Menü

Hogyan nem nőnek a feladatok a fejünkre?

Biztosan sokan hallottak már az antihalogató szerdáról. Viszont talán még többen vannak, akik nem, ezért most bemutatjuk Nektek ezt a remek, a munkahetet feldobó és feladatokat megkönnyítő megoldást!

Hogyan tehetnénk meg azt, hogy ne egy ládányi feladattal indítsuk a hétfőt vagy fejezzük be a hetet? Mi sem egyszerűbb! Mindössze egy kis kitartás és elhatározás kell hozzá.

Életemben először körülbelül egy éve hallottam erről a fogalomról egy barátnőmtől, azóta viszont igyekszem gyorsan terjeszteni. Meglepett, hogy a körülöttem élő emberek többsége még nem hallott róla. Korábban Farkas Lívia írt a blogjában az antihalogató szerdáról. Lényege, hogy elvégezzük az elmúlt egy hétben felhalmozódott, halogatott feladatokat. Olyankor nincs kifogás, nyafogás vagy kibújás a kötelezettségek alól. Minden szeretett vagy nem szeretett feladatot meg kell csinálnunk.

Természetesen sokkal nehezebb azoknak az embereknek, akiknek az alapjelleméhez szorosan hozzátartozik a halogatás. De ez a módszer – kellő kitartással – nekik segíthet a legtöbbet.

Az előző munkahelyemen be is vezettem ezt a szokást, és remekül tudtunk vele dolgozni. Szerdánként mindig sokkal hasznosabbnak és eredményesebbnek éreztük magunkat. Egyszer előfordult, hogy áttettük az antihalogató szerdát csütörtökre. Jót nevettünk rajta, de csütörtökön nem volt kegyelem. Mindent befejeztünk, amit addig felhalmoztunk. Felszabadító érzés!

Így történt az eset, hogy külföldre költözésem alkalmával is alkalmazni kezdtem a módszert. Az első adandó alkalommal két, akkor már napok óta húzódó feladatot hajtottam végre, aminek a legnehezebb része az volt, hogy egy alig beszélt idegen nyelven kellett megszólalnom. A végeredmény pedig mondhatni csodás lett! Habár nem tudtam teljesen elmondani, amit szerettem volna (nem baj, mert megértették, mit szeretnék!), de megértettem őket! Hatalmas eredményként könyveltem el magamnak.

Következésképpen tehát elmondhatjuk, hogy sosem tudhatjuk, mit nyerünk egy-egy antihalogató nappal: például gátlásokat küzdünk le.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.