Menü

Fronthatás várható

Az időjárás jelentések mindig tájékoztatnak az aktuális fronthatásokról is, de vajon hogyan befolyásolják szervezetünket az adott frontok, és mit tehetnek a frontérzékenyek a tünetek megelőzése érdekében?

Az időjárás változásai, legyen szó lehűlésről, vagy felmelegedésről, hatással vannak szervezetünk működésére is, nem hiába mondják azt sem, hogy frontok idején megtelnek a szülőszobák.

Arra vonatkozóan, hogy a frontok milyen hatással lehetnek a várandós kismamákra illetve a magzatokra, és hogy hogyan befolyásolják a szülés megindulását, inkább csak tapasztalatokról beszélhetünk, mint konkrét tényekről.

Az viszont egyértelműen megfigyelhető, hogy az időjárás változás hatással van a hormon- és immunrendszerünkre, valamint vérnyomásunkra is. Általában az idősebb korosztály tagjai érzékenyebbek ezekre a változásokra, de kutatások szerint a frontérzékenység mentális illetve egészségi állapottól is függ.

A frontérzékenység tipikus tünetei a fáradékonyság, szédülés és fejfájás, de gyakori panasz frontok idején az ízületi fájdalom is. Hidegfront esetén az erre érzékenyek vérnyomás-emelkedést tapasztalhatnak, mivel az erek összeszűkülése nagyobb terhet jelent a szívnek. Melegfront esetén az erek kitágulnak, aminek hatására a vérnyomás csökken. Megdöbbentő hogy hidegben akár 40%-kal is megnőhet a vérnyomás problémákkal összefüggésbe hozható halálozások száma!

Annak érdekében, hogy egyáltalán ne, illetve csak kevésbé viselje meg szervezetünket a fronthatás, érdemes néhány életmóddal kapcsolatos tanácsot megfogadni. A folyadékfogyasztásra ügyeljünk, és igyunk meg minimum 2-3 liter vizet naponta. A mozgásnak illetve a megfelelő (vitaminokban és ásványi anyagokban dús) táplálkozásnak megelőző szerepe lehet a frontérzékenység esetén is. Továbbá a szakemberek javasolják még a váltóvizes zuhanyzást, ami segíthet megőrizni ereink rugalmasságát. És bizony a megfelelő mennyiségű alvás is enyhítheti a frontok szervezetünkre gyakorolt hatásait.

Fotó:
pixabay.com

Házilag a korpa ellen

A sok férfi és nő életét keseríti meg és teszi kényelmetlenné. A fejbőr hámlása mögött több minden is állhat, ami összefügg a kezelésével is.

Az arcápolás lépései

A megfelelő arctisztítás is hozzájárul az egészséges bőrhöz, a táplálkozás és a bőrápoló krémek használata mellett a tisztításra is érdemes odafigyelni.

Káros kozmetikumok – jobb, ha nem használod

Meglepődnél, ha olykor tüzetesen végigolvasnád az arckrémed, az alapozód, a krémeid, a tusolód, az arcpakolásaid, a dekor kozmetikumaid összetevőinek listáját! Pedig van belőlük a fürdőszobapolcon dögivel. Állítólag egy átlagos nő százhatvannyolc, egy férfi nyolcvanöt kozmetikai összetevőt ken magára egyetlen nap alatt.

Rákellenes ételek

Ma már sajnos mindenki ismer olyan szomszédot, barátot, kollégát, vagy sajnos közvetlen közeli vagy távoli családtagot, aki megküzdött a rákbetegséggel, vagy aki netán sajnos elveszítette a harcot vele. Szomorú, alattomos, kegyetlen betegség, olykor villámgyors lefolyású, máskor sok szenvedéssel ér véget. Elkerülni, kivédeni, meggyógyítani nem lehet, de a megelőzésben van némi szerepe azért az életmódnak.

Természetes görcsoldás

Az erős menstruációs görcsök ellen sokan a legegyszerűbb megoldást választják, fájdalomcsillapítót vesznek be. Sokszor valóban ez a leggyorsabb módja a görcsoldásnak, de vannak alternatív módszerek is a fájdalom csökkentésére.