Menü

Erősítse közvetlenül citrusfélékkel a körmeit!

A citrom, a narancs, lime, grapefruit és a mandarin belseje, héja kiváló körömerősítőként szolgálhat. Ehhez nem kell mást tenni, mint közvetlenül bedörzsölni vele a körmünket. Ráadásul még újrahasznosításnak is kiváló.

Remélhetőleg gyakran fogyasztunk gyümölcsöket és citrusféléket. Ha így van, akkor máris adott a házi körömerősítőnk: miután meghámoztuk a narancsot, vagy mandarint, a héjával, belső részével kenjük be jól a körmeinket. A citrom esetén a félbevágott, kifacsart citrom belsejébe mártogassuk a körmünket. Hamar észre fogjuk venni, hogy a körmeink egészségesebbé válnak, és erősebbek lesznek!

Akiknek ez a közvetlen megoldás nem szimpatikus, készíthetnek házi körömerősítő esszenciát. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a citrusféle gyümölcs levéhez adjunk olívaolajat, és ezzel kenjük át a körmünket többször, vagy áztassuk körmeinket ebbe a folyadékba. Hatásos még az avokádó, szója-, és ricinusolaj használata is, valamint a napraforgóolaj is abban az esetben, ha hidegen sajtolt, kistermelői forrásból származó formában szerezzük be.

A házi körömerősítés további előnye, hogy körmünk közvetlenül juthat hozzá a szükséges vitaminokhoz, nem pedig szájon át bevihető vitaminok útján.

Bármely megoldást is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy természetes összetevőket tartalmazó körömerősítőt használunk. Ráadásul környezetvédelmi szempontból sem utolsó, hogy vásárlás helyett hasznosítjuk pl. a gyümölcs héját.

Figyelem: fogyasztás és használat után a gyümölcs héját komposztáljuk, ha van rá lehetőség! Sajnos társasházakban ez ritkán megoldott, de ha családi házban élünk, akkor csak rajtunk múlik, hogy a komposztálással is hozzájáruljunk a környezetvédelemhez, és ne csak a körmeinket óvjuk, hanem a Földet is! 

Fotó:
pixabay.com

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.

Ellenőrizzük rendszeresen a vércukorszintünket!

Sokak életét keseríti meg a cukorbetegség, ami köztudottan az egyik leggyakoribb népegészségügyi probléma Magyarországon. A cukorbetegséget megelőzi az inzulinrezisztencia, mely sokszor tünetmentesen jelentkezik. Mit jelent a magas vércukorszint és az alacsony vércukorszint és miért ajánlott mérni. Erről szól mai cikkünk.

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Amit a hosszú COVID jelenségről tudni érdemes

A COVID-19 világjárvány óta több millió ember fertőződött meg a hivatalos nevén SARS-CoV-2 vírussal. Míg sokan felépülnek a fertőzésből néhány héten belül, egyeseknél hosszabb távú tünetek jelentkeznek, amelyeket összefoglaló néven long COVID-nak nevezünk. Ebben a cikkben ezen jelenségről, annak tüneteiről, hatásairól és kezelési lehetőségeiről tudhatunk meg többet.