Menü

Rendhagyó edzésnapló – kezdek belejönni?

Folytatom a rendhagyó edzésnaplómat, ahol is arról mesélek Nektek, hogy milyen teljesen kezdőként a konditeremben. Bocsánat, de most már nem is vagyok teljesen kezdő. Nem annyira. Nem annyira, mint első alkalommal.

Már magamtól tudom, hogy merre van az öltöző. Na jó, meg azt is, hogy néhány gépet hogyan kell használni. Mire az edzőm megérkezik, néhány feladatot már teljesítek, megdicsér. S hogy többet bírok-e, mint előtte? Nos, egyáltalán nem. Ettől a néhány alkalomtól nem lehet megerősödni. De tény, hogy valamit talán javít az önbizalmamon az edzés, mert szinte kockásnak látom a hasam a tükörben, míg bemelegítek a szobabiciklin, és vékonynak a testemet az (egyetlenegy) edzőruhámban, amíg végzem a guggolásokat. Sajnos az otthoni tükrökben mindebből semmit sem látok viszont.

Na igen, a guggolások… Ebben kezdett növekedni a teljesítendő mennyiség, ugyanis már a dupláját kell csinálnom, mint első alkalommal. Persze nem a hasprést, ami nekem pont könnyen megy… Abból még ugyanannyit nyomok, bár néha ráteszek egy kicsit szorgalomból, ha már egyszer… Még az sem veszi el a kedvem, hogy a minap olvastam egy tréner oldalán a facebook-on, hogy a hasprés semmit sem ér. Biztos rosszul tudja. Bár erre kevés az esély, de nekem ér valamit, mert hiszek benne, és kész.

A teremben igazi kis csapat van, már mindenki barátságosan fogad. Megkedveltem ezeket a fiatal srácokat, akik ide járnak. Járnak persze lányok is, de ők nem olyan közvetlenek. Nem tudom, mi lehet az oka, talán a női féltékenység? A fiúk pedig felszabadultabbak sportolás közben? Ki tudja, mindenesetre nagyon segítőkészek, és elnézően mosolyognak, hogy csak a rudat emelgetem súlyok nélkül, és hogy minden eszközt a legkisebb fokozaton használok. Pedig nem is sejtik, hogy nemrég még vízzel megtöltött fél literes palackokat emelgettem otthon súlyok gyanánt.

Az edzőm kedves és türelmes, békésen irányítgatja a profi, szálkás, kigyúrt srácokat ugyanúgy, mint a csajokat, akiken semmi izom nem látszik. Mondanom sem kell talán, hogy én jócskán az utóbbi kategóriába tartozom… 

Képünk illusztráció.
Fotó: Pixabay.com

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.