Menü

Mosolyogjunk többet, hogy megnyerőbbek legyünk!

Nagyon kevés erőfeszítéssel is lehetünk sokkal megnyerőbb beszélők. A titok csak annyi, hogy mosolyogjunk többet! Egy nagyon rövid ideig tartó mosolygós időszak is befolyásolhatja az emberek döntéseit.

Francesca Gino nemrégiben megjelent könyvében többek között egy olyan projektet is részletez, amiben főiskolai hallgatóknak mutattak egy nagy adag fotót, amin az emberek arcára kiül valamilyen érzelem. A fotókat 16 ezredmásodpercig látták a résztvevők. Ez a 16 másodperc éppen a tudatküszöb alatt van, tehát ilyenkor a hallgatók még nem voltak képesek a fotók és az azokon szereplő tudatos felismerésére. A fotók „nézegetése” előtt a hallgatók egy jegyzetet kaptak feltételezhetően egy másik hallgatótól, amelyen valamilyen ösztönző jegyzet szerepelt arra vonatkozóan, hogy később vegyenek részt egy másik, nem fizetett, italkóstoló tanulmányban.

Azok közül, akik mérges arcot láttak a fotókon (tudat alatt), 24%-uk döntött úgy, hogy a későbbi, italkóstoló tanulmányban részt vesz. A semleges arcot „látók” közül 41% hozta azt a döntést, hogy bevállalja a részvételt, a boldog arcot vizualizálók közül pedig 62% hozott pozitív döntést.

Mosolygó arcot látni megnöveli a meggyőzés erejét. Mosollyal úgynevezett – furán hangzik, de – érzelmi fertőzést hozhatunk létre, ami szintén megemeli a megnyerő képességet. Mindannyian észrevettük már, hogy ha egy beszélgetés vagy előadás közben rámosolygunk társainkra, arra ösztönözzük őket, hogy mosolyogjanak vissza? Gyakran ez egy tudat alatti mimika.

Hozzunk létre pozitív, megnyerő környezetet mindössze azzal, hogy többet mosolygunk! A pozitív érzések húznak minket előre, míg a negatívak csak hátrafelé tolnak minket. Kevésbé vagyunk meggyőzőek, ha haragunkat kifejezzük. Lehet, hogy átmeneti elismerést vagy előzékenységet kapunk, de ez mind csak ideiglenes, nem leszünk valóban megnyerőek tőle. Legyünk meggyőzőek egy mosoly segítségével!

Forrás: http://www.virtualspeechcoach.com/2013/05/22/smile-more-to-persuade/

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.