Menü

Az okos eszközeink elbutítanak minket?

A különböző digitális eszközök használata sok szempontból kényelmesebbé teszi életünket, de ez vajon azt is jelenti, hogy kevésbé kell használni az agyunkat?

A digitális eszközök az elmúlt években radikálisan betörtek életünkbe, egyre több életterületünket uralják. Mindent „megjegyeznek” helyettünk: időpontokat, dátumokat, telefonszámokat. De vajon „okos” eszközök mellett már nincs szükség „okos” agyra?

Ma már nem kell, hogy memorizáljuk, mikor hol és kivel találkozunk, kinek mikor van a szülinapja, mert digitális eszközeink ezt megteszik helyettünk. Sőt mi több, nemcsak rögzítik ezeket az információkat, hanem figyelmeztetnek is az aktuálisan fontos eseményekre. Ez egyértelműen tehermentesíti agyunkat, de inkább pozitív értelemben. Ugyanis ahogyan a jelenséget nevezni szokás, a „digitális amnézia” nem azt jelenti, hogy nem kell használni az agyunkat, hanem azt hogy kevésbé van leterhelve, ami a szakemberek szerint kedvez a kreativitásnak.

Mert miközben számos dolgot elvégeznek már helyettünk a „gépek”, a mai ember jóval több információval néz szembe, ezért elkényelmesedésről biztosan nem beszélhetünk. Az biztos, hogy ez a jelenség megváltoztat minket, de az korántsem egyértelmű, hogy pozitív vagy negatív értelemben.

Feszültségoldó fűszerek, amik minden háztartásban ott vannak

Bizonyára mindenki emlékszik a mesében szereplő boszorkányra és javasasszonyra, de említhetném a füves embert is, aki különböző hatást gyakorolt az emberekre bizonyos növények segítségével.

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

Ezekből a gyógynövényekből érdemes most elraktározni

Nem csak befőttet szokás elrakni télire, hanem akár gyógynövényekkel is feltölthetjük a kamrát azokra az időkre, amikor nincs idényük.

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.