Menü

Ezt próbáld ki! - kerékpározás

Most, hogy beindult a bicikliszezon egyre több embert látni két keréken közlekedni a városokban és azokon kívül egyaránt. A kerékpározás nem véletlenül népszerű, hiszen egyszerre egészséges és szórakoztató kikapcsolódás.

A legtöbb ember tud biciklizni – ez már jó ideje így van, a kerékpározás szabadidős jellegű széleskörű elterjedése viszont újkori dolog. Főleg Magyarországon. Nálunk az elmúlt 15-20 évben zajlott le, ha fogalmazhatunk így, a kerékpározás újrafelfedezése. Sorra épültek és épülnek a bringautak, amelyeket jó időben igazi tömegek népesítenek be. Kicsik és nagyok, komplett családok, baráti társaságok pattannak nyeregbe azért, hogy hódoljanak kedvelt időtöltésüknek.

Kultúrája lett a biciklizésnek, amely egyszerre sport és szórakozás. Hiszen amellett, hogy szép vidékeket fedezhetünk fel a két keréken, a szabad levegőn vagyunk és nem mellesleg hatékony fizikai munkát végzünk. A kerékpározás ráadásul úgy mozgat meg, hogy közben kíméli az ízületeket, a szalagokat, az inakat és a csontokat. Edzi a szívet, növeli szervezetünk terhelhetőségét, teljesítőképességét.

A biciklizés nem olcsó, viszont nagy előnye, hogy csak egyszer kell viszonylag nagyobb összeget kiadni ár. Érdemes minőségi kerékpárt választani, olyat, ami pontosan megfelel céljainknak, hol és mennyit szeretnénk tekerni. A ruházat mellett hangsúlyt kell fektetni a megfelelő védőfelszerelésre is, főként a gyerekeknél.

Ami a versenyszerű sportolást illeti, a kerékpározást több ágon lehet űzni. A legnépszerűbb az országúti kerékpározás, de a pályakerékpár is az olimpiai program része, ahogyan a mountain bike is. Mindegyik komoly fejlődésen esett át az elmúlt időszakban. A versenyzést fiatalon el lehet kezdeni, és általánosságban a kerékpározásról elmondható, hogy az idősebbek is sokáig aktívak a különböző szakágak megmérettetésein.

Fotó:
pixabay.com

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.