Menü

Ezt próbáld ki! - golf

Gazdagok sportja – vágják rá a legtöbben a golfra, pedig ez nem volt mindig igaz és manapság sem mindig az. A jövőben pedig szeretnék még szélesebb rétegek számára elérhetővé tenni a népszerű mozgásfajtát.

A golf hagyományai óriásiak. A játék eredete egészen a 15. századig vezethető vissza, a helyszín Skócia. Érdekesség, hogy akkoriban és a következő két évszázadban több helyen, Angliában, Skóciában és Amerikában is megtiltották az űzését.

A 18. században elkezdtek megalakulni a hivatalos golfklubok és ezzel párhuzamosan lefektették a játék szabályait. A sportág népszerűsége folyamatosan nőtt, az eszközök pedig fejlődtek. A golf olimpiai sportág lett, már 1900-ban ott volt a programban, négy évvel később is, aztán hosszú időre kikerült az ötkarikás játékok listájáról. A száműzetésnek azonban vége, a 2016-os riói olimpián a golf ismét szerepelhet.

Magyarországra a 20. század legelején jutott el a játék, nem sokkal később megrendezték az első hazai versenyt és a honi „profi” golfozók egyre jobbak lettek. A második világháborút követően a magyar golf voltaképpen megszűnt létezni, csak 1990-es és 2000-es években éledt újjá, pályák nyitásával, viadalok, bajnokságok szervezésével. Nálunk is egyre több fiatal próbálja ki a sportágat.

A játék célja nem bonyolult (minél kevesebb ütéssel kell eljuttatnunk labdánkat a pálya végén található lyukba), a végrehajtása, menete és olykor a szabályai már annál inkább annak tűnhetnek. A speciális mozgássor megtanulása sem egyszerű feladat. A golf a mozgás, a koncentráció és a taktika mellett a szabad levegőn tartózkodás szempontjából is igen hasznos időtöltés.

A golf sokáig a tehetősek sportja volt, manapság azonban a pályák számának emelkedésével elérhető közelségbe került a kisebb pénztárcájúak számára is.

Fotó:
pixabay.com

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.