Menü

Ezt próbáld ki! - kerékpározás

Most, hogy beindult a bicikliszezon egyre több embert látni két keréken közlekedni a városokban és azokon kívül egyaránt. A kerékpározás nem véletlenül népszerű, hiszen egyszerre egészséges és szórakoztató kikapcsolódás.

A legtöbb ember tud biciklizni – ez már jó ideje így van, a kerékpározás szabadidős jellegű széleskörű elterjedése viszont újkori dolog. Főleg Magyarországon. Nálunk az elmúlt 15-20 évben zajlott le, ha fogalmazhatunk így, a kerékpározás újrafelfedezése. Sorra épültek és épülnek a bringautak, amelyeket jó időben igazi tömegek népesítenek be. Kicsik és nagyok, komplett családok, baráti társaságok pattannak nyeregbe azért, hogy hódoljanak kedvelt időtöltésüknek.

Kultúrája lett a biciklizésnek, amely egyszerre sport és szórakozás. Hiszen amellett, hogy szép vidékeket fedezhetünk fel a két keréken, a szabad levegőn vagyunk és nem mellesleg hatékony fizikai munkát végzünk. A kerékpározás ráadásul úgy mozgat meg, hogy közben kíméli az ízületeket, a szalagokat, az inakat és a csontokat. Edzi a szívet, növeli szervezetünk terhelhetőségét, teljesítőképességét.

A biciklizés nem olcsó, viszont nagy előnye, hogy csak egyszer kell viszonylag nagyobb összeget kiadni ár. Érdemes minőségi kerékpárt választani, olyat, ami pontosan megfelel céljainknak, hol és mennyit szeretnénk tekerni. A ruházat mellett hangsúlyt kell fektetni a megfelelő védőfelszerelésre is, főként a gyerekeknél.

Ami a versenyszerű sportolást illeti, a kerékpározást több ágon lehet űzni. A legnépszerűbb az országúti kerékpározás, de a pályakerékpár is az olimpiai program része, ahogyan a mountain bike is. Mindegyik komoly fejlődésen esett át az elmúlt időszakban. A versenyzést fiatalon el lehet kezdeni, és általánosságban a kerékpározásról elmondható, hogy az idősebbek is sokáig aktívak a különböző szakágak megmérettetésein.

Fotó:
pixabay.com

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.