rá van írva, hogy festett hajra, még nem biztos, hogy az lesz a megfelelő, olyat kell keresni, ami szulfát - mentes! A szulfátok ugyanis nagyon erőteljes tisztítószerek, amik könnyen kikoptatják a hajat. Ezek helyett olyan terméket keressünk, amelyben plusz színvédő összetevők vannak, és természetes összetevőkből állnak. Érdemes nem túl sokszor hajat mosni egy héten, elég a heti kettő, maximum három, ezzel is megóvva a festett hajat.

Házi praktikák a hajad egészségéért

Ki ne szeretné, ha a haja szép, egészséges, dús és csillogó lenne!? Vannak bevált trükkök, amikkel otthon segíthetünk, hogy ne kelljen minden esetben szalonba rohanni.

Telefonfüggőség ellen: így csökkentsd a képernyőidődet!

Az okoseszközök az életünk elengedhetetlen részévé váltak, ezzel együtt pedig megjelent egy új probléma, társadalmi jelenség: a telefonfüggőség. Mai cikkünkben tippeket adunk a tudatos telefonhasználathoz, a képernyőidő csökkentéséhez!

Sütőtök - ne edd, kend!

Ma már számtalan, jobbnál jobb arcpakolás elérhető a drogériákban, azonban a, konyhai szépítőszereknél nincs természetesebb! Ráadásul olcsó is és a házilag elkészített arcápolásokban pontosan tudjuk mi van és mi mindenre jó.

Magas pulzus éjszaka: kell-e aggódni?

Az éjszaka jelentkező magas pulzus roppant nyomasztóan hathat arra, aki átéli, hiszen a gyors szívverés és az emiatt érzett aggodalom ördögi kört alkothatnak. Minél erősebben érezzük a szívdobogást, annál jobban aggódunk, ami tovább emeli a pulzust. Ez valóban nyugtalanító jelenség, amit mindenképpen ki kell vizsgáltatni (többnyire EKG és 24 órás Holter vizsgálat segítségével), hiszen a szapora szívműködés, mint érzés, lehet valódi tachycardia, lehet szívritmuszavar.

Tegyünk a mellrák ellen!

A mellrák kialakulása részben a véletlenen és az öröklődő géneken múlik, legalább ekkora jelentőségük van azonban az életmód és a környezeti tényezők hatásainak is. A mellrák megelőzésének számos módja lehet. Tegyünk meg mindent!