Menü

Tudják-e a férfiak, hol van a nők vaginája? És a nők?

Gyakran lehet olvasni még a 21. században, az állítólagos női emancipáció idején is a közösségi oldalakon olyan megjegyzéseket, illetve hozzászólásokat a nőkre vonatkozóan, hogy „tyúkagyú” vagy „a gyengébbik nem”. Vessünk most egy pillantásra a férfiak női fizikumáról alkotott tudására!

Egy kutatásból kiderült ugyanis, hogy a férfiak 50%-a egy női test térképén nem tudja pontosan megjelölni, hol van a nő vaginája. (Na, de kérem uraim…!)

A kutatásban ezer férfi vett részt, az eredmény így született. A csoport az egész vizsgálatot azért kezdte, mert aggasztotta őket, ahogy a férfiak a nőgyógyászati problémákat megközelítik. Sokan bevallották, a legfőbb problémájuk, hogy kellemetlenül érzik magukat, ha ilyen témáról kell beszélniük, ami a 18 és 44 év közötti résztvevők esetében azt jelentette, hogy zavarban vannak, ha a „titkos női dolgok” megbeszélésére kerül a sor.

A kutatók, illetve az érintettek azt szeretnék elérni, hogy a férfiak szemében se legyen tabu a nőgyógyászati daganatokról beszélni, hiszen a mellrákról beszélni nem az. A dolog hátterében állítólag az iskolai években kapott kevés edukáció, illetve a nők testének ismeretét övező stigma rejlik.

Az elmúlt évben egy olyan felmérés is született, amelyben a nők 44%-a nem tudta meghatározni a vagina elhelyezkedését, és 60% még a szeméremajkakat sem tudta identifikálni. (Úgy tűnik hölgyeim, mi sem vagyunk ma született bárányok… :) )

A férfiaknak kifejezett szerepe lehetne abban, hogy a téma tabuként való kezelése megszűnjön. A daganatok megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy figyeljünk a testünk (és partnerünk testének!) változásaira.

Tanuljunk magunkról és egymásról, uraim, támogassuk a hölgytársadalmat, hogy nekik se kelljen titkolózniuk!

Felhasznált irodalom: innen

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?