Menü

Mosolyogjunk többet, hogy megnyerőbbek legyünk!

Nagyon kevés erőfeszítéssel is lehetünk sokkal megnyerőbb beszélők. A titok csak annyi, hogy mosolyogjunk többet! Egy nagyon rövid ideig tartó mosolygós időszak is befolyásolhatja az emberek döntéseit.

Francesca Gino nemrégiben megjelent könyvében többek között egy olyan projektet is részletez, amiben főiskolai hallgatóknak mutattak egy nagy adag fotót, amin az emberek arcára kiül valamilyen érzelem. A fotókat 16 ezredmásodpercig látták a résztvevők. Ez a 16 másodperc éppen a tudatküszöb alatt van, tehát ilyenkor a hallgatók még nem voltak képesek a fotók és az azokon szereplő tudatos felismerésére. A fotók „nézegetése” előtt a hallgatók egy jegyzetet kaptak feltételezhetően egy másik hallgatótól, amelyen valamilyen ösztönző jegyzet szerepelt arra vonatkozóan, hogy később vegyenek részt egy másik, nem fizetett, italkóstoló tanulmányban.

Azok közül, akik mérges arcot láttak a fotókon (tudat alatt), 24%-uk döntött úgy, hogy a későbbi, italkóstoló tanulmányban részt vesz. A semleges arcot „látók” közül 41% hozta azt a döntést, hogy bevállalja a részvételt, a boldog arcot vizualizálók közül pedig 62% hozott pozitív döntést.

Mosolygó arcot látni megnöveli a meggyőzés erejét. Mosollyal úgynevezett – furán hangzik, de – érzelmi fertőzést hozhatunk létre, ami szintén megemeli a megnyerő képességet. Mindannyian észrevettük már, hogy ha egy beszélgetés vagy előadás közben rámosolygunk társainkra, arra ösztönözzük őket, hogy mosolyogjanak vissza? Gyakran ez egy tudat alatti mimika.

Hozzunk létre pozitív, megnyerő környezetet mindössze azzal, hogy többet mosolygunk! A pozitív érzések húznak minket előre, míg a negatívak csak hátrafelé tolnak minket. Kevésbé vagyunk meggyőzőek, ha haragunkat kifejezzük. Lehet, hogy átmeneti elismerést vagy előzékenységet kapunk, de ez mind csak ideiglenes, nem leszünk valóban megnyerőek tőle. Legyünk meggyőzőek egy mosoly segítségével!

Forrás: http://www.virtualspeechcoach.com/2013/05/22/smile-more-to-persuade/

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.