Menü

Rendszerben az egészség

A megfelelő hely és az idő. Bizony ezek nem egyszerű akadályok az egyszeri, dolgozó, esetleg gyermekkel is rendelkező átlagember életében. Kreatívnak, rugalmasnak és leleményesnek kell lenni ahhoz, hogy időt szakítsunk a szórakozásra, valamilyen hobbira, vagy esetleg a nagyon fontos rendszeres testmozgásra. Utóbbi esetében nem árt az állandóság sem, hiszen hosszú távon éppen úgy tudjuk rendszeressé tenni a sportot, ha beépítjük azt mindennapjainkba. Az emberek jelentős része azonban rendszertelenül lót-fut az életben, s ez rendkívül megnehezíti a dolgot.

Ez pontosan így van, de mi van akkor, ha egy kicsikét megpróbálunk visszafelé gondolkodni. Egyszer-egyszer kössük a rendszeres heti testmozgáshoz a programunkat és nézzük meg, mi jön ki a dologból! A fix sportos program, vagy edzésterv ütemet és tempót adhat életünknek, persze vannak dolgok, amelyekkel nem tudunk mit kezdeni, de éppen ezért ezekkel nem kell foglalkozni. Sportos tervünk legyen szilárd és pontos, de ne legyen kőbe vésve, egy minimális rugalmasságot hagyjunk a rendszerben. Meglátják, így hatékonyabb a módszer!


Tornázni bárhol lehet, akár otthon is. Csak egy jógaszőnyeg kell, és bármilyen helyiség megfelel!

A másik dolog a hely kérdése. Nincs megfelelő futópálya, park a közelben, nem szeret sok ember közé járni, nem bírja konditerem hangulatát? Semmi gond. Ezt sem kell túlgondolni, amennyiben kész a motiváció, voltaképpen bárhol elkezdhetjük edzésprogramunkat! Nem kell megtalálni a tökéletes helyet, mert a tökéletes hely az, ahol hosszútávon is képesek vagyunk sportolni. Lehet ez otthon, vagy a nagyvárosban. A lényeg a rendszer és a célok meghatározása.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.