Menü

Ezt próbáld ki! - kerékpározás

Most, hogy beindult a bicikliszezon egyre több embert látni két keréken közlekedni a városokban és azokon kívül egyaránt. A kerékpározás nem véletlenül népszerű, hiszen egyszerre egészséges és szórakoztató kikapcsolódás.

A legtöbb ember tud biciklizni – ez már jó ideje így van, a kerékpározás szabadidős jellegű széleskörű elterjedése viszont újkori dolog. Főleg Magyarországon. Nálunk az elmúlt 15-20 évben zajlott le, ha fogalmazhatunk így, a kerékpározás újrafelfedezése. Sorra épültek és épülnek a bringautak, amelyeket jó időben igazi tömegek népesítenek be. Kicsik és nagyok, komplett családok, baráti társaságok pattannak nyeregbe azért, hogy hódoljanak kedvelt időtöltésüknek.

Kultúrája lett a biciklizésnek, amely egyszerre sport és szórakozás. Hiszen amellett, hogy szép vidékeket fedezhetünk fel a két keréken, a szabad levegőn vagyunk és nem mellesleg hatékony fizikai munkát végzünk. A kerékpározás ráadásul úgy mozgat meg, hogy közben kíméli az ízületeket, a szalagokat, az inakat és a csontokat. Edzi a szívet, növeli szervezetünk terhelhetőségét, teljesítőképességét.

A biciklizés nem olcsó, viszont nagy előnye, hogy csak egyszer kell viszonylag nagyobb összeget kiadni ár. Érdemes minőségi kerékpárt választani, olyat, ami pontosan megfelel céljainknak, hol és mennyit szeretnénk tekerni. A ruházat mellett hangsúlyt kell fektetni a megfelelő védőfelszerelésre is, főként a gyerekeknél.

Ami a versenyszerű sportolást illeti, a kerékpározást több ágon lehet űzni. A legnépszerűbb az országúti kerékpározás, de a pályakerékpár is az olimpiai program része, ahogyan a mountain bike is. Mindegyik komoly fejlődésen esett át az elmúlt időszakban. A versenyzést fiatalon el lehet kezdeni, és általánosságban a kerékpározásról elmondható, hogy az idősebbek is sokáig aktívak a különböző szakágak megmérettetésein.

Fotó:
pixabay.com

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.