Menü

Ilyen az ideális reggel

A reggel alapjaiban határozza meg a napunkat, ezért érdemes nagyobb figyelmet szentelni annak, hogyan töltjük. Tervezés, tudatosság, leleményesség.

Az egész alvással kezdődik, illetve végződik. Az alvásigény személyenként változhat, ugyanakkor az is megállapítható, hogy aki többet alszik, jobban érzi magát, egészségesebb. A jó reggel a korai lefekvéssel kezdődik, mert így tudunk időben felkelni, úgy, hogy ne legyen ezután rohanás az egész napunk. Persze az ideális lefekvési/felkelési időpontot, illetve alvásmennyiséget nagyon nehéz tartani, főleg mondjuk egy sokat dolgozó kisgyerekes szülőnek, de a rendszer a lényeg, az pedig alakítható.

Ha megvan a rendszerünk, mindenképpen tegyük a részévé a kiadós, egészséges reggelit. Nem kell teletömni magunkat, de a kávé/keksz kombináció nem sok energiát tud adni a napra. Maximum egy lökést, sokkal jobb, ha táplálóbb étkeket választunk. A kínálat nagy, mindenki megtalálhatja az ízlésének valót: tej, müzlik, zab és gabonapelyhek, gyümölcs, joghurt, stb...

S ha már energia: ha sportolunk, semmiképpen se hagyjuk ki a nap első étkezését, s az is igaz, hogy a reggeli mozgás még több pluszenergiát tud nekünk adni. Bizony, az ember általában nehezen passzírozza be napirendjébe a reggeli/délelőtti sportolást, de megéri. Legyen az futás, séta, bicikli, vagy konditerem, gyorsan tapasztaljuk az energiaszintünkre gyakorolt jótékony hatást.

Mindennek a kulcsa az idő. Időnk akkor lesz, ha megalkotjuk saját kis rendszerünket, amely tervezéssel, tudatossággal és némi leleményességgel egyáltalán nem elérhetetlen.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.