Menü

Minden, ami műszempilla 2.rész

Miklán Lillát, a Varázslat Kozmetika, kozmetikusát kérdeztem arról, hogy mire kell odafigyeljünk, ha műszempillát szeretnénk viselni, illetve hogyan is őrizhetjük meg a szépségét. Minden, ami műszempilla cikk első részében megismerhettük, hogy milyen fajták és stílusok léteznek, de arra is választ kaptunk, hogy miből készülnek a pillák. Szó esett arról is, hogy mit kell elvégezni annak, aki szempillákkal szeretné megajándékozni az embereket. Most pedig folytassuk a kérdések sorát:

Sminkelni lehet-e benne, illetve szempillaspirált vagy tust lehet-e használni?

M.L.: Szempillaspirált, szempilla göndörítőt és bármi mást tilos használni a műszempillákra, de szükség sem lesz rá. Úgy kell elképzelni hogyha spirálozzuk a műszempillákat, mintha sokkal vastagabbak lennének a felapplikált pillák, elnehezítik a saját pillákat, amik emiatt roncsolódhatnak. Sminket viszont ugyanúgy használhatunk, csak figyeljünk a lemosásra. Tusvonalat is húzhatunk, csak a lemosásnál nem használhatunk vattakorongot illetve fültisztító pálcikát, mert a szálaik beleakadhatnak a műszempilla illesztésekbe és kitéphetik a műszempillát. Ezért erre külön kifejlesztett applikátorral lehet tisztítani őket

M.L.: Átlagosan meddig maradnak fenn, meddig tartja a szépségét?

A saját szempillák elkezdenek növekedni, elérik a maximális hosszukat, majd kiesnek. A felapplikált műszempillák a saját szempillákkal együtt esnek ki. Ezért szükséges a műszempilla töltése 3-4 hetente általában, hogy mindig szép telített legyen a pillasor.

M.L.: Mit gondolsz miért lett ilyen népszerű a műszempilla a lányok körében? Megéri felrakatni?

Mi nők mindig is hosszabb, dúsabb szempillákat szerettünk volna, ezért is fejlesztették ki a különböző szempillaspirálokat és a soros illetve tincses műszempillát. De nem volt igazán tartós megoldás, a spirál pedig igaz hogy optikailag hosszabbá és dúsabbá varázsolta a pillákat, az ívét nem tudta megváltoztatni, illetve minden nap újra fel kellett kenni. Ezért kifejlesztették a minden igényt kielégítő szálas műszempillát. Megéri felrakatni, hiszen egy szép műszempilla feldobja az arcot, nincs szükség minden reggel sminkelésre, nem kenődik el a szempilla spirál, vízálló, ezért a strandra is nyugodtan mehetünk benne.

M.L.: Kinek ajánlod?

Igazából mindenkinek ajánlom korosztálytól függetlenül, hiszen szép rövid, szolid szempilla szettet is lehet építeni, illetve dúsabb extrémebb hatásút is, mégis ez a technika megőrzi a természetességét, nem tűnik műnek.

M.L.: Milyen kérésekkel szoktak fordulni hozzád?

A vendégek vagy teljesen rám bízzák a szempillájukat, vagy van, amikor hosszban illetve ívben van elképzelésük. Ezeket mindig igyekszem megvalósítani akkor, ha a szempillájuk is engedi. Hiszen például egy nagyon pici, vékony, gyenge pillasorra nem applikálhatunk nagyon hosszú és vastag pillákat, mert nem bírná el. Ilyenkor inkább dúsabbá tesszük a pillákat és így még szebb hatást érünk el, anélkül, hogy roncsolnánk a saját pillaállományt. Ezek kívül színes szálakkal is fel lehet dobni a szempillákat.

M.L.: Van e valami, amit esetleg még fontosnak tartasz elmondani tájékoztatás céljából?

A műszempilla tisztítását fontosnak tartom még elmondani, hiszen erről nem lehet olyan sokat olvasni, pedig nagyon fontos lenne. Ugye a felhelyezést követő 48 órában nem érheti víz és gőz a szempillákat, utána viszont kötelező a tisztítás. Úgy ahogy az arcunkat is megmossuk minden nap, a szempillákat is meg kell tisztítanunk az aznap rárakódott portól, smink maradványoktól, hiszen ezek megtapadnak az illesztéseknél a szempilla tövében, és ha nem tisztítjuk rendszeresen, akár gyulladáshoz is vezethetnek. Viszont az sem mindegy, hogy mivel. A szempilla ragasztóját ugyanis oldják a zsíros anyagok, ezért a zsírokat, olajokat tartalmazó sminklemosók is. Akár csapvízzel, akár olajmentes sminklemosóval és szálmentes applikátor segítségével minden nap meg kell tisztítani a műszempillát.

szerző: Kohajda Wentholin Loretta

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Kerülendő fog- és szájápolási szokások, melyeket ideje elfelejteni

Az alapos, rendszeres és szakszerű száj- és fogápolással minimalizálható a fogszuvasodás, ínyrecesszió és számos egyéb kellemetlen betegség kockázata. De vajon miből áll a tökéletes rutin? Tényleg szükséges minden étkezés után fogat mosni? Valóban a kemény sörtéjű fogkefe képes csak eltávolítani a makacs lepedéket? Cikkünkben sorra vesszük azokat a szokásokat, amelyeket mindenképpen érdemes kerülni!

Hogyan kezdjünk hozzá egy könyv megírásához?

Adódik a kérdés, hogy mi a legnehezebb része egy könyv megírásának: az ötlet, a felépítés, vagy az, hogy minden nap számítógép, és papír előtt ülve írjunk a dolgokról? Az írás mindig egy procedúra, ami – mint minden folyamat – lebontható apróbb lépésekre. Bármilyen bonyolult is egy szöveg megszületése, végső soron szavakon, mondatokon keresztül történik, és felosztható bevezetésre, tárgyalásra, befejezésre. A dolog ennél persze kicsit bonyolultabb, de az alapvető lépések mindig ugyanazok, amelyekről az alábbi cikkben tudhatunk meg részleteket.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.