Menü

Az okos eszközeink elbutítanak minket?

A különböző digitális eszközök használata sok szempontból kényelmesebbé teszi életünket, de ez vajon azt is jelenti, hogy kevésbé kell használni az agyunkat?

A digitális eszközök az elmúlt években radikálisan betörtek életünkbe, egyre több életterületünket uralják. Mindent „megjegyeznek” helyettünk: időpontokat, dátumokat, telefonszámokat. De vajon „okos” eszközök mellett már nincs szükség „okos” agyra?

Ma már nem kell, hogy memorizáljuk, mikor hol és kivel találkozunk, kinek mikor van a szülinapja, mert digitális eszközeink ezt megteszik helyettünk. Sőt mi több, nemcsak rögzítik ezeket az információkat, hanem figyelmeztetnek is az aktuálisan fontos eseményekre. Ez egyértelműen tehermentesíti agyunkat, de inkább pozitív értelemben. Ugyanis ahogyan a jelenséget nevezni szokás, a „digitális amnézia” nem azt jelenti, hogy nem kell használni az agyunkat, hanem azt hogy kevésbé van leterhelve, ami a szakemberek szerint kedvez a kreativitásnak.

Mert miközben számos dolgot elvégeznek már helyettünk a „gépek”, a mai ember jóval több információval néz szembe, ezért elkényelmesedésről biztosan nem beszélhetünk. Az biztos, hogy ez a jelenség megváltoztat minket, de az korántsem egyértelmű, hogy pozitív vagy negatív értelemben.

Amikor takarítasz, ott is takarítasz?

Mi a legjobb stratégia az otthonunk alapos kitakarításához? Hogyan varázsolhatunk makulátlan rendet a legeldugottabb részeken is? Akinél „patikarend” van, vajon mi a titka?

Egy szelfi a holokausztemlékmű előtt?

Egy szelfi a holokausztemlékmű előtt? A katasztrófaturizmus a turizmusnak az a fajtája, amely olyan helyeket jelent, ahol valamilyen szerencsétlenség vagy katasztrófa történt.

Szabadulószobák – miért érdemes olykor ellátogatni?

Az izgalmak mindig is megmozgatták az emberek fantáziáját. Szeretünk borzongani, szeretjük a rejtélyeket, ezért is nézünk annyi krimit és horrort, és ezért játszunk stratégiai játékokat is. A szabadulószobák életre keltik ezeket az általunk kedvelt virtuális kihívásokat.

Vízerek a lakásban

A vízérsugárzás a földalatti rétegekben található vízzáró rétegek között kialakuló átszivárgó vízmosások következtében alakul ki. Polarizálja a föld belsejében lévő energiákat és térhálós sugárzásokat. Az emberi szervezet 60-70%-a víz. A vízerek frekvenciái nagyon hasonlítanak az ember szerveinek frekvenciáihoz. A vízérsugárzás információtartalma megzavarja az emberi test harmónikus működését.

Senki sem veszi észre, ha megcsináljuk, de azonnal , ha nem…

A házimunkáról van szó bizony. Azt mondják, hogy összesen négy hónapot töltünk vasalással az életünkből, legalábbis egy friss tanulmány szerint. Utálatos házimunka.